(Frissítés legalul!) “Tisztelt Kurucok!

Az ITTENI „Naplopó cigányok képével "népszerűsítik" hazánkat Brüsszelben“ cikkükhöz szeretnék hozzászólni, mivel mérhetetlenül felháborodtam.

Talán nem teljesen lényegtelen: egy fotósnak, (főleg ha nyilvános publikációhoz készít anyagot) nincs joga a hamisitáshoz, azaz pl egy országot, nem az országban, illetve az országot köztudottan és jól azonosíthatóan reprezentáló személyről/alkotásról stb. készült fényképpel képviseltetni.

Itt a kép jól láthatóan nem Magyarországon készült, valamint a képen látható csoport nem azonosíthatóan képviseli/reprezentálja az országot.
 
A fotós egyszerü csalást követett el, egy olyan országban ahol több mint 200 napja nincs kormány, mert a két fő politikai/nemzeti összetevő, a vallonok és flamandok utálják egymást. Elsősorban azért, mert a francia ajkú vallon  (és főleg a flamand területen Brüsszelben levő) kisebbség nagyon erőlteti (többek között) a francia nyelv használatát,  illetve a flamand területeken befolyó adó vallon területeken való elköltését.

Szerintem nyugodtan fel lehetne jelenteni hamis információk terjesztéséért és az ország lejáratásáért. Erre van lehetőség, csak élni kellene vele. Ez ugye a brüsszeli Magyar Kulturális Intézet feladata lenne. Erre persze - sajnos - nem sok reményünk lehet, ismerve a magyar hozzáállást az ilyen ügyekhez.

Pedig megérné, mert a pénzbírságon kívül, amit be lehetne vasalni a fotós "úron", legalább azon is elgondolkodna őkelme a jövőben, hogy megéri-e dezinformációkat terjeszteni egy országról.

Lehet magyarázkodni meg szépíteni, de ezt a plakátot a puszta rosszindulat szülte, nem a tudatlanság. Bekaphatják.

Magyarország nem az, amit a kép közvetít. Ha már Magyarországot akarom reklámozni, akkor ezt egy jellegzetes magyar tájképpel teszem és nem az egyik legprimitívebb, minden nyugati által is jól ismerten bűnöző magyarországi népcsoporttal.

A probléma, másképp megfogalmazva, az, hogy a plakáton nagybetűkkel ott van hazánk neve és ez egyszerűen hazugság. A plakát akkor lenne korrekt, ha hazánk neve helyett pl. a "Roma people from Europe" vagy valami hasonló állna... Országimázs szempontjából roppant előnyös, hogy a Hungary szóról mindenkinek egy mosolygós cigány család ugrik be. Őket mindenki szereti, mert tele vannak világszerte nagyra tartott pozitív tulajdonsággal. Például Olaszországból, Finnországból, Svédországból, Nagy-Britanniából, Kanadából sem páros lábbal rúhták/rúgják ki őkelméimet.
 
Hol látott a Kedves Olvasó olyat, hogy pl. Olaszországot a nápolyi szeméthegyekkel reklámozzák, vagy pl. Franciaországot a Párizs külvárosaiban gyújtogató fiatalokkal?  Vagy, hogy Belgiumnál maradjunk: Belgiumot természetesen csakis és kizárólag a lerészegedett és időnként törő-zúzó flamand és vallon szélsőségesekkel lehet reklámozni...  Miért kéne egy egymilliós etnikummal reklámozni egy tízmilliós országot, ha nem provokációból? Bartók esetleg roma volt, csak nekem elfelejtett szólni valaki?

Egy magyar zeneszerzők műveiből összerakott hangversenyről van szó. A képen nincs se magyar, se hangszer, se koncertterem. De még csak egy magyar fűszál se. Persze ez nyilván hibátlan így, a maga formájában, de nem igazán értem, hogy az, akit így reklámoznak, miért ne jegyezhetné meg, hogy ha legalább valamelyiket az előbb felsoroltak közül rá tetszettek volna kúrni a képre, még értelme is lett volna az egésznek.
Ha már attól eltekintünk, hogy a plakát nem csak a koncepciót, hanem úgy általában a megvalósítást illetően is teljesen igénytelen.”

Másik olvasónk reagálása ugyanerre a témára:

ENGEM es a csaladomat ne reklamozzanak egy francia/belga/menekult roman vagy csuda tudja milyen, de valoszinu ezerrel bunozo ciganycsaladdal. Akkor inkabb tettek volna ki -mittudomen-Holloko kepet a palakatra.Vagy a Balatont. De ne egy ciganycsapatot egy francia nyelvu felirattal.”

Harmadik olvasónk a “cigánybűnözés” szó jelentéséhez szólt hozzá, ui. a legtöbb cigányfajvédő azzal jön, az azt jelenti, hogy “minden cigány bűnöző”.

A cigányfajvédőket már azzal a hülyeséggel is be lehet hergelni, hogy a cigánybűnözés kifejezés azt jelentené, hogy minden cigány személy bűnöző, vagy minden bűnöző cigány lenne, közben egy fenét. Ilyen alapon a franciasaláta is azt jelentené, hogy minden francia saláta, esetleg minden saláta francia. Baromság, ezek jelzős szerkezetek, amelyek szóösszetétellé váltak. Töröksíp, angolbajusz, franciaágy, spanyolcsizma.

De nem baj, majdcsak megtanulnak egyszer magyarul a fajvédők is, meg a cigányság felkent képviselői.”

Kuruc.info: Odébb van az még. Amíg a cigányfővezér, főmaffiózó Száva Vince (róla, a miheztartás végett, érdemes EZT és EZT tudni) kedélyesen nem-e-zik a tévében, addig ne is várjuk azt, hogy a magyar nyelv rejtelmeivel tisztában legyenek. Ennyit tudnak, erre "képesek".

Köv. olvasónk Magyar-Ungár Elemér leveléhez kapcsolódva írt:

"Ungár azt állítja, hogy a bűnözés egyetlen kultúrának sem a része, így a cigánynak sem.  Erre válaszom a következő: Ezek a jelenségek minden kultúrának részei. Ez nem csak én állítom, ez tény, tapasztalat. Emelett megfigyelhető egy másik jelenség, mégpedig az adott kultúra, mint környezet a bűnözési formák közül bizonyosakat gyakoribbá tesz, míg másokat visszaszorít. Ez is tény, tapasztalat, hasonló fejlettségű országok teljesen eltérő képet mutatnak adócsalás, politikai kultúra, bűnözés jellege, korrupció vagy éppen az idegenekhez való viszony tekintetében.

Namost visszatérve az állításomhoz: Mivel a bűnözés minden kultúrában létező jelenség, így eleve marhaság lenne olyanról beszélni, hogy a cigány kultúra része-e, vagy sem. Na de arról, amit én állítok, hogy a cigány kultúra hajlamosít, de legalábbis több teret ad a bűnözésnek, annak már van értelme!

A cigányfajvédők nyilván nem tagadják, hogy a cigány kultúrában vannak éles különbségek a többségi társadalomhoz képest, például a magántulajdon fogalmának területén.

Ha a különbségek léteznek, akkor tényleg már csak egy lépés összefüggést feltételezni a cigány kultúra (és az általa befolyásolt személyek viselkedése, temperamentuma) és az élősködés és bűnözés szignifikánsan nagyobb mértéke között.

Egyszerűen nem értem, honnan az a kényszer, hogy a cigányokat valami kivételes, érthetetlen, megfoghatatlan jelenségként kezeljük, akiknél csődöt mond minden, ami a többi népnél működik. Például ott a déli népek temperamentuma, könyebben (nagyobb valószínűséggel) mennek ölre, mert ők olyanok. Na de amikor a cigányok mennek neki hirtelen felindulásból a fehér embernek vagy egymásnak késsel, baltával, szamurájkarddal, akkor az nem azért van, mert ők ilyenek (a kultúrájuk eleve ilyen), hanem a “szegénység” meg a “kirekesztettség” miatt?!
Erre válaszoljon, Magyar úr!”
 
"Egy hsz az f1hírek fórumáról:
 
(Lancelot @ 2008. Febr. 21. , 14:38)

Úgy látszik rajtunk valami átok van, mert ma megint történt valami, ami a múltkori történetemmel igencsak egybevág. EZ MA TÖRTÉNT, kb. DÉLI 12 ÓRAKOR, VILÁGOS NAPPAL:

Legnagyobb lányom elsőéves joghallgató. Utazott a Metroval és leszállt a Gyöngyösi úti megállónál. Ott ugyebár már nem mozgólépcső van, hanem úgy kell felgyalogolni.

Egy cigány nő egy kisgyerekkel, babakocsival ott kolbászolt. Kiszúrta magának szerencsétlen gyerekemet és megkérte, segítsen felvinni a babakocsit a lépcsőn. Ő - aki eddig még nem ismerte a szabályt, hogy: cigánnyal semmit! - eleget tett a kérésének.

Ahogy felértek a lépcsőn, a cigányasszony feltépte a lányom dzsekijének zsebét és ellopta a pénzét. Szegény lányom csak nézett rá meglepődve és kérdezte: "Ezt most nem kaphatom vissza?" Mire a cigány nő: "Valami hivatalos dolog fog veled történni, ha kíváncsi vagy a folytatásra, vegyél elő nagyobb pénzt!" Természetesen ezt már nem tette meg. Erre a cigányasszony fogta és kitépett a hajából egy tincset!!!! Szegény lányom csak állt, lemerevedve. Természetesen segítséget senkitől sem kapott.

Aztán a cigány nő a purdéjával elindult és még visszaszólt a lányomnak: "Te olyan szép vagy, ne sajnád ezt a pénzt a gyerekemetől!"

Azt hiszem szétvet a düh! Egy hónapon belül mindhárom gyerekem "megkóstolta" közvetlenül, milyen is A CIGÁNY! Segíts rajta és kirabol! Segíts neki és meglop! Segíts neki és agyonver! Idáig jutottunk.

Valaki mer ezekután még előítéletről pofázni? Hiszen mindenki szinte saját bőrén tapasztalja meg milyenek. Valaki merne engem még egyszer is rávenni arra, hogy segítsek rajtuk? SOHA, hangsúlyozom SOHA. Most írásban adom: egy magyar család örökre konok ellenségükké vált és kizárólag a saját tapasztalatai alapján. (Az egy kezemen megszámlálható kivételt sajnálom, mikor ilyenről kell számot adnom.) "
 
Frissítés: "Kedves Kuruc.info!
Két éven át éltem családommal Nógrád megyében, egy kis faluban, közel Salgótarjánhoz. Apám agyműtétjét követően költöztünk le a jó levegő miatt, Budapestről. Az első fél év végén mindkét gyerekemet magántanulói státuszba kellett vetetnem, mert úgy megverték őket a nem szegregált osztályban lévő cigány gyerekek, hogy szó szerint fekete volt az egész testük, az ütések nyomán. Az akkor 8 éves lányomat többször megpróbálták az iskola udvarán, egy "jól bejáratott" bokorban megerőszakolni.
Soha nem a palóc gyerekek tanították a cigány gyerekeket a "jóra", hanem éppen fordítva. Szó szerint terrorban éltek a cigány gyerekek agressziójának árnyékában.
Kell, hogy legyen valami megoldás a dologra, és azzal is egyet értek, hogy ez az oktatásnál kell, hogy kezdődjön, de a nem szegregált iskolákban tönkremennek a gyerekek, a tanárok (idegileg) és mindenk,i akinek csak egy mákszemnyi esélye van, menekül, ahogy mi is tettük."
Kuruc.info: ez utóbbi levélhez nincs mit hozzátennünk, hacsak nem azt, hogy ha már a vérballib Hírszerző vérballib Papp László Tamása is kijelenti, hogy a kényszer-deszegregáció elvetélt és kontraproduktív ötlet, ott NAGYON nagy baj van. NAGYON ajánljuk a témában az EZEN cikket és az abból visszafelé mutató linkeket.

Kuruc.info - Arppi S.