A Facebookon terjedő számla kísérőszövegeként ez áll: "Na ezért van évről évre egyre kevesebb turista kis hazánkban, és ezért ítélnek meg minket úgy, ahogyan... Köszönjük, Frizzante kft.! A számla tulajdonosa egy horvát úr akinek ez volt az első vacsija Budapesten."

Az elmúlt hónapokban több külföldi is hasonló tapasztalatokról számolt be a Tripadvisoron a Dorottya utcai étteremből, mindegyik hozzászóló csalásról beszél. A hozzászólások alapján gyakori, hogy két lány odamegy turistákhoz, elkezdenek beszélgetni, majd valamilyen ürüggyel elhívják őket az étterembe, ahol méregdrágán számlázzák az elfogyasztott italokat. Bankkártyával nem engedik fizetni őket, rögtön a közeli bankautomatához kísérik őket.
"Két lány hívott el az étterembe, akik azt állították magukról, romániai turisták. A számla hármunknak több mint 130 ezer lett. Az étteremtől elkísértek egy bankautomatához, és ragaszkodtak ahhoz, hogy én fizessem ki az egész számlát. Több fenyegetés után kifizettem" – írta egy turista.
"Azért mentem oda, mert ez az étterem volt legközelebb a hotelemhez. Miután megettem az ebédem, a számla tízszer akkora volt, mint amit vártam. Nagyon agresszívek lettek, azt mondták, jobban kellene figyelnem az árakra az étlapon" - olvasható egy másik turista beszámolója.
Kováts Sándor Attila, az étterem ügyvezetője szerint szó sincs csalásról, "egyszerűen ilyenek az árak". „Itt nem kiskocsmai árak vannak, hanem belvárosaik. Akinek magasak, az menjen át egy olcsóbb helyre" - mondta az Origónak.