Pusztító vihar tombolt a vasárnap délutáni, kora esti órákban "Románia" nyugati részén. Temes megyében a vihar öt, Beszterce-Naszód megyében két ember halálát okozta, egy ember pedig az Arad megyei Menyházán vesztette életét az óránként száz kilométeres sebességet is meghaladó sebességű szélben.
A legfrissebb információk szerint nyolc ember életét vesztette, a sebesültek száma eddig 62 fő.
Egy asszony a temesvári állatkertben vesztette életét, egy férfi pedig a Baron hotelnél halt meg, miután megütötte egy leszakadt reklámtábla. Az aradon.ro információi szerint Menyházán is emberéletet követelt a vihar, ott is egy szálloda előtt történt tragédia, amikor egy nőre dőlt egy fenyőfa, amit a szél csavart ki.
A temesvári bérházak tetejét úgy vitte el a vihar, mintha csak papírlapokat fújna arrébb:
A vasárnap esti órákban Beszterce-Naszód megyében is életét vesztette egy férfi, akit egy faág csapott agyon. Újaradon a parkolóban álló autókat „göngyölte be” a tetőkről leszakított pléhdarabokkal a vihar – írja a maszol.ro.
A portál szerint Arad megye többi településeit sem kímélte a vihar: Vinga községben az ortodox templom tetejét tépte le, míg a községközpontban szintén az ortodox templom tornyát ferdítette el. A Szinte községhez tartozó Szapáryligeten az orvosi rendelő tetejére dőlt egy fa. Több tucat turista rekedt az Aranyosfői-jégbarlang környékén a vihar következtében. Az erős szél több fát döntött a közutakra – tájékoztatott a Fehér megyei készenléti felügyelőség.
(Híradó)