Amint azt portálunk is
hírül adta, a Fidesz díszcigányának, Farkas Flóriánnak a lemondását követelte szombati tüntetésén egy új, még bejegyzés alatt álló cigány párt. A kormánypárt lapja persze szükségét érezte megvédeni a kis híján államtitkárrá előléptetett bűnözőt, akit a hetvenes években háromszor ítéltek el, kapott letöltendő börtönbüntetést is, végül köztársasági elnöki kegyelemben részesült, ügyét pedig 30 évre titkosították. A legjobb védekezés pedig a támadás, gondolták, s éppen kapóra jött nekik, hogy még a tüntetés napján megírtuk: a Farkas helyére törő cigók szóvivője dokumentáltan besúgó.
Igen ám, de hogy nézne az ki, ha pont a Kuruc.infóra kellene hivatkoznia szegény Flóriánnak? Nem volt elég az a roppant kínos eset, amikor azzal hozta őt kellemetlen helyzetbe a Népszava, hogy "A nyíltan rasszista Kuruc.info hírét vette át a roma önkormányzat honlapja"?
De, elég volt. S hogy megússzák az újabb kellemetlen ügyet (vagy legalábbis azt hitték, megússzák), a Magyar Nemzet Flóri fajtájának kedvenc módszeréhez folyamodott (egyébként nem először). Örvendezve látták, hogy a Magyar Hírlap is megírta Menyhért-Mészáros esetét (dicséretükre legyen mondva, korrekt módon, forrásmegjelöléssel, ahogy kell, s ahogy mi is tesszük, legyen az hírlapos, nemzetes, népszabadságos vagy éppen blikkes anyag) - "Nosza, odaírjuk forrásnak a Hírlapot!" - kiáltottak fel megkönnyebbülten, s gondolták, ezzel le is tudták a forrásmegjelölés ügyét.
Ez talán bocsánatos bűn lenne egy iskolaújság első számánál, de a Magyar Nemzet esetében azért már szánakozó  mosolyt csal az ember arcára. Főleg hogy annyira amatőr volt a szerző (Tarics Péter), hogy olyasmit is "átvett" a "Magyar Hírlaptól", ami csak a mi cikkünkben szerepel (Pszt! és Kacsa Magazin, Veszprém-hír, Belpol.hu stb.).
Legutóbb a Népszabadság lopott tőlünk hatos kartont. A Magyar Nemzetnek most sikerült mind etikailag, mind szakmailag az ő szintjükre süllyedni, ráadásul ezt még megfejelték azzal, hogy - Tarics Péternek köszönhetően - nevetségessé is tették magukat, hiszen "Költő hazudj, de rajt’ ne fogjanak"  - írta Arany, s "Lopjál, cigány, de el ne fogjanak" - hirdeti ezt kissé átköltve Fideszes Flóri, ennek ellenére pártjának lapját ugyanúgy rajtakapták, mint őt magát negyven évvel ezelőtt...
(Kuruc.info)
A Magyar Hírlap cikke:
Zoom
És a Magyar Nemzet korrektségének csimborasszója:
Zoom
Kapcsolódó:
További kapcsolódó anyagok: