A Jobbik nem barátja, nem szövetségese a Fidesznek, legjobb esetben is csak ellenfele - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke péntek este egy budapesti közéleti fórumon. Nicsak, ki beszél.
Az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének egykori élharcosa, Bajnai-Fletó volt harcostársa előbb próbálta megnyerni a hallgatóság egyetértését, mondván, hogy akik a Jobbikot szervezik helyben vagy országosan, jóhiszemű, nemzeti elkötelezettségű, türelmetlen emberek. "Ebben az értelemben ellenfelünk" ez a párt - fogalmazott.
Tudják, mi az álmagyar pártállami mocsok egyik idevágó, híres mondása? "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna". Úgy tűnik, pont önmagadra nem vonatkoztatod e szavakat, Laca. Nem baj, nekünk elég téged idéznünk.
A Jobbikban vagy a Fideszben ülnek MSZMP-sek, MSZP-sek, spiclik, köztörvényesek, cionisták?
Feltételezve azonban - tért rá a zsideszes mantrára -, hogy a Jobbik nem magától csinálja, amit csinál, hanem "küldték őket bizonyos feladatok elvégzésére", akkor erősebb szavak is használhatók rá, mint az ellenfél. Ugyebár, az nem gond, hogy a Fideszben tenyészik az MSZP volt alelnöke, a köztörvényes, Tasnádival is üzleti kapcsolatokat ápoló hazugságbajnok Csintalan, őt véletlenül sem küldték. Természetesen maga Kövér elvtárs sem küldött ember, noha egy pártban rombolta hazánkat Gyurcsánnyal, mi több, 1989-ben közösen alapítottak KISZ-es utódszervezetet Laca, Stumpf, Elqró és Bajnai. Titkosszolgálati miniszter korában pedig, ahelyett, hogy több volt kommunista ország mintájára megtisztította volna a hazaáruló bolsiktól az NBH-t és a többi szolgálatot, újabb komcsikkal erősítette meg.
Nem undorító egyáltalán a Gyurcsánnyal, Kolompárral, Fodorral és Horn Gáborral közösen a Hollán utcában a magyarok ellen együtt tüntető Deutsch Tamás, az utolsó MSZMP-kormányban szerepet vállaló, igazoltan pártállami besúgó és káder, az elcsatolt magyarság állampolgárságát külügyér korában főnökeivel egyetemben megtagadó Martonyi elvtárs, a Bajnait  és Surányit pátyolgató Schmidt Mária és Fricz Tamás+cionista körük, a jogerősen elítélt  Várhegyi Attila, a  szintén köztörvényes múltú, Göncz elnöki kegyelmével a börtönt megúszó cigányfajvédő Farkas Flórián, az ugyancsak cigányfajvédő Járóka Lívia, a hollókoszt emléknapot bevezető liberálselejt Pokorni, a szcientológus rendezvényeket támogató Schmitt Pál, a cionista izraeli zsidókkal nyíltan üzletelő, a szemkilövető Gergényivel és a mérgesgázos Benczével is kollaboráló, náluk hazafiakat feljelentgető Rogán, a zsidókat betelepíteni szándékozó Lázár, az izraeli bevándorlásért kiálló Tarlós, a választási csaló, magnófelvétel szerint is riválisát fenyegető, zsaroló Bagó, és persze maga a hazug ígéretek tucatjait tévő fővezér, a népirtó izraeli Likudot testvérpártjának nevező, az elhullott Tom Lantossal jó barátságban lévő, a Gárdát fenyegető, de Fodor Gabriellával tárgyalgató, az MSZP-SZDSZ-szel kulcskérdések sorában együtt szavazó, a tízmilliárdokat elsikkasztó, SZDSZ-es Surányit komoly szakembernek nevező Orbán "72 órás ultimátum" Viktor. És ekkor fel is soroltuk a Fidesz aljasságainak kb. 1%-át.
De vissza a bajszos komcsira: a fideszes rágalmazó továbbá azt a jól ismert hazugságot is előadta: ha az előző két országgyűlési választáson minden jobboldali, nemzeti érzelmű ember a Fideszre szavazott volna, akkor azóta is "egyfolytában" ők kormányoznának. Azon túl, hogy ez nem igaz, éppen a legviccesebb kérdést veti fel: kinek volna jó rajtuk kívül, ha ilyen Kövérek, Deutsch-ok, Pokornik és további vérhazug aljafigurák, hogy ne soroljuk tovább, kormányoznának, kokárda mögé bújtatva ugyanazt a nemzetárulást, amit az MSZP-SZDSZ folytat nap mint nap. Arról nem szólva, hogy az MSZP-SZDSZ sosem egyedül nyert, a (kvázi)jobboldal sem, és a kövéri "logika" szerint ha a Jobbikra adott voks egyenlő az MSZP-re adott vokssal, akkor a Szadeszra adott pedig, mivel úgymond a Maszoptól vesz el, egyenlő a Fideszre adott szavazattal.
Ha a Jobbik bejutna a parlamentbe, kérdés, lehetne-e tőlük olyan korrekt ellenzéki viselkedésre számítani, mint amilyet a MIÉP tanúsított 1998 és 2002 között - rántotta le a leplet a zsidó érdekeket készségesen kiszolgáló likudista párt nagy félelméről a ma már a besúgó Csurkát is dicsérő Kövér, hozzátéve, hogy az akkori radikális jobboldali ellenzék sem nemzeti, sem pedig szociális ügyekben nem akart a Fideszen túllicitálni. Ez Kövér László szerint a Jobbiktól nem várható. Remélhetőleg igaza is van.
A soron következő hazugság így szól: a Jobbik nem tud máshonnan szavazatokat elvenni, mint a polgári szövetségtől. Holott éppen a Zsideszből kiábrándultak, a nyitott szemmel járók, a nemzeti radikálisok fognak a Jobbikra szavazni, akik a Likud testvérpártjára amúgy sem ütnék a pecsétet. Ugyanígy gyűjteti be a zsidó, buzi, drogos szavazatokat az SZDSZ-szel az MSZP. Kövér hozzátette: ha 4-5 százalék körül vesznek el a Fidesztől és a szövetségeseitől, akkor ez nettó veszteség, "ennyit visznek a semmibe". Kiderült az is, a Zsidesz visszasírja a jól kézben tartható Csurkapistabácsit: a fő kérdés nem az, mondta, hogy miért kell egy a Fideszhez képest radikális jobboldal, hanem hogy miért van szükség egy a MIÉP-hez képest radikális pártra - magyarázta sejtelmesen.
Rátért a Gárdára is, egyszerűen letagadva a több tucatnyi esetet, mikor embereket mentettek ki a cigány fenevadak karmai közül, vagy amikor az áruló Friczék helyett is bátran szembeszálltak a gyerekekre támadó ávós söpredékkel, mondván: nem ott kell kezdeni, mint a Magyar Gárda, hogy "önvédelem címszó alatt beöltözünk fehér ingbe (...), aztán kimegyünk parádézni az ország legszebb tereinek egyikére, a Dísz térre, hogy mi vagyunk a nemzeti önvédelem, hanem ott kezdődik a demokrácia védelme, hogy piszkos göncben, melós kabátban egy óra kocsmázás után még elmegyünk egy kicsit járőrözni a faluba (...) minden felhajtás nélkül. Nem tűzünk semmilyen sávos zászlót a sapkánkra". Lassan az SZDSZ-ben is szalonképesek lesznek Kövér elvtárs egyes mondatai.
Nos, a gárdistákra bízzuk: mondják el Kövér Lacának, ha találkoznak vele, hogy ezt csinálják-e, vagy csak a parádézás végett léptek be a Gárdába. És a jobbikosokra bízzuk: árulják el neki, ha netán összefutnak vele, valóban küldött emberek-e, és ha igen, ugyan ki küldte őket és miért. Kérdezzék meg azt is, Lackót ki küldte. Ha nem ért a szóból Kövér elvtárs, hangsúlyosabban is el lehet magyarázni, igencsak rászolgált már a mi kedves, édesanyja méltatására is méltatlan jóbarátunk.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Kövérhez kapcsolódó: