Igen, Kedves Olvasóink, megint egy vegyesfelvágott: ahogy előző három (lásd EZT, EZT és EZT) cikkünkben, nem akartunk ezer különálló cikket a Nagyérdemű nyakába zúdítani, így megint maradtunk az egy-cikkbe-az-összessel alapelv mellett.

A múltkor beszámoltunk arról, hogy Csörnyeföld polgármestere egy rasszista, fasiszta, kirekesztő, a Magyar Gárda szellemiségét idéző cselekedet hajtott végre: meghúzta egy, a gyengébbeket, valamint a tanárokat amúgy terrorizáló cigánypurdé fülét. Ebből a “rasszista” gaztettből a fajvédő média által országos botrány kerekedett: a “Magyar” TV Híradója külön foglalkozott a témával. Persze azzal nem, hogy mi is volt az előzmény. A büdöspatkány zsidórasszista sajtó például gyakran említésre sem méltatja, amikor a cigányok magyar nyugdíjasokat mészárolnak, de ha az ő tetves fülüket meghúzza valaki, az rasszizmus és azonnal megírják az "áldozat" nemzetiségét. A cigány gyilkosnak viszont nincs nemzetisége, olyankor csak állampolgár ölt állampolgárt...

Nézzük, mi történt azóta Csörnyeföld településén.

TOVÁBB FAJUL A GYEREKVERÉSI ÜGY - Csörnyeföld (gyf) - Csütörtökön este, már lapzártánk után betörték a község polgármestere autójának oldalsó ablakát. Simon Zoltán a történtek miatt feljelentést tett, ráadásul az esetnek tanúja is akadt.

Lapunkban az elmúlt két napban már foglalkoztunk azzal a konfliktussal, ami a csörnyeföldi polgármester és a helybeli Steflovics család között keletkezett. A feszültség oka, hogy Simon Zoltán a saját fia védelmében megcsavargatta a roma család egyik fiának fülét. Steflovicsék mindezt másként látják, szerintük a község polgármestere fel is pofozta a harmadik osztályba (Kuruc.info: attól függetlenül lehet, hogy elmúlt már akár 14 is...) járó gyermeket. A nézeteltérés tegnap este tovább fajult.

- A falu központjában található bisztróban beszélgettem a környező útépítésen dolgozó munkásokkal - mondja a polgármester. - Talán negyed tíz lehetett, amikor bejött a vendéglátóhelyiségbe a Steflovics család két tagja, egy férfi és egy nő, valamint ez utóbbi élettársa, akit én személyesen nem is ismertem, de mégis belém kötött. Megrángatta a ruhámat, mondta, hogy menjek ki vele a ház elé, illetve meg is fenyegetett. Nem vettem róla tudomást, erre távoztak. Pár pillanat múlva két falubeli is szólt, hogy jó lenne, ha mégiscsak kinéznék, mert betörték a presszó előtt várakozó kocsim szélvédőjét.

Simon Zoltán szerint a kár közel százezer forintot tesz ki, így rögtön értesítette a rendőrséget. Állítása szerint szemtanúja is volt az esetnek, aki a bíróságon is hajlandó lesz elmondani a látottakat. Tegnap ismét megkerestük Steflovics Józsefet, a bántalmazott kisfiú édesapját, aki a történtekről csak hallomásból értesült, így ahhoz nem is tudott mit hozzáfűzni. Annyit azonban elmondott, ezzel az eljárással semmiképpen sem ért egyet, nem az ő módszere, ő jogi útra kívánja terelni a fia bántalmazásának (Kuruc.info: bántalmazás egy fülcsavarás???? Amikor a tetves cigánypurdé terrorizálta, össze-vissza verte a nála gyengébbeket??) ügyét. Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre annyit mondott el, a kanizsai kapitányságon rongálás miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.

(zalaihirlap.hu)

Kuruc.info: Sajnos, nem tartjuk kizártnak, ha hamarosan, jó cigány szokás szerint,  meglincselik Simon Zoltánt.

****

Nézzünk pár „mindennapos“ bűnügyi hírt:

Futva menekült az áruházból a tolvaj - Mintegy 28 ezer forintot érő bőrkabátot és két üveg bort lopott valaki a Kiskunfélegyháza határában lévő bevásárló központból.

A tolvaj fizetés nélkül átfutott a pénztáron, majd meg sem állt az Átlós utcáig. Nyomában az áruház biztonsági őreivel. Az utcában azután már csak egy üveg bor volt az illetőnél, amit visszaadott, azonban a bőrkabátnak és a másik üvegnek időközben nyoma veszett. A házakból kirohanó rokonok azután „kiszabadították” a tolvajt, a túlerő miatt pedig visszavonulni kényszerültek a biztonsági őrök (Kuruc.info: tetszettek érteni, ugye? Több házban is rokonok éltek, de annyian, hogy több biztonsági őr sem mert velük ujjat húzni. Persze, biztos itt tanuló norvég diáklányok voltak. Vagy egyszerű, szimpla magyarok; őrájuk jellemző a 8-10 gyerek és a legalább ötvenfős közeli, együtt élő rokonság. Na persze). Az áruházból hívták a rendőröket, akik nyomozni kezdtek az ügyben."

(baon.hu)

"400 forintért rabolták ki a fiatalt a Petőfi téren - Debrecen - 2007. november 03-án este egy 17 éves debreceni fiú szórakozni indult. Találkozót beszélt meg a barátaival, így útja a Petőfi téren át vezetett...

Mikor 22.55 óra körüli időben a szökőkút előtti résznél haladt, odalépett hozzá egy ott lévő 6-8 fős társaságból egy vele egykorú férfi, s megkérdezte: „Mennyi az idő?” Mivel nem válaszolt, ismét kérdést intézett hozzá: „Van cigid?” Erre azt válaszolta: „Nincs, mert nem dohányzom!”

Mikor tovább akart menni, a fiatal odahívta hasonló korú társát a csoportból, aki ezt követően azonnal megkezdte a sértett ruházatának „átvizsgálását” a célból, hogy talál-e nála valami értéket, pénzt.

Mivel a sértett szóban ellenállt, a férfi hátulról lefogta a kezét, miközben társa kivette a tárcáját, majd eltette a benne lévő 400 Ft-ot, de a sértett kérésére iratait visszaadta. Ekkor vették észre a támadók a sértett fülhallgatóját, de mivel az nem MP3-as lejátszó volt, hanem a mobiltelefon tartozéka, azzal, hogy azt úgyis megtalálják a rendőrök, nem vették el.

Ezt követően a két elkövető társaival együtt az Iparkamara utca irányába távozott, de előtte megfenyegették a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőrségnek. A 17 éves fiú, mikor érezte, hogy már nincs veszélyben telefonon jelezte a rendőrség felé a vele történteket, de az elsődleges intézkedések keretében helyszínre érkező rendőrjárőrök már nem találták a helyszín közelében a z elkövetőket.

A forrónyomos intézkedések során a helyszín közelében adatgyűjtésre került sor, illetve a belvárosban lévő szórakozóhelyek is átvizsgálásra kerültek, de az elkövetők felkutatására tett intézkedések nem vezetett eredményre."

(haon.hu)

Kuruc.info: Tanulékonyak. Már tudják, hogy a mobiltelefon a nyomukra vezetheti a rendőröket. Lehet, hogy a fejlődőképesebbek le fognak szokni a mobilról?

***

Jöjjön egy olvasói levél:

„Még a nyáron történt az eset Orosházán, de mivel csak mostanában találtam rá a kuruc.info-ra ezért csak most gondoltam úgy, hogy leírom a két történetet, mindkettő megtörtént eset.  Egyik ismerősömnél házibuli volt, este 11 felé hívott haverunk, hogy menjünk ki elé az állomásra. Hárman a buliból ki is mentünk elé. Az állomás melletti kocsma sajnos a helyi cigányság egyik kedvenc gyülekezőhelye. Amikor találkoztunk az ismerőssel, el kellett menni a kocsma előtt. Ott 7-8 cigány. Szépen lassan jött utánunk. Egyik kedves ismerősünknek gyorsan a dolgát kellett végeznie, ezért lemaradt? későn vettük észre. Legközelebb két óra múlva futottunk össze vele. Saját elmondása szerint az egyik cigány leütötte, majd amikor a földön feküdt megkérdezte, hogy „Mennyi az idő?“ Barátunk lévén, hogy rendes ember elővette a mobilját, hogy megmondja. Akkor kikapták a kezéből és elfutottak. A telefon azóta sem lett meg.

A másik történet velem esett meg, és szerencsésebben végződött. Nyáron az egyik hipermarket mellett vártam ismerősöm. A bejárat mellett volt egy ilyen U alakú térrész, ahova le lehetett ülni. Én ott ültem, és unalmamban a telefonommal szórakoztam. Arra kapom fel a fejem, hogy 5 cigány körbevett, és ugye a szokásos “Mennyi az idő?” mondatot hallottam. Én illedelmesen meg is mondtam. Ekkor a telefon típusáról érdeklődtek, mire én: “Egy nagyon régi Nokia”. Láttam, hogy méregetnek eléggé, ezért igencsak feszélyezve éreztem magam. Szerencsére forgalmas hely volt, ezért szépen lassan odébbálltak, és bementek a hipermarketbe. Hozzáteszem, hogy mindez fényes nappal volt. Elég szomorú, hogy már fényes nappal is félni kell a saját városunkban, még egy forgalmasabb helyen is. “

És egy másik is:

“Már sokszor gondoltam rá hogy írok levelet, de mindeddig inkább mégse tettem meg, most azonban ezt leírom. A vonaton utaztam a minap, amikor felszállt egy népes falka cigány, 3-4 nőstény, és kb. 15 lárva. Elkezdték rögtön a kéregetést a lárvák hogy „csak 5 forintot adjon bácsi zsemlére”, körbe mindenkitől, aki ott volt. Közbe arról beszéltek a nőstények, hogy mi lesz, ha jön a kalauz (oly meglepő módon nem vettek jegyet) az egyik meg is jegyezte hogy ő majd „behúz egyet” neki, ha jön. „Itt a jegyem!” mondta és közbe megrázta az öklét, ezen jót nevettek a többiek. Nemsokára jött is a kalauz, egy hölgy, mondták neki, hogy nincs jegyük, erre felszólította őket a nő, hogy akkor szálljanak le a következő megállónál, természetesen nem szálltak le, visszajött a kalauz és elkezdtek vitázni, azt mondta az egyik nőstény hogy 3 hónapos terhes ezért nem száll le. Erre megszólalt a másik, hogy „legalább ne huzággyá má, ez a becsület?” ezen elgondolkoztam egy kicsit, vajon hol halhatta azt a szót, hogy „becsület”. Nem sokkal ezután az egyik lárva fölpattant és megfenyegette a kalauzt, de szerencsére nem volt ideje neki esni a kalauznak, mert a saját anyja 3pofonnal leütötte vissza az ülésre (ez a gyerek nevelési példa náluk gyakoribb mint a rászólás vagy az egyszerű tisztességre nevelés).  Ezután a kalauz elment szólni egy kollégájának mivel látta, hogy egyedül semmire se megy főleg hogy nő, meg is érkezett egy férfi kollégával, aki a rendőrök, kihívását helyezte kilátásba de, csak kinevették a tetvesek. Ezért mikor ismételten nem szálltak le, kitaláltak hála az égnek egy eredményesebb megoldást, megkértek minket hogy fáradjunk át egy másik vagonba, őket meg bezárták a vagonba, és ezzel megfordították a szokást nem hamarabb szállították le őket (mivel ez nem sikerült) hanem továbbutazásra kényszeríttették és talán végállomásig elvitték őket, remélem.”

***

100 millás (!) kár színesfém"gyűjtésből":

Réztekercslopás közben leégett egy transzformátor

Életüket kockáztatták (Kuruc.info: őszintén: nem sajnáltuk volna, ha ott maradnak - végül is, az ilyen nagy károkozású cigánybűntények árát is nekünk, adófizetőknek, fogyasztóknak kell megfizetnünk! azok a fémtolvajok, akik hétfő hajnalban lángvágóval fúrtak meg egy olajhűtéses transzformátort, hogy kiszereljék belőle a rézkábeleket.

Leégett egy több, mint 100 millió forint értékű transzformátor Budapest XVI. kerületében, a Simongát utcában, miután ismeretlenek megpróbálták kilopni a benne lévő réztekercseket hétfő hajnalban. A kár meghaladja a százmillió forintot, a rendőrség lopás és rongálás miatt nyomoz ismeretlen tettesek ellen.

Egy üzemzavarok esetére fenntartott tartalék transzformátor égett le Rákoskeresztúron, erősítette meg Boross Norbert, az elektromos művek szóvivője. A tolvajok valószínűleg gázhegesztő pisztollyal próbálták megfúrni a transzformátort, hogy hozzáférjenek az abban lévő értékes réztekercsekhez. Erre utal, hogy a leégett trafóház mellett több hegesztőtartályt találtak.

A szakember az olajhűtéses transzformátor megfúrását olyan veszélyesnek mondta, mintha valaki kalapáccsal látna neki egy bomba szétszedéséhez. Boross Norbert kitért arra is, egyre többször fordul elő, hogy transzformátorházakból megpróbálják ellopni a benne lévő rézkábeleket.

***

Nézzük a ballib HVG bicskanyitogató cikkét. Nem csak azért, ahogy a Kuruc.info-ról ír. Megszokhattuk, hogy cikkeink, fordításaink, híreink tényszerű cáfolata helyett stigmatizálást kapunk – amivel fényesen bizonyítják (akárcsak a múltkor a Finn Nagykövetség) ballibék, hogy bizony a cigányügyi fordításaink, statisztikáink, számaink, arányaink, tudósításaink mind-mind korrektek és támadhatatlanok. Hanem főleg azért, ahogy relativizálni próbálja a cigánybűnözést; azt, hogy az orkok mintegy ötvenszeres bűnelkövetési arányát a mi móréinkhoz és zsidó-cigány fajvédőinkhöz hasonló módon próbálja tompítani, cikkét ezért a fehér”bűnözésre” hegyezi ki.

Ettől függetlenül pár dolgot csak elismer, ami miatt használható a cikk: például azt, hogy a romániai politikai vezetés pár tagja nyíltan beismerte, cigányokról van szó, nem fehér románokról. Hiába, ahol nincs cionista kézben a politika... Sose gondoltam volna, hogy egyszer irigyelni fogom az érintett kisantant országok (Szerbia, Románia, Szlovákia) döntően nemzsidó, ennélfogva patrióta politikai vezetését, mert saját népük védelmében keményen fel mernek lépni a cigányok ellen. Bezzeg a hazai cionisták kifejezetten serkentik a megélhetési degeneráltgyártást... Na mindegy, nézzük a cikket.

Az olaszországi románok és romák Olaszliszkája

A bevándorlókkal szemben alapvetően türelmes olaszok egy része megutálta a romániai jövevényeket, miután két hete egy Romániából jött, barakktáborban lakó - feltehetően roma - férfi durván megvert egy olasz asszonyt, majd az út szélén hagyta meghalni.

Tavaly ősz óta a cigányokkal kapcsolatos előítéletes asszociáció meghatározó pontja lett Magyarországon az olaszliszkai lincselés, a romákkal kapcsolatos viták vagy építő szándékú eszmecserék vége pedig az, hogy valaki beledurrantja a levegőbe: Olaszliszka. A Reggiani-gyilkosság - úgy fest - az olaszországi románok és romák Olaszliszkája lesz. Az eset, amivel kapcsolatban bárki úgy érzi, büntetlenül románozhat, cigányozhat.

A jóléti államok milliószámra fogadnak be emigránsokat: Olaszországban például hárommillió külföldinek (ez az összlakosság 5 százaléka) a zsebében lapul tartózkodási engedély, számuk évente 300 ezerrel nő, legalábbis a 2006-os adatok szerint. A rómaiak - a szerző személyes tapasztalatai szerint - tulajdonképpen jól viselik az idegenek állandó jelenlétét, márpedig ott összpontosul az olaszországi emigránsok 11,4 százaléka.

A külvárosi busz- és villamosvonalakon, a városszéli metrómegállóknál este tíz után leginkább észak-afrikai, román, ukrán bevándorlókat lehet látni. A leghíresebb műemlékeknél a helyi nyelvet alig beszélő bangladesiek árulják portékáikat, gyakorlatilag percenként "zaklatva" a turistákat egy eurós rózsákkal, plakátokkal, buborék-eregetővel. Az olasz éttermekben arab felszolgáló, távol-keleti és fekete-afrikai konyhássegéd dolgozik. A nagyvárosok külterületein roncstelepek szomszédságában pedig úgynevezett nomád telepek létesülnek: ilyen barakktelepen lakott a két héttel ezelőtti rablógyilkosságot elkövető Romániából áttelepült férfi, Nicolae Romulus Mailat.

Hogy a "nomádok" mivel keresik a kenyerüket, az változó, s tevékenységtől függően szórakoztató vagy bosszantó az olaszok számára. Nem találnak például nagy együttérzésre a karonülő gyerekükkel metrón kéregető (gyakorlatilag egyazon szabványszöveget elszavaló) asszonyok, s az útkereszteződésekben szélvédőt mosó, időnként nyegle, autósokat molesztáló fiatalok sem. A róluk szóló idei hírösszefoglalók nem mulasztják el megemlíteni, hogy a szélvédőmosó kölkök többsége román. Könnyebben megnyílik viszont az olaszok zsebe az utcazenészek előtt. A római metró, illetve a belvárosi villamosszerelvények mindegyikén teljesen általános, hogy hegedűsök, harmonikások, cimbalmosok zendítenek rá, néha több megállón keresztül szól a muzsika. Ők is rendszerint romák, s bármit lehet mondani, csak azt nem, hogy tolakodóak lennének.

A római gyilkossággal elszakadt a cérna, a gaztett pedig minden közszereplőnek és orgánumnak alkalmat adott arra, hogy kifejtse előítéletekkel terhelt nézeteit az őket egyébként is zavaró, pimasz romákról, illetve románokról. Itt keletkezik a zavar, az Itáliába vándorolt több százezres román kisebbség ugyanis általában munkát vállalni megy, bár sokan közülük valóban cigányok, a nomád telepeken élő romák viszont nem feltétlenül románok. Az olasz közbeszéd általában nomádoknak hívja a barakkvárosokban lakókat. Korábban az "extracomunitari", vagyis unión kívüliek kifejezés is dívott, de ez túl tág fogalom. Románia uniós csatlakozása után azonban a "román romák és unión kívüliek" szóhasználattal írják le a gyakran lakókocsis vándorlók által lakott táborokat.

Hogy milyen összetételű a telepek lakossága, arról többet tudunk, ha vetünk egy pillantást erre a 2002-es római állapotot rögzítő térképre. Ebben az időszakban egyedül a főváros környékén huszonhat különféle telepet tartott számon a városigazgatás, bár kilenc évvel korábban még kétszer annyi volt. A táborok lélekszáma pár tucat főtől több százig terjedt, összesen 5-6 ezren laktak ilyen körülmények között, ekkortájt a nomádok tartózkodási feltételeit is helyi rendeletben szabályozták. Az akkori felsorolásban szereplő táborlakók jellemzően nem Romániából jöttek, sőt, kisebb részük származott csak délkeleti szomszédunktól. Az is igaz ugyanakkor, hogy az Itáliába vándorolt román állampolgárok száma három év alatt nőtt duplájára, jelenleg 340 ezren lehetnek.

A római nomádok nagyobb része viszont a volt Jugoszlávia területéről érkezett. Az a fiatal pár is, akik tavaly decemberben vesztették életüket, amikor leégett az egyik, Casilino külvárosban felépített romatábor. A tüzet akkor feltehetően egy rosszul működő kályha okozta, de a barakktüzek egyébként rendszeresek a telepeken. A Repubblica erről szóló tavalyi cikke egyébként emlékeztet rá: a táborban élő szerbiai és boszniai romák közül utóbbiak jobb kapcsolatot ápolnak a környékbeliekkel, mint a táborba később beköltözött, s egyébként külön fertályán élő szerbiai romák. A bevándorlók egy része kéregetéssel, zsebtolvajlással foglalkozik, riportműsorok szerint emiatt a telepek közelében élő családoknak semmilyen értékük nincs biztonságban.

A román lapok és közösségek nem szeretnék, ha a románokat utálnák meg az olaszok, ezért igyekeznek hangsúlyozni, hogy a mostani gyilkosságért elfogott férfi valójában cigány. Az olasz politika s közvélemény egy része ugyanekkor gátlástalanul cigányozik, románozik, a média pedig meg sem próbálja finomítani a nyilatkozatokat. Románia olaszországi nagykövetségének honlapját a kuruc.info bejegyzéseihez mérhető ocsmány szövegek árasztják el, az országban román állampolgárokat érnek rasszista támadások.
 
A legnagyobb politikai botrányt eddig talán Gianfranco Fini, az erősen jobbos Alleanza Nazionale elnökének a romákról megvetően szóló nyilatkozata kavarta, amit kritika nélkül szó szerint hozott le a Corriere della Sera. Ugyancsak sokat szerepelhetett a szélsőséges Alessandra Mussolini, aki az összes románt kitiltotta volna Olaszországból. De hogy a baloldalt is elővegyük, Walter Veltroni, Róma baloldali polgármestere szerint a lopásért, rablásért, gyilkosságért elfogott bűnözők háromnegyede román. Hasonló ez ahhoz, amikor Horn Gyula 1998-ban azt állította, hogy a rablások és gyilkosságok 80 százalékát külföldiek követik el, ami persze szintén nem igaz. Veltroni forrást nem említett, épp csak néhány vállalkozó kedvű blogger állt neki kibogozni, mire is gondolhatott a főpolgármester. Valószínűleg arra a római prefektusi nyilatkozatra, amely szerint a szeptember végéig a fővárosban előállított 10800 fő közül körülbelül 75 százalék külföldi volt, s 4000 román (tehát 37,7 százalék).

Mindenesetre Veltroni megtörte a rendpárti szövegek jobboldali monopóliumát, szavait napokon keresztül visszhangozta az olasz sajtó, majd a közös narratívává lett a bűvös 75 százalék. A közönség szereti terjeszteni, feltehetően ők is éppen ilyen arányú bűnözést néztek ki az utcán tekergő, maszatos képű alakokból. Most bármit lehet a románokra mondani.

Mindez abban az Olaszországban zajlik, amelynek valóban nem kell a szomszédba mennie megdöbbentő bűnesetekért. Csak azokért nem lehet senkit kitoloncolni. Hét végén például egy rendőr véletlenül főbelőtt egy szurkolót. Korábban egy nyugdíjas katona lövöldözött az erkélyéről a járókelőkre, nyolc embert megsebesítve, tette pedig még hasonlóságot is mutat egy tíz évvel ezelőtti római gyilkossággal, amikor egy joghallgató leányt, Marta Russót az ablakból lőtt főbe egy lesipuskás tanársegéd az egyetemi campus udvarán. A Magyarországra látogató olasz vadászokról szóló elbeszélések egybecsengenek a szórakozásból lövöldöző nép imázsával, mégis azt gondoljuk, hogy az olaszok kedves, barátságos emberek. Ugyancsak más elbánásban részesült Annamaria Franzoni, a kisgyermekét a bíróság szerint agyonverő északolasz asszony, akinek a történetére (titokzatos besurranó) annyira vevő volt a nagyközönség, hogy saját verzióját könyvformába is önthette, "Az igazság" címmel.

A 24 éves román Mailat, aki a gyanú szerint elrabolta, megerőszakolta, majd félholtra verve az út menti árokban hagyta áldozatát, bizonyosan nem tudja könyvkiadásból fedezni az ügyvédi költségeket. Giovanna Reggiani halála nyomán megkezdődött a román vendégmunkások zaklatása is, másfél hete három férfit vertek össze botokkal felfegyverzett olaszok. A vendégmunkás persze éppen azért vendégmunkás, mert - ha netán illegálisan is - munkát vállal, nem pedig kéregetésből vagy lopásból él. Az alacsony bérért bármit elvállaló románok nélkül pedig - mint arra Romano Prodi miniszterelnök is rámutatott a xenofób megnyilvánulások elkerülésére felhívó levelében - Olaszországban megállna az élet. 

Más hangok arra figyelmeztetnek, hogy a svájci bevándorló olaszoknak mennyi időre volt szükségük az asszimilálódáshoz, s eközben nem mindenki szerette őket. Vagy elegendő az olaszok amerikai pályafutására gondolni: butaság lett volna Al Capone miatt Frank Sinatrát is kitagadni.

KG (Kuruc.info: ha már a teljes nevét kiírni nem merte, hadd tegyük meg mi: Köcsög G*ci :) )

****

Folytassuk bandzsadival, aki egy autentikus, sértett, az indexre már régóta (különböző nickeken (pl. Fueto) legalább fél éve írogató) cigány, és a minap foglalkoztunk vele és szánalmas vergődésével. Kommentárként az előző cikkhez még annyit, hogy az ork autentitásának bizonyítékaként érdemes megfigyelni, hogy túltengenek benne a cigányok, cigányfajvédők által használt kulcsszavak, mint Gábor Áron (bővebb info a vele kapcsolatos cigányhazudozásról ITT), az ausztriai “Magyar, ne lopj!”, a móri (csórikám Csór-nak írta) vérengzés; ezen felül a marosvásárhelyi pogrom során érkezett - egyébként erősen eltúlzott - Gáborcigány-segítséget is megemlíti kétszer (ahogy egy “rendes” cigány(fajvédő) mindig is tenné), annak magyarázataként, hogy miért is kell százezer évekig elviselnünk a cigányok élősködését, bűnözését. Hát igen, remek kis érv, mit mondjak. Nem nehéz kitalálni, miért csinálják ezt. Amikor a szemükre hányjuk a cigánybűnözést, a semmittevést, az élősködést, a megélhetési gyerekgyártást, akkor nekik is fel kell hozniuk valamit. A szokásos magyarbűnözős, “de hiszen Móron ti gyilkoltatok!” dumán (amely szerintük arra elégséges, hogy a cigánybűnözést, mint olyat, ellensúlyozza – csak, szegénykéim, az arányokat valahogy nem veszik figyelembe) kívül Gábor Áron általuk hazudott cigány származása és a marosvásárhelyi pogromnál nyújtott segítségük, szerintük, elég indok arra, hogy igazolják jó állampolgári voltukat.

Bandzsadi ámokfutására több válasz is érkezett; ezekből kettőt idézünk:

Fajvédőkém! Csak pár gondolatot fűznék hozzá a nagy gondolatmenetedhez! Szóval azt mondod, hogy a cigány gondoskodik szüleiről mindhalálig. Pár éve történt egy kis dunántúli faluban, hogy a cigánygyerek hónapokon át erőszakolta a nyomorék anyját, és felélte azt a kevés rokkantnyugdíját, amit kapott az asszony. Magyarok segítettek rajta, ők jelentették fel a kölyköt. A rendőrök természetesen először nem tudtak vele tenni semmit sem, mert állítólag nem volt bizonyíték(persze, hogy az anyja nem mert ellene vallani), így úgy tudták bevinni, hogy a (magyar) szomszédok akkor értesítették a rendőröket, amikor kezdödött volna az "eksön", amit természetesen megakadályoztak! Ennyit a híres cigány anyaszeretetről, de nehogy megvádolj általánosítással, ti biztos nagyon jóravaló népség vagytok.

A magyarok megítéléséről a külvilágban annyit tudok mondani, hogy se nem jó, se nem rossz. Nem is tudnak rólunk általában. Ne hidd, hogy bármilyen szégyenfoltról beszélnének velünk kapcsolatban, vagy egyáltalán beszélnének rólunk. Már az jó, ha el tudnak bennünket helyezni a térképen. De ezzel nem vagyunk egyedül, a nyugati ember fejében valahol Németországnál megszűnik a világ létezni, és onnan Eastern-Europe következik. Külföldön élek, úgyhogy tudok róla mesélni. Azt az otthoni média sulykolja az emberek fejébe, hogy a magyarok azok csak átverni, és kihasználni tudják egymást külföldön. Persze, vannak ilyen esetek, de hirtelen tudnék neked ilyen történeteket mesélni, amik lengyelekkel, litvánokkal, oroszokkal, csehekkel történtek. Elég ha felcsapom az itteni újságot, minden hétre jut egy. Gazemberek mindenhol vannak. De nem ez az általános. A média arról számol be, aminek szenzációértéke van. Annak nincs, hogy X ország Y városában nagyon erős, és összetartó magyar közösség él. Nekünk pl. van egy ilyenünk, és igyekszünk védeni egymást, és természetesen önmagunkat.

Azt mondod, hogy a magyar bizony csak bőgatyában, meg fütyülős barackkal a hóna alatt járná a csárdást, ha a jóravaló zsidók, meg a még rendesebb, és intelligensebb cigányok nem ajándékoztak volna meg bennünket jelenlétükkel Kishazánkban. Bizony erről azok a volt osztálytársaim jutnak eszembe általánosból, akiknek a szórakozásuk az volt, hogy összekenték tecnocollal a falat, kitörték a fiatalabb diákok fogait, nomeg felismervén a kitűnő üzleti lehetőséget, védelmi pénzt kezdtek szedni azoktól, akiket meg tudtak félemlíteni. Bizony, nem magyar diákokról van szó. Füstösökről, akiket te annyira védesz. De a te bosnyák-téri rafkós cigányasszonyod, akit pénzügyminiszternek akarsz megtenni, biztos komolyabban figyelt a tanulásra, és biztos megállná a helyét egy uniós csúcson. Nyelvtanulással sok gondotok valóban nincs. Itt is hamar megtanulja rokonságod a "Some change, please!"-t, tökéletes kiejtéssel. Azt még nem hallottam, hogy "I’m looking for a job!" a szájukból. Majd megkérdezhetnéd tőlük, hogy így hogyan akarnak "még a jég hátán is megélni"? Mert itt a cigányterror(még) nem megy, úgy mint otthon! Színesfémátvevők nincsenek, és nem fél tőletek a rendőr sem!

A cigányok zöme segélyekből él itt is, otthon is. Itt ezt úgy hívják, hogy "screw up the system". Persze, most majd azzal jössz, hogy sok magyar is. Igen, sok magyar is, de nem ez az általános. Munkahely kéne füstöséknek? Aha, dolgoztam otthon együtt cigánnyal. Hát, itt a néger jobb munkaerő, pedig ők sem a legaktívabbak. A cigány otthon két nap után táppénzre ment, aztán mikor visszajött, el akart menni szabadságra. Mikor a főnök megmondta neki, hogy ezt azért nem kéne, még ő volt felháborodva, és lerasszistázta a srácot. Magyar honfitársaimmal sokszor dolgoztam együtt, és soha nem volt ilyen gond velük. Meg nem hallottam még 25 éves, egészséges magyarról, aki rokkantnyugdíjas volna. Cigányról annál inkább!

A napló című műsort próbálod beállítani úgy, hogy ami abban elhangzik, az a "non plus ultra", a cáfolhatatlan. A szercsenmosdatás, amit a Pénzes Henriettát megerőszakoló, majd brutális kegyetlenséggel kivégző "muki" ügyében csináltak, az gyomorforgató volt, sok másik, korábbi cigányvédő riportjukkal együtt. Tudod, azzal a gyerekkel azt csinálnám, amit Szaúd-Arábiában tennének vele. Nyilvánosan fejeztetném le karddal. A többi tesód hamar meggondolná, hogy csináljon-e még csak ehhez hasonlót is. Olaszliszkáról összeszednék mindenkit, aki ott volt Szögi Lajos kivégzésénél, és koncentrációs táborba zárnám életük végéig. Nevezhetsz rasszistának, vagy antiszemitának, nem fogok megsértődni. Na, a Napló már annyi hazugságot állított, hogy nem kéne mindent elhinni nekik. A Tv2 egyik alapszabálya a pozitív diszkrimináció minél nagyobb mértékben való megjelenítése. Ti csak így tudtok jól feltűnni mások előtt, ha előtte egy "profi" stáb megírja a történetet, leforgatja, bemutatja. A sok droid meg otthon még el is sírja magát, hogy nektek milyen sanyarú sorsotok van. Ha-ha, persze!

A cigányzenéről meg annyit, hogy egyedül részegen élvezhető. Ez szerintem sokat elmond róla. A kilós nyaklánc tükrözi az ízléseteket. Megtehetném, de mégsem vennék soha ilyen gagyiságot. A kifinomultság finoman szólva távol áll tőletek. Te mondod, hogy a magyarok lopják meg az államot? Akkor azokról a cigókról mi a véleményed, akik a kábelt lopják, a szobrokat fűrészelik, a sírokat feltörik, a munkaügyről a wc-kefét lerúgják stb...?

Összegezvén a dolgot, ha annyira utálod Magyarországot, és a magyarokat, akkor mit csinálsz még mindig ott? Én nem szívesen jöttem el otthonról, és hamarosan haza is megyek. De ha te ennyire rosszul érzed magad, akkor gyere ki külföldre, aztán próbálj szerencsét! Próbáld ki, hogy mire tudod vinni olyan állami háttér nélkül, mint ami otthon támogat benneteket. Tudod, mi ezért vagyunk sokkal jobbak, mert mi akkor is élünk, ha sokan ki is akarnak irtani bennünket burkoltan! A magyar túlélt mindent. Tatárt, törököt, osztrákot, szovjetet. Az izraeli gyarmatosítást is túl fogja élni. Ti pedig a mi vérünket szipolyozva éltétek ezeket túl, és hálátlan féregként viselkedtek! Ez az egyetlen hozzászólásom volt, nem fogok veled vitázni. Úgyis tudom, hogy csak hajtanád a hülyeségedet, és nem engednél az igazadból. Tipikus cigánymentalitás! Nem a Rádió C-ben dolgozol véletlenül?”

Kedves Bandzsadikk!

Ha nektek tényleg nincs szükségetek a "segíjkére", meg arra, amiből a "büdös tahó" - vagy ahogyan mondani szoktátok: "paraszt" - magyarok eltartanak benneteket, akkor miért is fogadjátok el? Ettől lennétek ti olyan baromira "raj csávók", ti. hogy mások adományaiból éltek anélkül, hogy egy fikarcnyit is termelnétek?

Azt mondod, hogy az "ilyeneket" (ti. az "életképtelen" embert) anno letaszították a sziklákról? Akkor én meg erre azt mondom, hogy a munka nélkül élősködőket ugyanebben az időben meg lapidálták, azaz megkövezték. Tudod: Aki nem dolgozik, ne is egyék...

Na akkor melyik a jobb?

A csecsemők a Taigetoszról minden esély nélkül kerültek a halálba, te meg a hozzád hasonló beállítottságú megélhetési kullancsok viszont felnőttként is képtelenek vagytok beilleszkedni az európai civilizációkba, hiszen annak normái teljesen idegenek számotokra. Bárhová mentek, mindenütt felveszitek az "uralkodó" vallást, megtanuljátok az adott ország nyelvét és átvesztek bizonyos elemeket az illető nép szokásaiból, de ez nem változtat azon a tényen, hogy ti minden normális kultúra számára idegen test vagytok. Őseid, akiket az ókorban avarnaként taszított ki magából az indiai társadalom, már az ókorban sem arról voltak híresek, hogy ők lennének a "munka hősei", és ez az oka annak, hogy bár diaszpórában szinte világszerte előfordultok, mégsincs államotok, és soha nem is volt. A zsidóknak korábban legalább volt saját véren szerzett államuk, volt önálló és független országuk, sőt, papkirályságuk is volt. Ellenben ti mivel büszkélkedhettek?

Hogy a jég hátán megéltek? Ugyan már! Paraziták vagytok! Ha nincsenek a "büdös paraszt" magyarok, akkor - tisztelet a létező kivételnek, aki viszont még véletlenül sem te vagy! - ti gazdatest híján valamennyien éhendöglötök. Igen, gazdatestet mondtam, és nem véletlenül, mert ti egy vírus vagytok. A vírusnak márpedig gazdatest kell, mert gazdatest (befogadó baktérium) nélkül életképtelen. És még te mondod azt, hogy a "jég hátán is megéltek"? Ugyan mire fel, amikor még arra is képtelenek voltatok a történelem folyamán, hogy saját államot szerezzetek magatoknak, és hogy ott megállapodjatok? Valaha haszonélvezői voltatok egy fejlett és virágzó (indoárja) kultúrának, de ti akkor és ott is csak a penészvirágok szintjén éltetek, s még az ottani súdra kasztnál is megvetettebb színvonalon tengődtetek...

Egyébiránt ha neked nem tetszik a magyarság, és nem tetszik az itteni életmód, akkor szépen fogd magad, ülj be szépen a segíjkékből és a rabolt pénzekből nehezen összekuporgatott Merdzsódba, és húzzál ahova akarsz! Mondjuk az "őshazátokba", Indiába! Ott majd pendíthetsz vele a "szent teheneknek", akiknek ürülékén anno melegítettétek az elhullott állatok tetemeit! Senki sem tart téged vissza! A határok - kifelé - nyitottak...

Ja, és kifelemenet add át üdvözletemet légyszives Khabir Bedinek...”

Kuruc.info - Arppi S.