Villás Lajost nem kell bemutatni senkinek: ő a Roma Rendőrök Országos Egyesületének főtanácsosa (ez ITT is ellenőrizhető), az MSZP Kapcsolat portáljának egyik vezető bloggere, megmondóembere, a drogkereskedő, analfabéta, hírszerzős puhos, Radics Béla kebelbarátja, Kádár kirakatcigány-rendőre. Az a Villás, aki például sintértelepre akarja vitetni a neki nem tetszőket (kapcsolódó cikkünk ITT) meg aki szerint a sajóbábonyi gyilkos, "Gonoszok vagyunk, és leszünk. Gyilkosok!" (videó ITT), autószétverő cigók "hős forradalmárok".
Ahogy Száva Vince neve is ismerősen csenghet sokunk számára: a Száva-klán volt az egyik vezető cigánymaffiózó-család. Több embert megnyomorítottak vagy egyenesen meggyilkoltak. Hadd idézzük (eredeti ITT) az immár klasszikussá vált magyarázkodásukat, „bocsánatkérésüket”: "Hát, szeretnék bocsánatot kérni magam és az egész családom nevében azoktól, akiket, hogy is fejezzem ki, akik hátrányokat szenvedtek anyagilag vagy emberileg, vagy hát egészségileg." Kicsit sem tenyérbemászó az a duma, hogy megölt, megnyomorított emberek szenvedéseire úgy utal, hogy „akik hátrányokat szenvedtek … vagy hát egészségileg”...

Száva már egy jó ideje a politikában nyomul – Villás Lajos teljes, odaadó támogatásával. Nos, ha valaki, hát Villás, mint főrendőr, sokkal jobban ismerte a Száva család viselt dolgait, gaztetteit, mint itt bármelyikünk. Most meg mit írt? (Eredeti ITT):

"Nem kellene gúnyolódni [Száváék programján]! Ez legalább egy program, amelyből legyünk őszinték, ebben a mostani nagy választási hercehurcában bizony nem bővelkedik egyik párt sem.
Vince, legalább akar tenni valamit! Ő, eddig is ott volt, ahol kellett, közvetített a magyar roma társadalom között, békét hirdetett nem háborút. Ahol tudott, segített. Ez nem mondható el [a fideszes-Lungo Drom-os Farkas] Flóriról, és társairól. Ő csak ajánlatokat tesz, meg alkuszik - mások bőrére...
Azt még a legrosszabb indulatú emberek sem mondhatják, hogy Száva Vince ellenségeskedést szítana bárhol is. A megbékélés, a rend híve. Szerintem jó választás lenne, már ami az indulását illeti. Sajnos az idő már elszaladt, a kopogtatócédulákat már beszedték... A Lungo Dromosok is aktívak voltak...
Egyszer azt írtam róla, hogy lehet még belőle Magyarország miniszterelnöke is.
Úgy legyen !!!"


Tetszik érteni? Száva „eddig is ott volt, ahol kellett, közvetített; békét hirdetett nem háborút; a  megbékélés, a rend híve”, és Villás nagyon örülne, ha miniszterelnök lenne. Száva, a nehézsúlyú maffiózó.

Igen, le kell szögeznünk: Villás sem tud kilépni a bőréből. A cigány rendőrök, vezetők mindig is a saját fajtájukat fogják mentegetni, még akkor is, ha azok gyilkolta(tta)k. Hogy is mondta Hódi Sándor, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke (cikk)? „Ha egy romát látok ellopni egy kabátot, akkor nem fogom megmondani a rendőrségnek - ezt a figyelmébe ajánlom. Ez egy igazi ősi bevett szokás nálunk.” (Ez a példa csak egy a sok hasonlóból.) Nos, az ilyen jellegű fajtárs-mentegetést Villás is mesterfokon űzi.

Apropó, Villás megint írt egy Jobbik-ellenes firkálmányt, amit, ahogy az ITTENI győzelmi jelentésében is hangsúlyozza, az Amerikai Magyar Népszava is le fogja közölni. Amit pár százan-ezren (jobbára Magyarországról „kitántorgott” zsidók, komcsik és ballibek) olvasnak csak. Jellemző a felfuvalkodott Villásra, hogy erről az átvételről úgy nyilatkozott, hogy, idézem, „Nos, a jövő héten erről is olvashattok a nemzetközi sajtóban.” Hát igen: egy pár száz zsidó és hasonló által olvasott, magyar nyelvű(!) zuglap maga a „nemzetközi sajtó”. Villás még a fogalmakkal sincs tisztában.

De nézzük az ITT található cikket. A lényege az, hogy a magyar nyelvű interneten tobzódnak a névtelen szélsőjobboldaliak, akik nem vállalják a nevüket, bezzeg ő (meg Radics Béla). Azt, természetesen, nem teszi hozzá, hogy, finoman szólva, nem az a jellemző, hogy cigó megmondóembereket levadásznának a fasiszta halálbrigádok. Ellenkező irányban viszont ez általános: nem hiszem, hogy sokáig élne egy olyan ember, akinek személyazonosságát ismerik a cigányok, és igencsak a bögyükben van. Ennyit arról, hogy valaki aláírja-e a hozzászólásait, cikkeit, vagy sem. De menjünk tovább!

„A napi híradásokban, sorra olvashatjuk, az elektronikus sajtóban pedig láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy a súlyos élet ellenes, vagy vagyon ellenes cselekményeket döntő többségében nem a cigány származásúak követik el.” - írja Villás. „Kár”, hogy ez még csak véletlenül sem igaz. Tessék csak megnézni mondjuk az elmúlt négy-öt év bűnügyi, gyilkossági krónikáját. Vagy azt, hogy szerelemféltésből kik gyilkoltak, ill. hol gyilkolt fiatalkorú fiatalkorút. Ez utóbbi két kategóriában kapásból rávágja mindenki a kaposvári, ill. a „horogkeresztes-zászlós-volt-gárdista” gyilkosságot. Ez összesen(!) kettő, amit fehérek követtek el. Na és, ha ugyanezt a két kategóriát nézzük, hány gyilkosságot követett el cigány fehér ellen? Kurai „Muki” András (Pénzes Henrietta gyilkosa), Kozák Rajmund, K. Dániel (Bicskei Alexandra gyilkosa), a hajdúnánási gyilkosok, V. Eszter gyilkosai (Lukács Csaba és öccse) stb. A lista közel sem teljes – és már így is öt(!) gyilkosság szerepel rajta. A kettő visszirányúval szemben. És, ugye, akkor még nem is beszéltünk az idősek sérelmére elkövetett gyilkosságokról: Solymosi néni (Hétes), a felszeletelős-megvakítós gyilkosság Gadnán stb. Valamint az ominózus 1300-as rendőri statisztikáról (további magyarázat és háttér ITT).

Folytassuk: „Ilyenkor a Jobbik Magyarországi Mozgalom tagjai hallgatnak, szimpatizánsai pedig megpróbálják a szerecsent „kimosdatni”! Így volt ez akkor is, és még mindig ezt teszik abban az ügyben, amikor a Keleti pályaudvarnál a szolgálatban lévő rendőrt „meggyilkolták, vagy elgázolták. Az elkövető csak erősen nap égette barna bőrű, - de nem cigány származású! Mégis a szimpatizánsok, vagy tagok igyekeznek ezt a bűncselekményt is etnikai szintre emelni.” - írja a cigány. Nos, akkor közöljük, hogy a jobbikossággal igazán nem vádolható Magyar Hírlap, ill. Magyar Nemzet több(!) alkalommal is leszögezte, hogy az elkövető, bizony, cigány. A Hírlap eredetiben ITT olvasható cikkében pl. a „cigány” szó nem kevesebb, mint hatszor(!) szerepel (tessék megszámolni!). A Nemzetnek meg két, a származást egyértelműsítő cikke is van (ITT és ITT). Kinek higgyen az ember: hogy a szavazók Jobbikhoz áramlását elkerülje, alaptalanul nem cigányozó, fideszes Magyar Nemzetnek, ill. Hírlapnak, vagy egy olyan korcs „rendőrnek”, aki még a csillagokat is lehazudja az égről, amikor az egyik legelvetemültebb maffiózócsalád fejét, Száva Vincét dicsőíti? A kérdés, természetesen, költői.

”Hasonlókat lehetne még emlegetni, de értelmét nem látom.” - folytatja Villás. Miért nem citál még hasonló példákat? Tán csak nem azért, mert ilyenek nincsenek?

Vannak és működnek olyan roma portálok, amelyek kifejezetten a magyarországi cigány lakossághoz, népességhez szólnak. Megkísérlik a közvetítést a többségi társadalom, és a legnagyobb kisebbség tagjai között. Egyik portál sem uszít, egyik portál sem rágalmaz, emberi hangon adunk hírt egymásnak, és mondunk véleményt!” - hazugság hazugság hátán. Nem rágalmaz? Akkor a Villás, ahogy láttuk, a fehéreket, a Jobbikot rágalmazó cikkét leközlő C-Press mit csinál? Az a C-Press, amely „valamiért” mindig csak arról tudósít, amikor kigyullad valami ork háza – arról már nem, amikor kiderül, hogy az öngyújtogatás vagy a lopott áram miatti elektromos hiba volt. Arról a C-Pressről beszélek, ahol a cigány kommentelők legnagyobb része többször is felszólított a fehérek kiirtására. De mehetnénk tovább: ITT találunk pár kemény YouTube-os cigó-hozzászólást. Mind-mind a magyarok kiirtására szólít fel. A Nácik haza!-n, a fő cigóblogon található idézetgyűjteményről nem is beszélve – minden második „cikk” a magyarok kiirtására, krematóriumba vetésére stb. szólít fel. Akárcsak a YouTube-on, itt is mind-mind cigány, jellemzően C-Press-es szerzőktől. Aztán ott van a mi áldott jó Balogh Artúrunk (saját blog ITT), aki már számtalanszor örömködött a magyarság közeljövőbeli kipusztulásán és egy új Trianonon, ahol a cigányok lesznek a területrablók. Hát igen, a korcs médiumok, megmondóemberek tényleg nem uszítanak, nem rágalmaznak és „emberi hangon” beszélnek...

Villást nem mellesleg rendesen helyreteszik ITT (remek anyag, érdemes elolvasni), valamint a cikkének, ill. a népszavás bejelentésének kommentárjaiban is.