Nem elég, hogy fizetni kell az M0-sért, még az ő útdíjukat is a mi zsebünkből állnák. A Jobbik álláspontját Novák Előd alelnök ismertette.
Frissítés: közlemény: "a Jobbik nem támogatja a képviselők útdíjfizetését érintő törvényváltozást"
Tegnap az álhírekkel szemben nem szavazott még az Országgyűlés arról a javaslatról, ami mentesítené a képviselőket az útdíjfizetési kötelezettség alól. Hétfőn egy technikai jellegű, napirendi kérdésről szavazott csak az Országgyűlés, aminek semmilyen jogkeletkezési következménye nincsen. A javaslatról a mai napon szavazott volna az Országgyűlés, ám miután a tegnap esti vitában Jobbik egyedüli pártként ellenezte, és Novák Előd határozottan kritizálta a képviselői javadalmazás különböző bővítéseit, köztük a parkolás ingyenessé tételét a honatyák számára, a kormánypártok végül napirendről való levételt kezdeményezték, amit a frakciónk is támogatott. A végszavazáson a Jobbik frakciója természetesen nem támogatta volna, és nem is fogja támogatni a jövőben sem a javaslatot.
Az álhír viharos sebességgel söpört végig a teljes magyar médián, pedig néhány percnyi forrásellenőrzés követően cáfolni lehetett volna tartalmát. A Jobbik-frakció visszautasít minden olyan kezdeményezést és intézményt, amely a képviselőket aránytalanul előnyösebb helyzetbe emelné. Emlékeztetjük a sajtó tisztelt képviselőit, hogy a Jobbik már megalakulása óta küzd a képviselői kiváltságokkal szemben, így különösen a mentelmi jog eltörléséért. Éppen a tegnapi napon utasították el a kormánypártok újfent a politikusok kötelező, rendszeres vagyongyarapodási vizsgálatára vonatkozó felvetésünket.
A Jobbik országgyűlési frakciója