Az átlag jobboldali - értsd: fideszes, Orbán-rajongó - ül otthonában a Hír TV képernyője előtt, és nézi Csintalan Sándor műsorát. Szép nagydarab ember ez a Sándor, ahogy előrehajol a kamera felé, teste és Rákosira hajazó fejformája betölti az egész képernyőt. Vaskos, proliízű beszólásai pedig betöltik az önálló gondolkodásra képtelen, szavazógépnek tekintett narancstábort, a még nyomokban felfedezhető értelmet birkaszintre degradálva.


Régebben a Magyar Nemzet is írtTasnádival közös cégeiről
Csintalan Sándor életútja – MSZMP, MSZP, alelnök, bukfenc a pufajkás Gyula választási győzelme felett érzett örömében, Defend-ügy, küzdelem a polgármesteri székért Tarlós ellenében a III. kerületben, majd a Hír TV-ben a jobboldal megmondóembere, végül formális Fidesz-tagság – hűen tükrözi a jobboldal gyengeségének alapvető okait. A túloldalról átjött személyek gyakran kapnak több, nagyobb lehetőséget, mint az évtizedek óta itt tevékenykedők.

Csintalan Sándor a hamis magyarországi közbeszéd élő szobra. Ahogy ő terel, úgy senki más nem képes. Amennyit ő rombol, annyit nem rombol a kommunista túloldal. Lássuk, hogy Sándorunk különböző jelmezekbe bújva hogyan tereli el a lényegről a figyelmet.

Itt van rögtön Csintalan Sándor, a politológus-értelmiségi (amúgy alig iskolázott bunkó), aki arról elmélkedik, hogy a népszavazási aláírásgyűjtés sikere kapcsán mennyire megnőtt az ellenzék mozgástere, és ezt most nem szabad veszélyeztetni. Különösen nem a radikális, az általa „bús vadmagyarok”-nak nevezett hazafiaknak. Sándorunk politikai mozgástérről beszél, elemez és mindenekelőtt nyugtat. Nem kell itt semmit sem csinálni, a Fidesz jó úton jár, sőt, mindjárt itt a siker. Az alapkérdést, hogy mennyire lehet ellenzékinek nevezni egy pártot, amikor még egy év után sem képes megbuktatni a történelmünk legkorruptabb kormányát, nem teszi fel. Ennél mélyebbre a szellem művelésében pedig, hogy miként lehetséges, hogy tűri a nép ennek az elmebetegnek az ámokfutását, nem merészkedik. Egy későbbi adásban, talán véletlenül elszólja magát: 2010-re gyúrnak, leleplezve a Fidesz és önnön hazugságait a népszavazás kormánybuktató voltáról.

Láthatjuk még Csintalan Sándort, az oknyomozó riportert. Aki négyszázvalahány napja nem tudja, hogy kik ostromolták meg a tévészékházat. A választ ennek ellenére nem is sugallva, hanem nyíltan kimondva megosztja a hálás közönséggel: a komcsik felbérelt provokátorai voltak – mondja ezt egy cégéres kommunista, az MSZMP kádere, az MSZP volt alelnöke, Tasnádi üzlettársa, privatizációs bűnöző.
Bizonyíték nincs, de hát nem is kell, elég a verbális összekacsintás a gondosan kiválasztott betelefonálóval és máris elhintetett a gyanakvás magja.

Csintalan Sándor, az oknyomozó riporter viszont még mindig nem járt utána, hogy igaz-e a hír: Simon Peresz izraeli államfő kijelentette, hogy felvásárolják Magyarországot. Annyira biztos volt benne, hogy ez nem igaz (vagy, hogy ilyen bakit nem követhet el cionista vezérkara), még azt is megígérte, megeszi a cipőjét, sőt kasztráltatja magát, ha ez tényleg megtörtént. Azóta Csintalan Sándor oknyomozó riporter helyett kiderítettük: a hír igaz, lehozta a Magyar Nemzet, megerősítette az izraeli nagykövetség munkatársa, videofelvételt is bemutattunk róla. Sanyikánk nem őszinte ember, különben belátná, hogy mellényúlt, és mehetne cipőt falatozni a Hősök terére, közvetlenül utána pedig műtétre kasztrálás végett.

Láthatjuk, Csintalan Sándor a kibeszélhetetlen és megbeszélhetetlen problémák könyörtelen gyilkosa. Tudatlansága, tájékozatlansága, élő adásban elhangzó keresetlen vagy egyenesen vulgárisba csapó szófordulatai, a diktatórikus szelektálás a betelefonálók között jelzi, hogy egy baloldalról ide átállt proliból soha nem lesz polgár. A gonosz sertés magával hozta a antiszemitizmus elleni küzdelmet, a radikálisok ellen érzett gyűlöletet és a kenyéradó gazda ülepének feltétel nélküli fényesre nyalását. Nem hozta át a túloldalról viszont azt a jellemvonást, hogy saját kutyánk kölykét nem bántjuk, még akkor sem, ha rosszat csinált. Csintalan Sándor baloldali kiadása, Bolgár György (vagy fordítva, Bolgár jobboldali kiadása, Csintalan) például soha nem marasztalja el vörös csillag viselésért saját radikálisait.

Csintalan Sándor és a műsorának helyt adó Hír televízió korunk jobboldali médiájának hű lenyomata. Ezen keresztül pedig az egész, magát jobboldalnak valló nemzetrésznek. Ha tíz vagy húsz év múlva, mikor már a mindennapi valóság része lesz Simon Peresz kijelentése, amikor a zsidók és cigányok által uralt Parlamentben a magyar kisebbség problémáit vitatják meg, visszanézzük Csintalan műsorát, elolvassuk a beküldött SMS-eket, meghallgatjuk a betelefonálókat, akkor majd fejünket verhetjük a falba, hogy mennyi felesleges hülyeséggel töltöttük el a drága időt, ami alatt hazánk üstökös sebességével rohant a szakadék felé.

Végezetül felszólítom Csintalan urat, hogy tartsa magát adott szavához, és egye meg a cipőjét! Különben kénytelen leszek megetetni vele acélbetétes, fehér fűzős bakancsomat.

Kuruc.info - Florian Geyer

Kapcsolódó cikkeink:
- Csintalan: "Én egy rohadt bűnöző vagyok"
- A lakitelekiek langyos levele Simon Peresznek
- Simon Peresz most már videónkon is mondja: „Fölvásároljuk Magyarországot”
- Csintalan nem eszi meg
- Ostoba Csintalan licitál: nem csak cipőt eszik, hanem kasztráltatja is magát
- Simon Peresz szóvivője nem emlékezik
- Üzenet az izraeli nagykövetség szóvivőjének
- A zsidó nagykövetség elismerte: valóban hazánk felvásárlásáról beszélt Peresz
- A legnagyobb példányszámú izraeli lap is megerősítette: fölvásárolják hazánkat
- Csintalan megígérte: megeszi a cipőjét a Hősök terén. Vajon tényleg meg(t)eszi?
- A Strabag Nemzet nem hisz Izrael elnökének
- Az izraeli elnök kimondta, amit már tudunk: felvásárolják Magyarországot