Az elnökjelölt kampánymenedzsere a CNN hírtelevíziónak adott interjújában fejtette ki, hogy - korábbi álláspontjától eltérően - Donald Trump már nem deportálná az összes, mintegy tizenegymillió illegális bevándorlót, aki az Egyesült Államokban él.
Kellyanne Conway egy televíziós műsorban vasárnap utalt arra, hogy változhat Trump illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikája. Az új kampánymenedzser azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint Trump szombaton délután New Yorkban találkozott a spanyolajkú közösség egyik szervezetének képviselőivel, akiknek arról beszélt, hogy “humánus és hatékony” módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait.
A rendezvényről tudósító hírportál ezt már úgy értelmezte, hogy Trump legalizálná az itt tartózkodók helyzetét. Kellyanne Conway erre reagálva úgy fogalmazott: “ez még döntésre vár”.
A kampánymenedzser mindemellett úgy vélte, hogy Trump nem hajtott végre éles fordulatot, s a republikánus párti elnökjelölt “változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, és korrekt és emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.
Donald Trump a napokban többször is igyekezett megszólítani a spanyolajkú, de főleg a fekete közösségeket. Pénteken Michiganben fordult a négerekhez, szombaton este pedig a virginiai Fredericksburgben tartott nagygyűlésen beszélt erről. “A Republikánus Párt Lincoln pártja, s én azt akarom, hogy ismét az afroamerikaiak otthona is legyen. Befogadó országot akarok és befogadó pártot akarok” – fogalmazott Trump a szombat esti virginiai nagygyűlésen. Ahol nem mulasztotta el bírálni Virginia állam korábbi kormányzóját, Hillary Clinton alelnökjöltjét, a demokrata párti Tim Kaine szenátort sem. “A kudarcot vallott Tim Kaine kormányzó idején Virginiában több mint megkétszereződött a munkanélküliek száma, és lehetővé vált a tömeges illegális bevándorlás” – mondta Donald Trump, s hozzátette: “egyébként megválasztása után nem egészen egy hét alatt Kaine négymilliárd dolláros adóemelésre tett javaslatot, új adónemek bevezetésével”.
(MTI nyomán)