Statikus demonstrációt engedélyezett csak a rendőrség a Mi Hazánk, a Betyársereg és a Magyar Önvédelmi Mozgalom számára július 25-én 15 órára Jászapáti Vásárterére, betiltva a rendpárti felvonulást a cigánybűnözők érzékenységére hivatkozva minden útvonalon. A tiltott részek ügyében a jogvita még tart, de láthatóan létrejöttek a gyülekezési no-go zónák hazánkban, ahol nem lehet felvonulni a közbiztonságért, mert az a cigánybűnözőket zavarja - írja közleményében Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Alább a folytatás.
A tiltások Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselőjének nyomására történtek, akinek alapjogokat sértő Facebook-bejegyzése szerint a városközpontban nem tűrhető meg egy ilyen demonstráció. Ez a megnyilatkozása a kádári időket idézi. A fideszes polgármester pedig a rendőrséggel a betiltás előtt néhány órával közölte, hogy a két nappal korábban bejelentett tüntetés helyszínét egy hónap múlva, épp a tüntetés előtt „bizonytalan ideig munkálatok elvégzése miatt” lezárja, ami hivatali hatalmával való visszaélés.
Zoom
Miközben a rendet követelőket vegzálják a hatóságok, Jászapátiban az elhíresült lincselés elkövetői még mindig szabadlábon vannak, az áldozatok pedig rettegve élik a mindennapjaikat. A Jászság nyugodt életre vágyó, megfélemlített lakosságának segítségkérésére vállalunk szolidaritást. Pócs János gázszerelőből lett fideszes kiskirály szerint „A különböző gárdisták és önkéntesek semmit nem oldanak meg!” Valójában a civil erőket a kormánynak nem üldöznie kéne, hanem inkább bevonni a rendteremtésbe állami irányítással, szerte az országban. Július 25-én ezért is tüntetünk Jászapátiban, szolidaritási erődemonstrációra hívva oda minden rendpárti honfitársunkat szerte az országból.
Kapcsolódó: