Elutasította a Budapesti Corvinus Egyetem feljelentését a Budapesti Rendőrfőkapitányság a Microsoft-vezért tojással dobáló fiatalember ügyében. Ismét elmondták: a közszereplő kritizálható, és a tojásdobálás belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Gratulálunk a bátor legénynek, az egyetem feljelentgető vezetői pedig, együtt a Gyurcsány-sleppel, és különösképpen azokkal, akik nem álltak fel és távoztak a kirakott kollégájukkal együtt, sőt, a zsidóval nevetgéltek utána, szégyelljék magukat.
Kapcsolódó
Szabad fotózni a buzikat - közszereplő minden felvonuló

Az ügy előzménye, hogy tojással dobálta meg egy fiatalember Steve Ballmert, a Microsoft vezérigazgatóját május 10-én Budapesten a Corvinus Egyetemen; a szoftveróriás vezetője a Te változtatod meg a világot című előadását tartotta. Beszéde alatt a nézőtéren felállt egy fiatalember és angolul kritizálta a Microsoft és a magyarországi kormány közötti megállapodást. Ezt követően tojásokat vett elő és megcélozta a Microsoft-vezért, aki azonban gyáván elbújt az asztal alá.
A Budapesti Corvinus Egyetem Rektori Hivatala levélben tett feljelentést garázdaság miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságon, a rendőrség azonban elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy a közszereplő kritizálható, és a tojásdobálás belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.
(Kuruc.info - MTI)

Kapcsolódó