Hamarosan vádat emelhetnek azokkal a magyar és külföldi férfiakkal szemben, akik 2022 májusában agyba-főbe verték egymást a mogyoródi HÉV-állomás közelében.
A verekedés abból indult, hogy az 58 éves magyar férfi nemtetszését fejezte ki azért, mert az egyik külföldi férfi egy külföldi politikai vezetőt ábrázoló pólót viselt. A 24.hu értesülései szerint Putyin képe volt az egyik külföldi férfi pólóján.
A rendőrség közleménye szerint a szóváltásból dulakodás lett az első találka után, de az 58 éves férfi ekkor még komoly sérülések nélkül megúszta a támadást. Néhány órával később viszont már súlyos sérülésekkel kellett kórházba vinni. A családfő a fiaival érkezett az állomás közelébe, ahol találkoztak a korábbi támadóival. A szócsatából összecsapás lett, ütötték-verték, akit értek.
Zoom
Testszerte ökölcsapások, rúgások záporoztak, baseball-ütő suhant, a 44 és a 38 éves külföldit az sem érdekelte, hogy ellenfeleik magzatpózban a földön kuporogva, vagy éppen feltartott karjukkal védekezve próbálták túlélni. Végül a riasztott rendőri egységek vetettek véget a verekedésnek – közölték.
Zoom
Az 58 éves apának eltört a bordája, a szemüregcsontja, az orrcsontja, és légmelle keletkezett, mindkét fia, valamint az egyik külföldi zúzódásokkal, nyolc napon belüli sérülésekkel úszta meg a történteket, a másik külföldi résztvevőnek eltört a karja.
A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette – az időközben elkészült orvos szakértői vélemény alapján – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével egészült ki. Előbbivel az 58 éves apát és egyik fiát, utóbbival a 44 és a 38 éves külföldi férfiakat gyanúsították meg. Kihallgatásukon tagadták a bűncselekmény elkövetését.