Jogerőre emelkedett az ittasan vezető "T. A." 480 ezer forintos büntetése és a közúti járművezetéstől való egyéves eltiltása - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője pénteken. A szemérmes monogram Tilki Attilát, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjét takarja. Az ittas vezetés tényéről portálunk számolt be elsőként 2012 februárjában, ezután a képviselő kénytelen volt színt vallani és kiállni a nyilvánosság elé. Ellenkező esetben borítékolhatjuk, hogy az elkövető örökre "T. A." maradt volna...

"T. A."
A bíróság indoklása szerint Tilki Attila még 2012. február 9-én személygépkocsijával az autópályán haladt Budapest irányából Miskolc felé. Az autó ismeretlen okból leszaladt a sztrádáról a füves útpadkára, majd megcsúszott, keresztbe fordult és nekiütközött a pályatesteket elválasztó szalagkorlátnak.
A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművet vezető "T. A."-nál viszont "enyhe alkoholos befolyásoltságot" állapítottak meg. A Nyíregyházi Járásbíróság 2013. március 4-én tárgyalás mellőzésével ittas vezetés vétsége miatt Tilkit 480 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.
A vádlott védője az ügyben tárgyalás megtartását kérte, amit a bíróság ki is tűzött, azonban a védő az indítványát visszavonta. Így a járásbíróság döntése augusztus 29-én jogerőre emelkedett.
Tilki Attila 2012. február 22-én, miután a Kuruc.infón az esettel összefüggésben neve előző este megjelent, közleményben tudatta, hogy az M30-as autópályán a szalagkorlátnak ütközött még február 9-én. Közölte, hogy a baleset után a szervezetében alkoholfogyasztást mutatott ki a vérvétel, és jelezte, vállalja a balesetével kapcsolatos következményeket. (Vajon "T. A.-ként" is vállalta volna? - a szerk.)
A balesetet szenvedő képviselő a történtekről írva azt is megemlítette, hogy aznap reggel csúszós úton vezetett, amikor a saját autójával a szalagkorlátnak ütközött. "Bár személyi sérülés nem történt, a rendőrséget az esetről magam értesítettem, kiérkezésük után pedig - lemondva mentelmi jogomról - azonnal és önként vállaltam az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett" - áll a nyilvánosságra kerülésig lapító "bűnbánó" közleményben.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: