Jobbikos értesülések szerint szerint Budapest VII. kerületében fideszes aktivisták a Jobbik nevében is gyűjtik a választópolgárok ajánlószelvényeit. A hír egy választópolgártól jött, aki felhívta a VII. kerületi Jobbik elnökét, Jónás Leventét, hogy megköszönje, hogy aktivisták elmentek a kopogtatócédulájáért. A Jobbik alapszervezeti vezetője határozottan állítja: nem voltak abban az időben aktivistái a szóban forgó helyszínen.
A kérdésre, hogy melyik pártnak gyűjtik az ajánlószelvényt, a kopogtatócédula-gyűjtő azt válaszolta, hogy a Fidesztől jöttek, de a "jobboldalnak", a "nemzeti erőknek" is gyűjtenek. "A Jobbiknak is?" kérdésre határozott "igen" volt a válasz, mire a választópolgár a Damjanich utcában jóhiszeműen átadta ajánlószelvényét - személyes adataival egyetemben. Ez a ma hatályos törvények szerint választási csalásnak minősül.
Jónás Levente elmondta: csak azoknak adják oda ajánlószelvényeiket a választópolgárok, akiken jobbikos, Vona Gábor által aláírt kitűzött meghatalmazás látható. Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a helyi Fidesz ilyen irányú hozzáállássáról, azt válaszolta: "Inkább nem is kommentálom, de nem vagyunk meglepve. Annyi bizonyos: nem jobbikos aktivisták jártak a Damjanich utcában." A VII. kerületi Jobbik elnöke azt is hozzátette: "Ilyen dolgokra fel kell készülni, előszeretettel alkalmazzák a pártok egymással szemben az ilyen nemtelen módszereket, mert igen nehéz utólag bizonyítani a csalás tényét."
(Barikád)
Kapcsolódó: