Ma a zsIndex főcímben hozta azt, hogy, idézzük a címet, „Gyanús kirándulók és motorosok Gyöngyöspatán”. Természetesen készpénznek véve azt, amit egy Facebookos hozzászólásban olvasott.
Már akkor szöget vert a fejünkbe az, hogy adófizetői pénzből fenntartott köztéren az vonul át/fel, aki akar; ha éppen motorosok, akkor motorosok. Nincsenek nemcigányok számára „tiltott”, csak a cigók számára használható övezetek, még ha Mohácsi Viktória meg a többi nagyeszű ennek a „szabálynak” a „megsértésével” magyarázta (kötelező, felháborító videó ITT) a mattrészeg „pisilő” véderősök meglincselését. Mindenesetre inkább úgy döntöttünk, hogy kivárunk, és meglátjuk, ez az eset is a híres cigány + rajvédői mesemondás (lásd még: égő kettőskeresztek és Ku Klux Klánok Patán) körébe tartozik, vagy tényleg van valami valóságalapja - pl. valamilyen motorosok tényleg arra hajtottak.

Apropó, a motoros bőrszerkó mindig, mindenhol, minden társadalmi közegben, minden országban, immár majdnem száz éve hagyományosan fekete. Persze, ez a közismert tény nem tántorította el derék cigóinkat és védőiket attól, hogy a fekete szín alapján azonnal elkezdjenek nácizni, Gárdázni. Arról nem is beszélve, hogy Gyöngyöspata tranzit útvonal, keresztül a Mátrán – azaz a motorosok akkor is arra kényszerülnek menni (át a cigósoron), ha éppenséggel semmi dolguk Patán.

Egy kis kitérő. Mit olvasunk az előbb említett zsIndex-cikk (teljességében a Függelékben olvasható) lezárásaként? Igen, további hazugságokat, akárcsak az ITTENI, régebbi cikkükben. Idézzük: „Április 26-án a cigánysoron valakik kővel bedobták az egyik ház ablakát, majd bántalmaztak egy 14 éves helyi roma fiút.” Először is, az ominózus kődobálással kapcsolatban még a zsIndex is kénytelen volt elismerni, hogy a cigók sztorija ezer sebtől vérzik (mivel hárman négyféleképp adták elő a történetet), mostanra viszont az akkor még legalábbis kétségbe vont állítás ténnyé változott. Ami a fontosabb: „[valakik] bántalmaztak egy 14 éves helyi roma fiút”. (Azt, akinek a képét a nevezetes lincselés után a nyugati médiumok mutogatták, azt sulykolva, hogy tulajdonképp magyarok lincseltek cigányt, és még csak véletlenül sem fordítva.) Eddig nem azt hazudták a rajvédők és védenceik, hogy szegínroma a „csetepatéban”, „összeütközésben” (és még csak véletlenül sem lincselésben) sérült meg? Most megint előhozakodtak a cigányok (és az őket 100%-ig támogató rajvédők) egy újabb mesével? (Apropó, kedves zsIndex, láthatnánk a rendőrségi feljelentést? Miért nem? Ja, hogy nem történt feljelentés, és ez is hazugság? Akkor már értjük...)

Vissza a fő témára, az állítólagos motoros felvonulásra. Ma estére (természetesen) kiderült, hogy ez is cigány- és rajvédői hazugság volt – valaki(k) tudatosan téves információkat írt(ak) a Facebookra. Amely alapján, még egyszer, a zsIndex-féle sz@rf@szúak egész nap kongatták a vészharangot és ugattak náciveszélyről... Ráadásul pont a legilletékesebb, a rendőrség cáfol. Nesze neked zsIndex, nesze neked a "Százezren Gyöngyöspatáért” rajvédő szennyei! Újabb pofáraesés – hát nem volt elég a Ku Klux Klán-bukta? Édes Istenem, de jó azt látni, hogy ekkorát ég ez a brancs!

A friss hír:

Rémhírek Gyögyöspatán: kopasz motorosok fenyegetnek?
A Heves megyei rendőrökhöz nem érkezett bejelentés arról, hogy fekete ruhás motorosok jelentek volna meg Gyöngyöspatán. Korábban a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook oldalán lehetett olvasni arról, hogy kopasz, fekete ruhás motorosok lepték el a települést.


A facebookos bejegyzések szerint a rendőrök felszólították a romákat, hogy maradjanak otthon. Soltész Bálint a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: nem kaptak bejelentést a faluból és ezért nem volt ilyen kérésük.

Az egyik szombat esti Facebook bejegyzés szerint egyelőre nem történt semmiféle összeütközés, atrocitás Gyöngyöspatán, csak megint alakulnak annak a feltételei, miután kopasz, feketeruhás motorosok lepték el a települést. Olvasható az is, hogy a rendőrség figyelmeztette a Cigány Kisebbségi Önkormányzatot, hogy "természetvédők" érkeznek Kecskekőre. Az egyenruhások állítólag azt kérték a romáktól, hogy ne hagyják el otthonaikat illetve a cigánysort, mondván, hogy ne provokáljanak.

Több bejegyzésben, kommentben is arról számolnak be, hogy látták az említett motorosokat, akik kopaszok és fekete ruhát viselnek. Volt, aki "csak" 15-20, de olyan is akadt, aki 50-60, illetve 200 "látogatóról" beszél. Arról is többen írnak, hogy a társaságot a benzinkúton látták inni. Sokan felháborítónak tartják azt, hogy arra kérték őket, ne hagyják el otthonaikat.

Soltész Bálint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: nem érkezett hozzájuk bejelentés a motorosokról és ők sem kérték a helyieket, hogy maradjanak otthon.
(FH)

Függelék: a zsIndex eredeti, ma 9:30-kor kelt, jajveszékelő, hazug cikke:

Gyanús kirándulók és motorosok Gyöngyöspatán

Tizenöt-húsz motoros jelent meg a hétvégén Gyöngyöspatán, és a hírek szerint körülbelül ötven ember akar "kirándulni" a cigánysor közelében fekvő Kecskekő dombra. A romákat a rendőrség felszólította, hogy lehetőleg ne hagyják el házaikat, ne prvokálják az oda érkezőket, olvasható a Százezren Gyöngyöspatáért Facebook-csoport oldalán.


"Egyelőre NEM történt semmiféle összeütközés, atrocitás Gypatán. Csak megint alakulnak a feltételei...1, A rendőrség "figyelmeztette" a CKÖ-t, hogy "természetimádók" - előzetes számitások (ugyan hogyan? ki segitett "számolni") max. 50 fő lesz ugyan a Kecskek.-nél - de semmi ok az aggodalomra. Viszont: ŐK ne menjenek nagyon ki a cigánysorról, házaikbók, hogy ŐK ne provokálják a szegény, ma született, virág-, és lepkegyüjtő, kékszemű, ártatlan legényeket..." - olvasható a bejegyzésben.

A beszámoló szerint többen látták a benzinkútnál iszogató 15-20 motorost. A Jobbik az Indexszel közölte: a korábban tévesen megjelent hírekkel ellentétben délután háromkor nem tartanak demonstrációt Gyöngyöspatán, csak egy sajtótájékoztatót, amelyen bejelentik, hogy Juhász Oszkár lesz a párt polgármesterjelöltje.A településen új polgármestert kell választani, mert a független Tábi László áprilisban egészségügyi okokra hivatkozva lemondott.

Gyöngyöspatán korábban járőrözött a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, majd a Véderő nevű csoport szervezett katonai kiképző tábort a cigánysor közelében. Az éleződő etnikai feszültségre hivatkozva Richard Field amerikai üzletember buszokkal szállította el a roma nőket és gyermekeket a településről április 22-én. Az akció nemzetközi feltűnést keltett, a romák tömeges kimenekítésének körülményeit azóta egy parlamenti bizottság és a titkosszolgálatok is vizsgálják.

Április 26-án a cigánysoron valakik kővel bedobták az egyik ház ablakát, majd bántalmaztak egy 14 éves helyi roma fiút. Később egy éjszakai vizelés után a helyi romák nagyobb csoportban támadtak rá három nem gyöngyöspatai fiatalra, akik közül az egyik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagja. Egyikük súlyosan, ketten könnyebben sérültek. Az eset után a rendőrség három gyöngyöspatai férfit helyezett előzetes letartóztatásba.