Nemzetközi körözést adott ki Oroszország a filoszemita Dmitro Jaros, a "Jobboldali" Szektor (PSZ) nevű ukrán szélsőséges tömörülés vezetője ellen, és távollétében vádat emeltek ellene - jelentette be szerdán Vlagyimir Markin, az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője.
Zoom
Dmitro Jaros: "A gyűlölködő retorikát, különösképpen pedig az antiszemitizmust, a Jobboldali Szektor nem csupán elítéli, de küzdelmet is folytat ellene"
A soviniszta és ál-szélsőjobboldali szervezetekből álló PSZ vezetője az orosz nyomozó hatóság véleménye szerint a tömegtájékoztatási eszközök útján nyilvánosan szólított fel terror- és szélsőséges cselekmények elkövetésére.
A múlt szombaton a VKontaktye nevű orosz közösségi portálon, a Jobboldali Szektor vezetőjének oldalán megjelent egy Doku Umarov csecsen hadúrhoz intézett felhívás, hogy a több oroszországi terrorakciót is magára vállaló kaukázusi lázadóvezér támogassa Ukrajnát, és hívei fokozzák tevékenységüket Oroszország ellen.
A Jobboldali Szektor tagadta, hogy a felhívás Dmitro Jarostól származik, s azt hazudta, hogy hackerek támadták meg vezetőjük közösségi oldalát.
(MTI nyomán)