Újra lobog a székely zászló Sepsiszentgyörgyön a központi parkban, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjainak köszönhetően. Ezt lehet egyfajta válasznak is tekinteni a székely zászlók miatti büntetésekre, s azok eltávolítására.
Zoom
Az MPP által a parkban állított óriás székely zászló is el lett tüntetve pár héttel ezelőtt, a folyamatos figyelmeztetések és fenyegetések hatására, mozgalmunk tagjai ezért most kiraktak egy újabb zászlót a közelben. Ha azt is leveszik, lehet legközelebb három vagy négy helyen fog a parkban székely zászló lobogni - figyelmeztet a HVIM  sepsiszentgyörgiszervezete.
A vármegyések arra biztatják Székelyföld lakosságát, hogy használják bátran a székely zászlót és a székely szimbólumokat, tűzzék ki a zászlót, rakjanak székelyföldes matricát autóikra, lássa mindenki, hogy Székelyföld igenis létezik, és nem lehet a magyart ellene kreált törvényekkel sem megfélemlíteni, sem elnyomni.
A vármegyések leszögezik: a székely zászló nem önkényuralmi jelkép, nem is tiltott szimbólum, az őshonos székely nép szimbóluma, akik a szabadságukért küzdenek. "Ezt jól vésse a román hatalom az eszébe, mi nem fogunk sem félni, sem elmenni innen, és a végsőkig fogunk harcolni a jogainkért, megmaradásunkért és szabadságunkért" - zárul a határozott közlemény.
(Kuruc.info)