A Heineken egyáltalán nem tervezi, hogy elhagyja a logójában szereplő vörös csillagot – a hollandiai cég szóvivőjének nyilatkoztát a Beverage Daily című internetes lap idézi. Az italpiaci szakportál az Igazi Csíki Sör név miatt kirobbant vitáról ír, megemlítve, hogy a Fidesz olyan törvényjavaslattal kelt a Heinekennel védjegyvitába keveredő székelyföldi Lixid sörgyártó védelmére, amely megtiltja az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú használatát.
Zoom
Amikor nem volt menő komcsinak lenni, az "ikonikus vörös csillag" bizony fehér volt
Ennek kapcsán szólaltatta meg a lap a cég szóvivőjét, aki úgy nyilatkozott: megérti, milyen szimbolikus értékkel bír a magyarok számára a "Csíki" márkanév, ugyanakkor "a Heineken mindig, mindenhol és minden eszközzel meg fogja védeni azt, ami a cég születése óta a sajátja: a Heineken márkát, beleértve az ikonikus vörös csillagot". A cég azt is hozzátette: figyelik a fejleményeket, és remélik, az ügy hamarosan megoldódik.
A Heineken a törvényjavaslat benyújtása után néhány nappal döntött úgy, visszavonja az Igazi Csíki Sörrel szemben védjegybitorlás miatt indított kereseteit. A törvényjavaslatot ennek ellenére még mindig nem vették le az Országgyűlés napirendjéről.
(HVG korrigálva)
Korábban írtuk: