Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Ilkei Csaba: Kiszely múltjának bizonyítékai cáfolhatatlanok

Reklám

"Az átvilágítási törvény csődje" - A Kiszely István állambiztonsági múltját bizonyító dokumentumok cáfolhatatlanok
 
Tabajdi Gábor és Ungváry Krisztián történészek az Elhallgatott múlt című tavaly megjelent könyvükben önálló fejezetben írnak Kiszely István  állambiztonsági múltjáról a 214. oldaltól a 227. oldalig ezzel a címmel: Egy III/III-as ügynök fejlődéstörténete: a Feledy-dosszié. (Feledy Zsolt volt Kiszely fedőneve.) 
A máig nem cáfolt tények mellett azt is megállapítják, hogy: "Közszereplőként átvilágítási papírokkal rendelkezik arról, hogy nem érintett ügynökügyekben, ami önmagában is az átvilágítási törvény csődjét mutatja." (223.old.) 
Az ún. átvilágítási törvény kudarcáról és félrevezető eredményeiről magam is írtam kutatóként. Legutóbb a Leleplező folyóirat 2008/4. számában Az átmentett állambiztonsági múlt című sorozatom I. részében. Idézek belőle:  
"Akik papírt lobogtatnak, hogy őket átvilágították, s nem találtak semmit, azok is keveset bizonyítanak. Csupán annyit, hogy nem voltak nyilasok, karhatalmisták vagy III/III-asok. De ettől még lehettek III/I-es hírszerzők, III/II-es kémelhárítók, katonai hírszerzők és katonai elhárítók, szigorúan titkos tisztek, T (titkos) lakásgazdák, társadalmi kapcsolatok, fogda-ügynökök. "Sőt, lehet, hogy III/III-asok voltak, de az átvilágító bíráknak akkor és ott négy irattári bizonyítékból (6-os karton, beszervezési nyilatkozat, jelentés, pénzügyi bizonylat) nem állt rendelkezésére legalább kettő, csak egy, s a beszervező, a kapcsolattartó és a vonalvezető állambiztonsági tiszt vallomása sem volt meg vagy nem volt terhelő, ebben az esetben kénytelenek voltak érintetlenséget igazoló papírt kiállítani."
Kiszely említett 1997-es, az MTV-ben elvégzett átvilágításának körülményeire sok kutató kíváncsi. Az csak természetes - nem tehet mást -  hogy most jogi lépéseket jelent be konkrét tételes cáfolat helyett. (Ezt tette legutóbb Kárpáti Gyurika is...)  
Ami azonban  nem volt meg 1997-ben az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, az esetleg már megvan 2009-ben, hiszen egy levéltár iratanyaga folyvást bővül, s az iratok feldolgozottsága is növekszik. Én ennek alapján egészítettem ki néhány névvel Tabajdi Gábor és Ungváry Krisztián  könyvének azon megállapításait, amiért is ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész  A Hazatérés Temploma közleményét  január 29-én közzétette. 
Ezért is felajánlom Kiszely Istvánnak, ha konkrétan cáfolja, melyik általam megnevezett személlyel kapcsolatos jelentése nem létezik, úgy szívesen nyilvánosságra hozom az eredeti dokumentumot, akárcsak 6-os kartonját is bármely fórumon.  

Dr. Ilkei Csaba
tudományos kutató
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready