Hat évig pusztított a Kinizsi utcában bűzölgő Kultiplex, melyet féléves állóháború után kedden kezdett el végre bontani az önkormányzat. 2000-től erről a drogos zsidó helyről sugárzott a keresztényeket kiirtani szándékozó Tilos rádió is - többé nem teszi. A bűntanya üzemeltetője szerint jogszerűtlen, ami történt (láttak már nekik nem megfelelő - nem általuk hozott - döntést elfogadó izraelitákat?), ezért polgári perrel vágna vissza.
Kapcsolódó
"Kurucinfósokra" vadásztak a kultiplexes drogosok

Bakáts Tibor bevallotta: gyermekkorúakat rontott meg bedrogozva - mikor jár el a rendőrség?



"A park felől eső falat már bedöntötték egy markológéppel" - ecsetelte szívbe markolóan a héber hadiszállást sirató Zsindexnek Juhász Tamás, az egykori "alternatív kulturális központot" üzemeltetető Centrifuga Kft. egyik tulajdonosa, aki a helyszínen követte a tragikus eseményeket.




Nem késlekedtek
"Nagyon rövid határidőt adtak, hogy az ingóságokat elvigyük, múlt héten kaptunk egy csütörtöki dátumot, amit aztán hétfőre módosítottak - siránkozott Juhász. (Érdekes módon már februárban az volt a hír, hogy március elsejéig ki kell takarodniuk - a szerk.) Juhász szerint a markológép beindításakor még többmilliós műszaki berendezések, légkondi, fénytechnika, hangtechnika volt az épületben, a villanyt viszont lekapcsolták, ezért fejlámpák fényénél ment a kipakolás. Persze az előbbi kijelentése után az hisz neki, aki akar.

A "hirtelen" bontás a cionista Tilos rádiónak is keresztbe tett, mivel az épületben maradt berendezéseket rájuk (és az OFF-ra) hagyta a Sziget Kft. (ezért kell őket közpénzből támogatni), de ilyen rövid idő alatt nem tudták őket kiszerelni. "A Centrifuga Kft. még abban bízott, hogy a helyet a berendezésekkel együtt még használni fogja" - magyarázta Papó, azaz Csabai Gábor, a Tilos rádió ügyvezetője, aki a bontást "jogellenes partizánakciónak" nevezte. A bontásról persze csak véletlen értesültek az ő verziójuk szerint. "A jegyző azt mondta, hogy szólnak, ha ki kell pakolni, mi meg türelemmel vártuk, hogy ez megtörténjen" - tette hozzá. Persze neki is minden szava igaz.
"Végül ma délután jött a hír, hogy a kerületi polgármester leállíttatta a bontást, és adott két órát, hogy leszedjük a klímát - halandzsázott az élősködő. - A többmilliós klímaberendezést így sem tudtuk leszedni, de a hangszigetelést meg egy csomó más dolgot azért igen" - panaszolta, s mi együtt érzünk vele, hiszen tudjuk, hogy a zsidó média mindig is a megszűnés határán lebegve, szerkesztőit kenyéren-vízen tartva tudott működni csak hazánkban. Csoda, hogy léteznek még. (95%-os arányban méghozzá.)


A Tilos rádiósok már nem terveznek ellenlépéseket, a Centrifuga ügyvédje viszont elmondta, polgári pert fog indítani az ügyfele nevében az elmaradt bevétel miatt.



Zsidó helyett növények
Az épületet azért bontja a ferencvárosi önkormányzat, mert a helyén parkot akarnak létesíteni. A szomszédban ugyan van már egy park, de annak a helyére hotel kerül, a belvárosiban előírt zöldterületarányt viszont tartani kell.




A februári kilakoltatás hírére Bakáts Tibor Settenkedő állt ki az alternatív szórakozóhely mellett egy feltűnési mániás bohócprodukcióval. A Dózer Fesztivál sajtótájékoztatóján meg azzal fenyegetett, hogy a bontásnál majd a saját testével védi meg az épületet. Ez persze csak egy fajtajelleges hazugság volt.




Egy márciusi szimpátiatüntetésen aztán Nagy Feró is támogatásáról biztosította a Kultiplexet (meg is dicsértük érte), Novák Péter meg bejelentette: ha kell, ő is ott lesz. Persze ő sem volt ott.




Kedden aztán csak a környékbeli magyar lakók jöttek le az utcára. "Végre lebontják ezt a bűntanyát" - nyugtázták. Ezt tesszük mi is.

(Kuruc.info - Zsindex)