A botrány kipattanása után tizennégy évvel megszületett a jogerős ítélet a Kulcsár-ügyben. Az elsőrendű vádlott Kulcsár Attila, a K&H Equities egykori vezető brókerének büntetését az Ítélőtábla 6 év 6 hónapról 5 évre enyhítette, viszont ötmillió forint pénzbüntetést is kapott.

Figyelemmel az eddig előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben töltött időre, Kulcsár Attilának nem kell visszamennie a börtönbe. Kerék Csaba három évet és ötmillió forint pénzbüntetést kapott. 58 millió forintot kell fizetnie a 9-ed rendű vádlottnak, 600 ezret pedig a 15. rendűnek. Egy vádlott megrovást kapott, egy másiknál a próbaidőt két évre csökkentette az ítélőtábla. A többiek esetében a táblabíróság helyben hagyta az első fokú ítéletet.
A 2000-es évek legnagyobb gazdasági botránya 2003. június 16-án robbant ki, amikor ismeretlen tettesek megverték Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökét. A szálak a Kereskedelmi és Hitelbank brókercégéhez, a K&H Equitieshez vezettek, ahol Kulcsár Attila volt a vezető bróker.
Az időközben elindult nyomozás kiderítette, hogy Kulcsár Attila 1998 és 2003 között offshore cégeken keresztül jogosulatlanul forgatta 60-70 ügyfél, köztük cégek, állami vállalatok és önkormányzatok pénzét. A nyereségből a bank VIP-ügyfelei kaptak extra profitot. A sikkasztás elkövetési értéke mintegy 23 milliárd, az okozott kár 8,3 milliárd forint volt.
Kulcsár Attilát a Fővárosi Bíróság 2008-ban nyolc év börtönre ítélte. Rajta kívül hatan kaptak még 2-3 év letöltendő szabadságvesztést, két vádlottat felmentett a bíróság. Másfél évvel később a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárást rendelt el.
A megismételt elsőfokú eljárásban már csak 18-an ültek a vádlottak padján. Kulcsár Attilát hat és fél évre ítélte a bíróság. Többen rövidebb tartamú letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. A K&H Bank volt vezérigazgatóját, Rejtő E. Tibor 2. r. vádlottat jogerősen felmentették.
Mivel több vádlott és az ügyészség is fellebbezett, a megismételt eljárás is az ítélőtáblára került. A mai ítélethirdetésen egyetlen vádlott sem jelent meg.
(Híradó)