A Fővárosi Törvényszék másodfokon is felmentette az indexes Dezső András újságíró kuruc.infós zaklatóját - írja csalódottan az Orbán-kormány ortodox támaszának, az EMIH zsidó gárdájának honlapja. A magyarországi antiszemétizmus elleni harc adóforintjainkból jócskán motivált messiása, a TEV álláspontja szerint "a magyar igazságszolgáltatás nem legalizálhatja a szélsőjobboldali hírportál bűnös gyakorlatát, hogy közzéteszi közéletei szereplők, politikusok, bírók, ügyészek, újságírók magántelefonszámát, privát e-mail-címét, és arra kéri olvasóit – hol nyíltan, hol burkoltan – hogy az érintett személyt zaklassák, fenyegessék".
Zoom
Dezső András (kép: Beutum-szalon)
Szerintük a Zsindex titkosszolgálati információkkal olykor feltűnően gazdagon ellátott újságírójával, Dezső Andrással is ez történt. A szélliberális, természetesen fajtársi szennylap munkatársa még 2013. decemberében írt cikket „Óriásplakáton hirdetik a Kuruc.infót” címmel. Ezt követően a Kuruc.info „Óriásplakáton látható hírportálunk reklámja – egy indexes zsidógyerek eltávolíttatja” című, a NER zsidó tagozatának megfogalmazása szerint "gyűlölködő írásában nyilvánosságra hozta Dezső András magántelefonszámát, és felkérte olvasóit az újságíró zaklatására". A közösségi akció egyébként elég hatásos lehetett, a TEV szerint ugyanis a következő napokban Dezsőt csaknem ezer alkalommal hívták, valamint számtalan sms-t küldtek neki, többnyire "antiszemita, gyalázkodó tartalommal".
A Tett és Védelem Alapítvány ilyen előzmények után kívánt jogvédelmet nyújtani Dezső Andrásnak. A TEV feljelentést tett, nyomozás indult, de a rendőrség másfél év alatt mindössze egy elkövetőt tudott beazonosítani - panaszkodnak honlapjukon. Állításuk szerint ez a személy tizenkétszer hívta Dezső Andrást, illetve "egy antiszemita sms-t küldött", cselekményét elismerte - jegyzi meg diadalittasan a zsidó gárda közleménye.
Zoom
Ez bökte Dezső és a fajtik csőrét
Zoom
És most jön a mindennapi holokauszt:
az ügyészség azonban nem emelt vádat, hanem megszüntette a nyomozást, mert álláspontja szerint a tizenkét hívás és az egy sms nem alkalmas a zaklatás megállapítására.
A TEV sem volt rest, hiszen a gazdanépbe történő újabb pimasz rúgás volt a tét, ezért a továbbiakban a pótmagánvádlóként fellépő firkász képviseletében segédkezett. A bírósági eljárásban arra mutatott rá, "hogy a Kuruc.info olvasói hasonló cselekményeket a hírportál felhívására korábban már számos esetben megtettek, az elkövető pedig tisztában volt azzal, hogy a hívásaival egy olyan láncolatba fog illeszkedni, amely több napra teljességgel ellehetetleníti a sértett életét, így az ismeretlenül maradt többi elkövetőnek a társtettese".
A Fővárosi Törvényszék azonban júniusban a vádlottat felmentette és megállapította, hogy a cselekmény nem bűncselekmény.
A bíróság ítélete szerint az elkövető nem ismerte a többi telefonálót, így csak gondolhatta, hogy nem ő az egyetlen, továbbá Dezső András nem vette fel mind az ezer hívást, így arra sincs bizonyíték, hogy az ismereten telefonálók zaklatni akarták.
A zsidó gárda szerint
"ezzel az igazságszolgáltatás legalizálta a szélsőséges híroldal zaklató gyakorlatát".
A hírportállal kapcsolatban a TEV korábban már elérte, hogy az illegális, szélsőjobboldali, rasszista, antiszemita és kirekesztő hírportál Facebook-oldalát töröljék - dicsekszik a máskor szólásszabadságért visítók kórusának tagja, valamint - folytatják - a Kuruc.info domaint az Egyesült Államokban bejegyző személyt kiutasítsák az USA-ból. Ez utóbbi persze nagyobb hazugság, mint az auschwitzi gázkamrák meséje.
"A szélsőjobboldali portál szerkesztői és ideológiájukban osztozó olvasói által elkövetett zaklató, megfélemlítő cselekményekkel szemben a magyar igazságszolgáltatás megítélésünk szerint érzéketlen. Azt talán hangsúlyozni sem kell, hogy a bíróság ítélete milyen precedenst teremthet. (Semmilyet. Hazánkban ugyanis kontinentális jogrendszer működik - a szerk.) A sérelem elszenvedőinek oly mindegy, hogy zaklatásukat egy vagy ezer személy valósítja meg, így az őket megillető jogvédelem érvényre juttatása érdekében Alapítványunk vizsgálja a törvénymódosítás lehetőségét"
- fenyeget a Tett és Védelem Alapítvány, azt nem részletezve, hogyan kívánják átvenni a törvényhozó hatalom szerepét akaratuk véghezvitele érdekében.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: