Ma délelőtt szívinfarktusban elhunyt Takács János. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Magyar Gárda kapitánya és a cserkeszőlői Jobbik tagja volt.
A legjobb barát és bajtárs búcsúztatója 24-én, szombaton lesz a cserkeszőlői katolikus templomban. Az időpont délelőtt 10 vagy 11 óra, még bizonytalan.
A magyarok Istene nyugtassa lelkét békében!
Frissítés: Ferenczi Henrik főkapitány-helyettes írása:
Elment Taki...
Adjon az Isten!
Nem tudom, miként kell kezdeni egy ilyen írást... szerencsére nem sokat kellett ilyet írnom.
Most kell, de nem tudom száraz tényként közölni azt, ami történt. Megdöbbentő, bénító, fájó valami van bennem.

Sajnálom, tiszta szívemből sajnálom! Ennyit tudtam élete párjának is mondani amikor megtudtam, hogy Ő elment. Érthetetlen, váratlan, felfoghatatlan, hogy mindig vidám, mosolygós bajtársunk örökre elment.
Sajgó, szomorú szívvel kell tudatnom a hazafiak közösségével, hogy ma délelőtt váratlanul Takács János (Taki). Szolnok megyei kapitány bajtársunk megtért Istenünkhöz.
Döbbent csend. Ez lenne a száraz tény.
Akivel ma beszéltem erről, a mi gárdista családunk tagjaival, mindenki hitetlenkedett. Hogyan? Ez biztos? Ezek a kérdések záporoztak.
A nagydarab, örökké mosolygós kapitány bajtárs halálhíre mindenkinek hihetetlen.
Kedves bajtársam, barátom, Jani, értetlenül állok ez előtt az egész előtt. Előttem van a csibész mosolyod, a vidám tekinteted. Hallom, ahogy az új kis kutyádról beszélsz, aki ott van a kis piros Suzukiban, az örök sofőröd a feleséged mellett.
Zoom
Beszélsz a megrendeléseidről, hogy nemcsak nekünk varrsz, de a rendőröknek is. Hallom ahogy beszámolsz egy-egy polgármesterrel való egyeztetésedről, bajtársaidról, akiket családtagnak tekintettél. Büszkén osztottál meg történeteket a gyerekekről, akik valójában már felnőttek, de neked a gyerekek voltak.
Kegyetlen, váratlan, megrázó.
Jani! A gárdacsaládodnak hiányozni fogsz. Közösségünk régi tagja voltál. 2007-ben együtt tettünk veled esküt. Te a váratlan távozásodig hű maradtál esküdhöz. Ha most ott vagy Isten előtt, tudom, hogy a mi közösségünket képviseled ott is.
Az általad varrt oroszlános mellények, gyakorlók, Árpád-sávos kendők biztosítják azt, hogy immár halálod után is a Magyar Gárda örökös része leszel!
Legyen örök nyugalmad, békés pihenésed!
Köszönünk neked mindent, a mozgalom örökké őrzi emléked, kapitány bajtárs!
A családtagjaid fogadják mély megrendülésünket és őszinte részvétünk!
Takács Jánost, Szolnok megye kapitányát az Új Magyar Gárda saját halottjának tekinti! A búcsúztatójáról később adunk tájékoztatást.