Eszméletlenségig verte a peronon a kamaszt

Mosonmagyaróvár - Tizenöt éves fiú kötött bele, majd bántalmazott súlyosan egy 17 éves kamaszt a minap a mosonmagyaróvári vasútállomáson.

A mentőszolgálatot riasztották a minap késő este a mosonmagyaróvári vasútállomásra, ahol egy erősen vérző fejű, eszméletlen fiatalember feküdt a peronon. A 17 éves dunaszigeti fiút súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba.

A mentők értesítették a rendőrséget az esetről. A fiatalember nem volt kihallgatható állapotban, a történteknek szemtanúja sem volt, így nem lehetett tudni, miként keletkeztek a sérülései. Az adatgyűjtés során azonban olyan információk jutottak a rendőrök tudomására, miszerint a fiú bántalmazás során szenvedte el a sérüléseit. Súlyos testi sértés ügyében ismeretlen tettes ellen kezdték meg a nyomozást, így jutottak el mindössze két nap alatt a bűncselekménnyel alaposan gyanúsítható, 15 éves, mosonmagyaróvári D. I.-hez.

A fiú kihallgatása során elismerte, hogy ő verte meg a sértettet, vallomást tett. Állítása szerint a bűncselekmény elkövetésekor ittas volt és egy barátjával együtt kötöttek bele a dunaszigeti fiúba, ezt követően bántalmazta, majd elsiettek a helyszínről. A rendőrség szakértő bevonásával folytatja a nyomozást az ügyben. A megvert fiút ez idáig nem tudták kihallgatni, mivel állapota miatt az orvosok mesterséges altatásban tartották.

kisalfold.hu; szó szerinti átvétel
A cikkhez fűzött olvasói kommentárokból sok minden kiderül. A legfontosabb az, amit pár olvasó már valószínű megkérdezett: hogy volt képes egy 15 éves részeg (egy másik cigány segítségével) így összeverni egy 17 éves srácot. Amennyiben az, hogy talán nézzük meg, Patai Jauzsika milyen izomkolosszus volt már ilyen fiatalon, nem lenne eléggé megnyugtató, a pontosabb választ megadja az áldozat nővére (14-i hozzászólás):

A megvert fiú nővére vagyok. Azért nem tudott 17 évesen mit kezdeni a támadással, mert nyelőcsőfekélye van, vastagbélgyulladása és szigorú diétája. Folyamatosan gyógyszereket szedett, teljesen legyengült az immunrendszere. Így nagyon nem csodálom, hogy bárki meg bírta verni. Ráadásul a 180 centijéhez volt kb. 60 kiló, mert annyira lesoványodott. A peronra azért ment ki, mert sok ideje volt a buszig, és kiskora óra imádja a vonatokat. (Két busz van este munkanapokon Dunaszigetre: 19.30 és 22.45, ő pedig negyed 10kor már a vasútállomáson volt.)
Az is elég valószínű, hogy hangosan hallgatta éppen az mp3-át, mert azt is szereti, így simán mögé lopózhatott valaki. Egyelőre győri kórházban fekszik kómában, az orvosok nem tudják, hogy mitől, már fel kellett volna ébrednie. Szerencsére a lélegeztetőgépről már le tudták venni, magától lélegzik. Néha kinyitja a szemét, de aztán visszacsukja, megmozdítja a fejét, kezét, lábát, nyel, vagy éppen pislog, de egyelőre nem több. Ennek is örülünk! Sok idő kell neki, amíg majd teljesen felépül. Például az orra szilánkosra tört.


Azóta állapota tovább romlott. A nővér 15-én ezt írta:

Sziasztok!
Nincs jó hírem. Sajnos Krisztián állapota leromlott. Tüdőgyulladása van, vissza kellett tenni lélegeztetőgépre, és meg fogják műteni. Azt még nem tudjuk mijét műtik és miért, mert a doktornő nem akarta telefonban elmondani anyunak, azt mondta, hogy majd inkább személyesen. :( Remélem semmi komolyabb baj nincs.
... pedig éppen tegnap újságolták, hogy mennyit mozgatta a kezét, meg nyitotta ki a szemét, azt hittük, hogy már hamarosan felébredhet. Ez van... :(


A dátumokból következik, hogy az eset pár nappal ezelőtt, nov. 12. előtt (a cikk 12-i; "minap"-ként hivtakozik a dátumra, így az még pár nappal azelőtt történhetett) történt; azért vártunk eddig, hogy tudósíthassunk az áldozat esetleges felépüléséről, valamint, hogy biztosak lehessünk abban, cigány az elkövető. 
Olvasó: Sziasztok!

ELEGEM VAN!

Olvasom a cikketeket a mosonmagyaróvári srác megveréséről. QRA KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT! Gégemetszés, tüdőgyulladás, lélegeztetés?! Ezek szinte MAGYART ÖLTEK, B...KI! NE HAGYJUK MÁR SZÓ NÉLKÜL!

A hozzászólások alapján a tettes Dalka István: http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=13912899

Ellenőrizzétek csak le. Naná, hogy cigány.








Kuruc.info:

1.) a levél második része egy, sajnos, leközölhetetlen felhívást tartalmazott. Kérjük olvasóinkat, hogy erőszakra stb. buzdító leveleket ne küldjenek, mert ilyeneket – a portál túlélése érdekében – nem közölhetünk le. Köszönjük!

2.) biztos a kedves levélíró abban, hogy ez a Dalka István az elkövető? Vicacica cikk alatti hozzászólása ("aki megverte Dalka István,akit megvertek Ásványi Krisztián... de nem mondtam semmit") valóban nevesíti a cigányt; Hitetlené viszont ("Vicacica a névhez ez a cím tartozik? Cím: Mosonmagyaróvár 9200, Soproni utca Telefon: (70) 307-6286") egy láthatóan más, immár mosonmagyaróvári, és nem soproni személyt ad meg. Ráadásul a zsiwiwes oldalt nov. 17-én, pár nappal a támadás után kreálták. Nem tudjuk, hogy fogságban van-e a cigus (nem hisszük); ha (mégis) igen, akkor ez nehezen mehetett volna onnan. Emiatt, szerintünk, a zsIwIw-oldalt nem érdemes készpénznek venni: a Hitetlen-féle Dalka lesz az illető.
Annak oka, hogy a levelet mégis lehoztuk, az, hogy ismételten "kellemes" olvasmány egy igazi munka- és iskolakerülő parazita- és bűnözőpalánta lapja.