Nem lehet tovább várni, a Bajnai-kormánynak távoznia kell – mondták el az MNO-nak a Civil Összefogás Fórum szervezői. Fricz Tamás bejelentette: június 14-én újabb demonstráció lesz a Hősök terén. Onnan pedig majd jól haza lehet menni, de úgy, hogy a Parlament épülete is beleremegjen - akárcsak az eddigi nagy kormánykergető Fricz-tüntetések során.
A június 7-i európai parlamenti választásnak következménye kell, hogy legyen, mégpedig az, hogy a Bajnai-kormány távozik és előre hozott választásokon új kormány áll Magyarország élére – jelentette ki az MNO-nak sokadszorra a gőzlevezetések bajnoka, Fricz Tamás. A politológus bejelentette: június 14-én vasárnap 16 órakor mindenkit várnak a Civil Összefogás Fórum (CÖF) újabb, pártmentes (értsd: zsideszesek felszólalhatnak, más párt képviselője nem, ahogy legutóbb) demonstrációjára, amelynek a célja, hogy "az EP-választások következményeit betartassák a kormánnyal".
A megmozdulás „Utolsó esély – döntsön a nép!” címen fut majd, ahová minden polgárt (az ő értelmezésükben: Fidesz-barmot) várnak, aki úgy gondolja, hogy véget kell vetni annak, amit a Gyurcsány–Bajnai-féle kormányzat az országban művel.
Nem lehet tovább várni, olyan erős a támogatottsága azoknak, akik változást akarnak az országban – erősítette meg Simon János. A megmozdulást szervező politológus elmondta: egyórás rendezvény lesz a Hősök terén, majd onnan indul a menet az Alkotmány utcába. Itt elfogadnak egy petíciót, amelynek lényege, hogy „amennyiben szeptemberig nem írnak ki választásokat, általános sztrájkot szerveznek”. (Sejthető, hogy abból is mi lesz.)
(MNO nyomán)