Donald Trump életnagyságú, kevéssé hízelgő meztelen szobrai bukkantak fel csütörtökön több amerikai nagyvárosban, köztük egy New York-i parkban.
Zoom
Zoom
A The Emperor Has No Balls (A császár töketlen) című alkotás a kezeit a méretes pocakján összekulcsolva, a két lába közt némi hiányossággal küzdve, narancssárgás színben ábrázolja a republikánusok elnökjelöltjét.
Zoom
Zoom
A New York, San Francisco, Los Angeles, Seattle és Cleveland egy-egy közterületén felállított installációkat egy INDECLINE nevű aktivistacsoport vállalta magára. A szobrokat egy Ginger nevű clevelandi művész segített elkészíteni.
Zoom
Zoom
A művészeket, zenészeket és filmkészítőket tömörítő egyesület, amely már korábban is felszólalt Trump ellen, közleményében azt írta, reméli, hogy a vagyonos üzletember “soha nem kerül a világ legnagyobb hatalommal bíró politikai és katonai pozíciójába”.
Zoom
Zoom
A manhattani Union Square Park ideiglenes Trump-szobra érthető módon igencsak meglepte a New York-i járókelőket, akik döbbenten és nevetgélve sétáltak el az életnagyságú mű mellett.
Zoom
Zoom
A parkszolgálat csütörtök koradélutánra eltávolította az alkotást, mert – mint azt a szóvivő kifejtette – a park területén tilos engedély nélkül felállítani bármilyen építményt.
Zoom
Zoom
Trump szóvivője egyelőre nem reagált az üggyel kapcsolatos megkeresésre.
Zoom
(MTI nyomán)
Film is készült az "alkotó munkáról":