Szombaton éjszaka ismeretlen tettesek megrongálták a Magyarország belgrádi nagykövetségének helyet adó Collegium Hungaricum épületét.
A homlokzatra anarchista jelképeket és feliratokat festettek. Többek közt ezt: Szabadságot Ahmed H-nak. A szír férfi az a terrorizmus vádolt bevándorló, aki 2015 szeptemberében egy hangosbeszélőn keresztül kerítésbontásra és a rendőrök megtámadására uszította a határon felgyűlt migráns tömeget.
Zoom
A rongálás szombaton éjszaka 23 óra körüli időben történt – tudta meg a lap. A gyalázkodó, illetve Ahmed H. szabadon bocsátását követelő feliratokat vasárnap reggel az épületben lakó külképviseleti munkatársak fedezték fel. Azonnal értesítették a szerb belügyminisztérium Diplomáciai Védelmi Osztályát, valamint feljelentést tettek.
A rendőri helyszínelést követően a feliratokat az utcafrontról eltávolították.
Az elkövetők az alábbi szövegeket festették a Collegicum Hungaricum homlokzatára:
  • „Szabadságot Ahmed H-nak!”
  • „Röszke11!”
  • „Smrt fasizmu!”
  • „Free Ahmed H. now!”
  • „Fasisztákat szolgáltok!!!”
A nagykövetség központi épületét nem rongálták meg.
Zoom
A migszolosok és egyéb felforgatók már Budapesten is követeltek "szabodságot" Ahmednek
Zoom
De Röszkénél is járt már a nemzetközi galeri
Ahmed H. pere, akit a magyar hatóságok terrorizmussal vádolnak, október végén indult újra. A röszkei támadáskor készült videofelvételek igazolják, hogy Ahmed H. nemcsak lázította a tömeget, hanem erőszakot alkalmazott a határt védő rendőrökkel szemben. Többedmagával nem felismerhető tárgyat is dobott az egyenruhások felé.
(PS korrigálva)
Kapcsolódó: