/Bővített hír:/
A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletével megállapította, hogy Perjés Zoltán és a Lánchíd Rádió Kft. megsértették Budaházy György becsületét és magánélete tiszteletben tartásához fűződő személyiségi jogait, továbbá kötelezte Perjés Zoltánt és a Lánchíd Rádió Kft.-t, hogy egyetemlegesen fizessenek meg Budaházy Györgynek egymillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést, illetve kétszázezer forint összegű perköltséget.
Perjés Zoltán viszontkeresetét a bíróság elutasította, amelyben a per egyik tárgyalásáról készült tudósítás miatt szeretett volna jó hírnévsértési igényt érvényesíteni Budaházy Györggyel szemben.
Perjés a Lánchíd Rádió - azóta megszűnt - Sprőd című műsorában becsmérelte Budaházyt két nappal a 2008. március 15-én a Blaha Lujza téren tartott hazafias tüntetés és azt követő rendőrökkel való összecsapás után. Budaházy György magánindítványa alapján a büntetőbírság korábban már jogerősen jogerősen elmarasztalta Perjést becsületsértés miatt, majd a hazafi ezután indított személyiségi pert, amelyben Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd és országgyűlési képviselő látja el jogi képviseletét. A bíróság mostani ítélete egyértelműen rámutat, hogy neves közéleti szerepelő olyan szintű becsmérlése és gyalázása, amelyet Perjés elkövetett, személyiségvédelmi igényt megalapoz, és köztudomású tényként megállapítható: az ilyen jogsértések jelentős mértékű kártérítésre jogosítanak.
A bíróság nem osztotta az alperesek védekezését, amely szerint Budaházynak tűnie kell a szélsőséges kijelentéseket, mivel maga sem mentes a szélsőségektől, és közszereplő.
Az ítélethirdetés: