Bezár!
2021. március 6., szombat, Leonóra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
00:38 Orosz hadihajó és szíriai kormányerők lőtték a törökbarát milíciákat Aleppó tartományban00:20 Sajátságos "nemzetben gondolkodás", avagy a határvonal mégsem ott van, ahol mondják23:49 Az ügyészség szerint sem gyaláz nemzeti jelképet a melléje kihelyezett deviánspropagandista rongy23:20 Olasz halálozási statisztika: 15,6 százalékkal haladták meg a tavalyi adatok az előző öt évét23:05 Közzétette a kormány a bővített bértámogatásra jogosult ágazatok listáját22:12 Magyar bronzérmet hozott az ötpróba a fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon21:58 Von der Leyen és Biden felfüggesztették az Airbus-Boeing-vámháborút21:37 Kanadában engedélyezték a Johnson and Johnson oltóanyagát21:24 Pokolgéppel gyilkoltak Mogadishuban - legalább húsz halott21:13 Régen kihaltnak hitt rovarfajt fogott egy fénycsapda20:57 Cselekvésre szólította fel az ENSZ BT-t a világszervezet Mianmar-ügyi különmegbízottja20:42 Tűzhalál egy újpesti hajléktalantanyán20:25 Fideszes polgármester Pintéréknek: "orvosoknak rendőrök ne akarják megmagyarázni, hogy mi az egészséges életmód"20:07 "Burkanépszavazást" tartanak vasárnap Svájcban19:52 Nem Horvátország a legbiztonságosabb sáskajárásra
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Dehogy kényszerítette kedvesét kurválkodásra a Cozma-gyilkos Sztojka, sőt, le akarta beszélni a lekvárfőzésről

Reklám

Megtartották a már más nevet viselő, korábbi Sztojka Iván előkészítő ülését, valamint megkezdődtek a tárgyalások mind a négy vádlott ügyében - tudósít a Feol.
Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésének vádjával álltak bíróság elé. A II–IV. rendű vádlottak előkészítő ülése január elején lezajlott, ekkor az I. rendű vádlott Sztojkának vád­irat-módosítás miatt még ezt nem tudták megtartani. A megyei lap szerint a már meghallgatott érintettek nem ismerték be bűnösségüket.
Zoom
Az ártatlan Sztojka Iván egy korábbi tárgyalásán
Az ügyészség által ismertetett vádirat szerint Sztojka közel húsz éve ismeri a sértettet, akivel szabadulása után vette fel ismét a kapcsolatot. Később hamis biztonságérzetet keltve és közös jövőt ígérve prostitúcióra kényszerítette, majd napi szinten kérte számon a bevételt. A vád szerint jelrendszerben kommunikáltak, melyben a „Hány kilométert futottál ma?” és a „Mennyi a lekvár?” kérdések gyakran előfordultak. A kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem mellett a vádiratban a pénzmosásra való felbujtás is szerepelt. Az ügyészség beismerő vallomás esetére is csak nyolc év szabadságvesztést, és a legfélelmetesebb büntetést, "közügyektől való eltiltást" indítványozott.
Zoom
"Nem rábírni akartam erre a tevékenységre, hanem lebeszélni róla" - legalábbis ezt állítja a gyilkos cigány (fotó: NN / FMH)
Sztojka nem értett egyet a vádakkal, aminek okát hosszú beszédében ki is fejtette. Részletezte a sértettel való kapcsolatát, tagadta, hogy csak a bevétel miatt hívta.
Elmondása szerint mindent megbeszéltek, és nem kényszerítette prostitúcióra, sőt le akarta beszélni róla, kérte, keressen rendes munkát, mert közös életet akart vele kezdeni.
Idézte azon telefonbeszélgetések tartalmát, melyekről a rendőrségnek hanganyaga van a korábbi lehallgatások révén. Az előkészítő ülés végén kérte a tárgyalást vezető Szurok Szabina bírónőt, hallgassák végig a beszélgetések hanganyagait, és ha az alapján bűnösnek találják, a legnagyobb büntetést szabják ki számára. Sztojka érdemi védekezést terjesztett a bíróság elé, és további tanúk idézését kérte. Azzal az indokkal, hogy kellően fel tudjon készülni a további tárgyalásokra, illetve találkozhasson családjával,
kér­te, helyezzék szabadlábra.
A pénzmosás bűntettével vádolt II–IV. rendű vádlottak a tárgyaláson nem tettek vallomást. Gyanúsítottként tett vallomásaikban mindhárman azt mondták, úgy tudták, Sztojka építkezéseken dolgozik, abból származik a pénz, amit kérésére rendszeresen automatákból vettek fel. Közülük ketten bankkártyával rendelkeztek, melyet átadtak az I. rendű vádlottnak, mivel saját jövedelmük nem érkezett a számlára. A sértett nő nem tartott igényt kártérítésre és sérelemdíjra sem. A Feol szerint az eljárást jövő héten folytatják tanúk és a sértett meghallgatásával.
Előzmények:
 Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready