Közzétette a megélhetési rettegőket tömörítő Simon Wiesental Központ a szokásos év végi toplistáját a legveszélyesebb antiszemitákról és Izrael-ellenesekről. A tavalyi hetedik hely után a Jobbik idén az ötödik lett, amihez szívből gratulálunk.
2012-ben "csak" második volt, idén azonban már a legelőkelőbb helyet foglalja el Irán vezetése, természetesen a perzsaellenes háborús hangulat szítása céljával. Ahmadinezsád már nincs hivatalban, így Ali Hamenei ajatolláh, az ország legfőbb vallási és politikai vezetője fürödhet a dicsőségben.
Zoom
A listázók (jééé, nekik ezt is szabad) azt vetik a szemére, hogy a térség veszett kutyájának nevezte Izraelt, melynek vezetőiről állítólag azt mondta, hogy vadállatokként néznek is, és nem nevezhetők emberi lényeknek. A másik bűne, hogy kimondta az igazságot Amerika valódi vezetőiről, mondván, a cionisták képviselik ott a valódi hatalmat.
A második hely idén Erdogané, amiért továbbra sem akar kibékülni régi szövetségesével.

Sőt, ellenségei kapcsán kétszer is kamatláb-lobbiról beszélt, ami miatt a választottak találva érezték magukat. Továbbá az sem tetszett nekik, hogy egy alkalommal úgy vélekedett, Izrael keze van Murszi egyiptomi elnök megpuccsolásában.
A harmadik helyezett egy zsidó, de, mint tudjuk, ők is lehetnek antiszemiták, ha az antiszemitázók úgy ítélik meg, hogy nem az ő aktuális érdekeiket képviseli.
Zoom
Richard Falk ENSZ-raportőr az Izraelt bírálni merészelő antiszemiták csoportjába tartozik, bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Egyszer például azt mondta a Russia Today televíziónak, hogy Izrael népirtási szándékkal "bünteti" az egész palesztin népet, egy más alkalommal pedig "holokauszt" előkészítésével vádolta a zsidókat, ugyancsak palesztin-ügyben. Szóvá tette azt is, hogy a Gázai övezet blokádja tömeges éhezésnek és félállati létnek teszi ki az ott élőket, sőt úgy vélekedett, hogy a Hamász nem terrorista szervezet, és joguk van az ellenállásra. Más elítélendő cselekedetei közé tartozik például az, hogy egy alkalommal "antiszemita" karikatúrát tett ki a blogjára, majd amikor beindult a hisztigépezet, így kért elnézést: "békében kell élnünk a természettel, és a lehető legnagyobb tisztelettel kell bánnunk az állatokkal is." Elvetemültségét mellesleg az is bizonyítja, hogy nem hajlandó elhinni a 9/11-es "terrortámadások" hivatalos meséjét.
A negyedik helyen többen osztozkodnak. Az egyik az Izrael ellen bojkottot hirdető amerikai tudósszövetség, amiért "a Közel-Kelet egyetlen igazán szabad társadalmát becsmérli", ez Wiesenthalék szerint egyszerűen aljasság.
Ugyancsak negyedik helyezett Roger Waters, a Pink Floyd alapítója. Neki a Dávid-csillagos disznót nem tudják megbocsátani, mint ahogy azt sem, hogy apartheid államnak bélyegezte "a Közel-Kelet egyetlen demokráciáját".
Zoom
A megosztott díj harmadik részese a Kanadai Egyesült Egyház, amiért ők is bojkottot hirdettek a terrorállam ellen.
És elérkeztünk a Jobbikhoz (5.), mely "Magyarország antiszemita szélsőjobboldali pártja". Megtudjuk, hogy "az extrém szélsőjobboldali párt" folytatja a gyűlölködést az ártatlan zsidók ellen. A helyezés, akárcsak tavaly, elsősorban ezúttal is Gyöngyösi Mártonnak köszönhető az indoklás szerint (bár illusztrációként Lenhardt Balázs zászlóégetését használják, pedig a képviselő akkor már nem volt a Jobbik tagja). A tavalyi listázós felszólalás után ugyanis a képviselő idén "holokauszt-relativizálásra" adta a fejét. A The Jewish Chronicle-ben megjelent interjúról van szó, melyről az interjúalany utólag azt nyilatkozta, hogy "csúsztatás és manipuláció". A központ ezt persze nem említi, ehelyett idéznek belőle: "fantasztikus üzletté vált a számokkal való játszadozás" - szól az utalás a holokamuiparra, majd következik egy idézet, mely szerint "Izrael faji alapú náci rendszert működtet", és az a tényközlés, hogy "a zsidók Izraelen kívül próbálnak építkezni - van egy fajta terjeszkedési hajlam a viselkedésükben". A jobbikos képviselő azt is megállapította, hogy a cionizmus veszélyt jelent a békére nézve, amit ugyancsak zokon vettek az érintettek - mint tudjuk, az igazság fájni szokott.
A hatodik helyet azok kapták, akik nem hajlandók szörnyetegként tekinteni Adolf Hitler vezérre és kancellárra. "Hitlernek igaza volt" - szól az új jelmondat nemcsak a neonácik, hanem egyes arabok és muszlimok körében is - tudjuk meg az összeállításból.
Ebbe a csoportba tartozik Najwa Karam libanoni énekesnő, aki 50 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.

Ő volt a L'Oreal arab arca és több televíziós műsor vezetője. Amikor a libanoni tévé felkérte, hogy alkossa meg a tökéletes férfit hat híres emberből vett tulajdonságokból, Hitlertől kölcsönözte volna a meggyőző szónoki képességet. Ez valóban ritka súlyos antiszemitizmus....
A következő eset legalább már egyértelműbb: Hollandiában élő muszlim fiatalokról készített összeállítást a köztévé, melyben ez a két kijelentés hangzott el tőlük: "Szerintem rendben van, amit Hitler tett a zsidókkal", és "Hitlernek az összes zsidót meg kellett volna ölnie".
Két török fiatal is részesült Wiesenthalék elismerésében: ők korrekt módon szalutáltak egyet az Arbeit Macht Frei feliratú auschwitzi kapu előtt. Szegényeket le is tartóztatták ezért a kis tréfáért...
A Muszlim Testvériség szellemi vezetője egyenesen Isten csapásának tartja a Führert: "A történelem során Allah olyan embereket küldött a zsidókra, akik megbüntették őket a romlottságukért. Az utolsó büntetést Adolf Hitler hajtotta végre" - elmélkedett az egyiptomi gondolkodó.
Hasonló eszmefuttatást idéznek egy iraki hittudóstól, aki így szólt egy amerikai látogatása során: "Allah titeket választott ki, hogy a legnyomorultabbak legyetek az emberek között. Allah titeket választott ki, hogy disznók és majmok legyetek... Allah Hitlert választotta ki, hogy megöljön titeket, ki hát a jobb, ti vagy ő?"
Az utolsó hatodik helyezett egy szaúdi hitszónok, aki a következő versikét szavalta el egy rádióműsorban:
"Adolf Hitler áldott módon égetett el benneteket, oh, rohadt nemzet,
Ha imádkozhatnék egy nem muszlim vallásúért,
a náci vezér lelkéért imádkoznék, aki megsütögetett benneteket [oroszokat],
és a zsidókat benzinnel."
A hetedik helyet az ártatlan zsidókat karikatúrák révén is bántó antiszemiták kapták. Név szerint egy Zeon nevű francia karikaturistát, a The Badische Zeitungot, a Stuttgarter Zeitungot és a Norvég Dagbladet című lapot említik, utóbbit a körülmetélésről közölt karikatúrája miatt:
Zoom
A nyolcadik hellyel egy amerikai iskolát tüntettek ki. A New York-i Pine Bush nevű intézmény jópofább diákjai állítólag rendszeresen karlendítéssel és a hozzá dukáló köszöntésekkel kedveskedtek a választottaknak, s amikor szüleik a vezetőségnél panaszkodtak, azt válaszolták nekik, hogy a valóságtól elrugaszkodottak az emberekkel született előítéletek megváltozásával kapcsolatos elvárásaik.
A kilencedik helyen egy nő és egy férfi osztozik. Alice Walker Pulitzer-díjas írónő, aki legújabb könyvében nem éppen dicshimnuszokat zeng Izraelről. Tévesen, ámde jó szándékkal ő is a nemzetiszocialistákhoz hasonlítja Ábrahám népét, megállapítva, hogy megvetésre méltó jogtalanságok és szadista viselkedés jellemzi a terrorállamnak azt a törekvését, hogy leradírozza a palesztinokat a saját földjükről. "Ezek azok az emberek, akik tudják, hogy kell gyűlölni" - írja a könyvében, megemlítve, hogy amikor adott belőle egy példányt egy idős palesztinnak, az a következő szavakkal köszönte meg: "Isten óvjon a zsidóktól!" Walker azt válaszolta, utalva a volt férjére: "Túl késő, már férjhez mentem egyhez."
A másik 9. helyezett ugyancsak egy író, Max Blumenthal, aki szintén a fent említett párhuzamot vonta meg, judeonáciknak nevezve az izraeli katonákat.
A tizedik hely az antiszemita szurkolóké (hazánk itt is megemlíttetik), valamint a "fordított karlandítést" használóké, erről bővebben itt és itt írtunk.
A jelentés - angolul értők számára - itt érhető el.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: