Sorozatban küldik ki a törvénytelen bírságokat azok számára, akik részt vettek a székely szabadság napján, 2016. március tizedikén. Videofelvételek alapján azonosítják és próbálják megfélemlíteni az autonómiáért kiálló hazafiakat.
Zoom
Helyszíni üzenet a megszállóknak
Különösen elfogadhatatlan, hogy olyan embernek is küldtek pénzbírságot, mint Szőcs Csongor HVIM-tag, aki, bár szívesen ott lett volna az autonómiáért kiálló székely nép között, azon a napon a szintén román állami terrort elszenvedő testvérénél, a HVIM erdélyi vezetőjénél, Szőcs Zoltánnál volt látogatóban. Aljas és diszkrimináló Bogyor Balázs esete is, akinek azért kellene fizetnie, mert túl hangosan beszélt - közölte korábban a HVIM. Alább látható az 500 lejről (kb. 35 ezer Ft) szóló papírfecni:
Zoom
Újabb fejlemény, hogy a mozgalom szóvivőjének, Tóth Bálintnak is címzett a marosvásárhelyi rendőrség egy 200 lejes bírságot, mert állításuk szerint március 10-én részt vett a székely szabadság napja alkalmából szervezett felvonuláson. Ebben az esetben is egy videóanyagra hivatkoznak bizonyíték gyanánt.
Tóth Bálint azonban nem volt jelen, mert egy péntek reggeli versenyvizsgára készült, de lehetett volna akár Szöulban is, akkor is megkapta volna büntetését. Ismételten kétségbe kell hogy vonjuk a román hatóságok jogi intézkedéseit, valamint ezen intézmények komolyságát. Ismételten beigazolódik az a súlyos diszkrimináció, amelyet a magyar közösségek, vezetők, jogi harcosok, ellen alkalmaznak a román szervek - áll a HVIM közleményében.
Zoom
(Kuruc.info)