Lipusz Zsolt
Lipusz Zsolt foglalkozását tekintve történelemtanár. Az elmúlt két évben a magas színvonalú, a nem mindenki számára szembetűnő összefüggésekre remekül rávilágító, hatalmas lexikai tudásról tanúságot tevő, választékos nyelvezetével mégis könnyen befogadhatóvá tett, szókimondó tanulmányaival, publicisztikáival, kommentárjaival a nemzeti radikális tábor egyik legjobb tollú újságírójává nőtte ki magát.
Külön említésre és figyelemre méltó, hogy nemzetünk ébresztésére irányuló erőfeszítéseiben az ún. "holokauszt" sem lehet tabu tárgya. Az elmúlt 63 évben a világgyarmatosítók egyik leghatékonyabb fegyverének, a megkérdőjelezhetetlen holodogmának a saját névvel való döntögetése pedig rendkívüli lelkierőről és bátorságról tanúskodik.
Írói tevékenysége mellett a mögöttünk hagyott években Nyíregyházán és környékén lezajlott tüntetések, valamint a különböző nemzeti megemlékezések szervezésében és lebonyolításában is vezető szerepet játszott, szuggesztív, lelkesítő, gondolatébresztő beszédei pedig erőt, hitet adtak hallgatóságának. Esetében egy olyan igaz magyar hazafiról beszélhetünk tehát, akinek írásaiból és tetteiből is egyértelműen kiviláglik nemzetének halálos szeretete, az érte való féltő aggódás, ami akaratlanul is eszünkbe juttatja Wass Albertet, Nyirő Józsefet, vagy az említettekhez képest még viszonylag kevesek előtt ismert, de velük nyugodt lelkiismerettel egy lapon említhető, nemzeti panteonunk halhatatlanjait, Bosnyák Zoltánt, Marschalkó Lajost, Fiala Ferencet vagy Alföldi Gézát.
Kuruc.Info
Írásai alább, csoportosítva.

Tanulmányok

Hazaszeretet

Gróf Széchenyi István
 
Horthy

Mohács
 
Gustloff
 
Elhazudott történelmünk:

Solymosi Eszter:

Egyéb:

Belpolitikai publicisztikák

Cigánykérdés:

Rendőrségről:
 
Közéleti mozaikkockák

Zsidókról és a holokausztról

- Ernst Zündel - A modern inkvizíció elleni küzdelem egyik élharcosa
- Fred Leuchter - Az auschwitzi „gázkamrák” titkainak tudója
 
 Egyéb történelmi témájú publicisztikák
Kuruc.info