Hosszú, kínos hallgatás után, a Kuruc.info nyomására Polgár úrék végül kénytelenek voltak beismerni néhány hónapja: a pénzt (minimum 320 ezer forintról van szó) bizony elköltötték, lenyúlták, és eszük ágában sincs visszaadni olvasóiknak,  akik baráti gesztusból adtak kölcsön nekik, noha a cédulagyáros PT erre korábban még ígéretet tett. A pénzt ténylegesen ellopó, Polgár úr barátjának, Dragon64-nek a mobilszáma: 06-20-435-1529.
Hírportálunk megkereste az egyik károsultat. Kiderült, hogy egy év alatt nem kapta vissza a pénzét (ahogy vélhetően az a többi jóérzésű és naiv magyar ember sem, akiket szintén átvertek és megloptak) noha szépen kérte, megadta a számlaszámát - de semmi. Megdöbbentő és vérlázító történet alább, ami sokat elárul arról, hogy bizony a jellemtelen alakoknak semmi sem kellemetlen, és bármit megtesznek szemrebbenés nélkül.
Polgár úrnak olyan vastag bőr van a képén, hogy ígéretével szemben egy év alatt sem rendezte ezt a roppant kínos ügyet, mi több, ő is tevékenyen részt vett a lopásban, tettestársával együtt. Sőt, miután végső elkeseredésében nyílt levélben fordult hozzánk az egyik károsult, Drága Polgár Úrnak volt pofája beperelni őt, mert megsértették a "jó hírnevét", ezért Tamásmacska 50 ezer forint kártérítést követel - tudta meg szerkesztőségünk az egyik áldozattól.
A tolvajt tehát nem szabad tolvajnak nevezni, elképesztő... (Hasonló eset volt, amikor az olaszliszkai lincselőhorda 1 milliárd (!) forint kártérítést követelt az államtól, mert az ügyészségi anyagokban szereplő "lincselés" szó szerintük megalázó és sértő rájuk nézve... Bővebben itt.)
Felelevenítjük a történteket, részletek alább. Több mint 320 ezer forintról van szó. Polgár Tamásék gátlástalan hazudozók, nemrég vélhetően egy egykori, ám mára belőlük kiábrándult hívük indított blogot, melyben leleplezi azt a hazugságukat, mely szerint ők nem tudtak arról, hogy az egyik szerkesztőtársuk egy leszbikus zsidó, aki nem mellesleg szájbakakilós dominaként keresi kenyerét... Dehogynem tudtak erről, pont ezért vették fel a szájbapottyantós ribancot, hogy "sokszínűek legyenek" -  noha később ezt nyilvánosan letagadták, miután hírportálunk lerántotta a leplet az aberrált véglényről. A blog elérhető ide kattintva.
Korábban írtuk: Egy kedves, naiv cédulagyár.hu támogató több társához hasonlóan kölcsönadott 40 ezer forintot egy expedícióra. Polgár úrék internetes közösségről beszéltek, és kérték az olvasóiktól, hogy segítsék a terv megvalósítását, fogjunk össze, hisz egymásért vagyunk - sajnos volt, aki bevette a maszlagot, segített is, ám pont ő szívta meg a legjobban. Mivel már fél után egyértelművé vált, hogy a terv közönséges szélhámosság, Polgár úréknak erkölcsi kötelessége lett volna mihamar visszaadni a lét, ám azzal takaróztak, hogy a szerződésben későbbi határidő szerepel. Ez a határidő január végén letelt, ám az összeg "eltűnt".
A jóhiszemű hazafi több levelet is váltott az érintettekkel, számlaszámát is megadta: először PT megígérte, hogy haladéktalanul kifizeti a pénzt, de természetesen nem perkált, nem utalt. Ezt követően Sir Thomas már azt mondta, hogy neki semmi köze ehhez, és egyébként is, ez nem holmi jó szándékú adakozás volt, hanem kölcsön, úgyhogy kuss legyen, vagy jön a baseball ütő. A bukott blogger egyenesen ezt írta nyilvánosan segítőjének: "Odaviszem a szaros pénzedet szenteste a kibaszott putridhoz és feltolom a valagadba!" Mondani sem kell, még erre sem került sor.
Esti mese: kígyóméreg-gyűjtés Ausztráliában
Polgár úr vetette fel, hogy szerkesztőtársán, a "tudós" Dragon64-en segítsenek: az olvasók összedobnak minél több zsetont, ezután Sárkány64 Ausztráliába utazik, kígyót fej, eladja a mérget, megszedi magát, hazajön, és a kölcsönöket plusz 20%-kal megtoldva visszafizeti. Azt persze teljesen véletlenül nem hangsúlyozta, hogy a 44 éves szélhámos, a fizikailag is lepukkant Dragon bá' (alias Belső László) mindösszesen 8 általánost végzett, nyelveket nem beszél. Ergó közel nulla esélye van munkavállalási engedélyt szerezni Ausztráliába, ha ugyan turistavízumot kap egyáltalán.
A jó szándékú, megvezetett olvasók adtak, gyűlt a zsozsó, D64 későbbi írásából kiderül, hogy minimum 320 ezer forint jött össze e célra.
Időközben kiderült, hogy mivel állítólag nem sikerült elég embert rávenni a dologra, Dragon nem utazott el. A pénzt erre a célra dobták össze, tehát illett volna rögvest visszaszolgáltatni. Bár több mint fél év állt  rendelkezésükre, nem tették, nem is szabadkoztak, szépen elkussoltak inkább.
Polgárék egyik áldozata lapunknak elárulta: ő még a határidő letelte után sem kapta vissza a pénzét (szinte biztos, hogy mások sem - a szerk.). Az úriembert nem érdekli a 20% kamat, pusztán a kölcsönadott összeget szerette volna visszakapni, amiért tisztességesen megdolgozott - mondta -, de a Spicligyár még elnézést sem kér. Az illető úr, miután e-mailes próbálkozása kudarcot vallott, végső kétségbeesésében fordult hozzánk, remélte, hogy a nyilvánosság ereje elegendő lesz. Tévedett, a ferencvárosi választási csaló pofátlansága ugyanis határtalannak bizonyult: a korábban ígért kifizetés helyett pert indított támogatójuk ellen, mondván, megsértette "jó" hírnevét.
Teljesen normális, ha valamely portál, szervezet, akár egy blog a működéséhez kéri olvasói támogatását. Előbbi esetében például a szerverhálózat, a sávszél, a fejlesztések is pénzbe kerülnek, a munkaerőről nem is beszélve, (a Kuruc.info ennek ellenére több mint 2 évig nem kért adományokat közönségétől, és ezután is csak azért tettük, mert olvasottságunk olyan drámai mértékben megnőtt, hogy meglévő eszközeink és stábunk bővítése nélkül nem tudnánk fenntartani a működést).
Mivel egyetlen nemzeti szervezetet sem tömnek tele közpénzzel, nem egyszerű talpon maradni, megőrizni a versenyképességet. Mi is sokat köszönhetünk olvasóinknak, akik önzetlenül adományoznak.
Egészen más azonban hamis információkkal pénzt kicsalni egy vén himpellér eleve megvalósíthatatlan projektjére, majd nemhogy bocsánatot kérni, de a segítőket még durván meg is fenyegetni, a visszaadandó zsozsót pedig lenyúlni. Közben pedig azt hangsúlyozni, hogy szó sem volt bajtársias segítségről, uzsorakamatra adtak kölcsön pénzt az olvasók... Így lesz a jó szándékú segítőből pénzéhes ember. Arról persze nem szól a fáma, hogy nem érdekli a megígért kamat, a saját pénzét szeretné visszakapni. Jogosan. De nem kapja, mert másra költötték, lenyúlták és nem adják vissza. Ellopták. És ezek után még van bőr a képükön újabb gyűjtést rendezni...
Kétségtelen: Polgár úrból remek politikus válhatott volna, a fentiekből látható, hogy a képességei megvannak hozzá. Igazán kár, hogy még a ferencvárosi ringbe lépés előtt lebukott 1152 darab hamis kopogtatócédulával.
Jéney Szabolcs - Kuruc.info
Kapcsolódó cikkek: