A Kaposvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés szabályainak megszegésével elkövetett fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a harmincas éveiben járó nigériai férfit, aki, miután levette magáról a nyomkövető eszközt, a kaposvári járást elhagyva igyekezett kivonni magát az ellene indult büntetőeljárás alól.
Zoom
A vád szerint a más ügyben kábítószer-kereskedelem miatt megvádolt férfi 2021 májusától állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt. A bíróság döntése szerint a férfi Kaposvár járás közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatta el, és mozgását az illetékes rendőrségnek nyomkövető technikai eszközzel kellett ellenőriznie.
A ténylegesen egy kaposvári környéki faluban tartózkodó néger azonban 2024 márciusának végén a kezére rögzített technikai eszközt eltávolította, majd tömegközlekedéssel először Kaposvárra utazott, ahonnan előbb Budapestre, majd Németországba kívánt tovább menni. A próbálkozása azonban meghiúsult, őt a Fonyódi Rendőrkapitányság rendőrei – a Budapestre tartó vonatot Balatonlellén megállítva – elfogták, és őrizetbe vették.
A Kaposvári Járási Ügyészség a férfit őrizetbe vétele alatt bíróság elé állította. A Kaposvári Járásbíróság a férfit az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és 70 nap elzárásra ítélte, közölte honlapján az ügyészség.