Németországban Kölnből és Berlinből jeleztek ilyen eseteket, Ausztriában pedig eddig négy városban tettek feljelentést: Bécsben, Grazban, Salzburgban és Innsbruckban.

Egyre több a feljelentés Németországban és Ausztriában a szilveszteri molesztálások miatt. Csak Innsbruckban egy nap alatt megduplázódott a bejelentések száma. Legtöbbször a szülők mennek be a rendőrségre, és ők mesélik el, hogy valakik zaklatták a lányukat. Egy anya például azt mondta: nemcsak a 17 éves lányát, hanem a lány négy barátnőjét is molesztálták szilveszter éjjel.
Két nő fotókat is készített az elkövetőkről, de mivel sötét volt, a felvételek nem jó minőségűek, így a nyomozást kevésbé tudja segíteni, ezért a rendőrség a szervezők felvételeit várja.
A rendőrség abból indul ki, hogy egy 5-6 fős elkövetői csoportról van szó, akik feltehetően összehangoltan és célzottan támadtak, hiszen a rendőrség közlése szerint aznap éjszaka sokan voltak szolgálatban, sok civil is járőrözött a városban, tehát megfigyelték a területet. A vallomások szerint az elkövetők 30 év alattiak voltak.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk: