A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-ei Békemenetet – közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
A publicista arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a részvételtől, és amennyiben tényleg atrocitás történik, „méltósággal lépjenek túl a provokátorokon”. Szerinte „mindennek a megfélemlítés a célja”, ám erre csak az lehet a válasz, hogy még többen lesznek a Békemeneten, mely a nemzeti függetlenség jegyében indul majd a nemzeti ünnepen.
Zoom
A szervezők szerint nincs ok az aggodalomra: Csizmadia László, a fórum alapítója elmondta, hogy eddig minden alkalommal több százezren tudtak kiállni egy közös cél mellett. Hozzátette: a közös cél idén biztonságunk megvédése.
„Meg kell védenünk természetesen asszonyainkat, lányainkat, gyerekeinket, unokáinkat és nem csak kerítéssel, vagy hosszabb kerítéssel, hanem – ha erre szükség lesz – tűzzel-vassal. Ez a férfiak kötelessége és reméljük, hogy itt ezen a békemeneten minden asszony kísérni fogja a férjét, hiszen biztonságban lesz úgy, mint eddig is” – jelentette ki a CÖF alapítója.
(MTI)
Kapcsolódó: