Szombat este három ember a IX. kerületből a Keletihez vitette magát a Nemzeti Taxival. Ebből kettő cigány volt és egy fehér. Ketten elmentek pénzért, a harmadik utas, az egyik cigány az autóban maradt, fizetés helyett pedig megszurkálta az egyik magunkfajta taxist.

A Kuruc.info legújabb értesülése szerint a három utasból kettő cigány volt. Amikor ketten elmentek pénzért az egyik réti négert hagyták ott. Miután odaért a másik taxis kolléga és megkérdezte miért nem fizetnek, az ork habzó szájjal szállt ki a kocsiból, és dulakodni kezdett. Az első szúrás horzsolta, de a második 12 cm mélyre hatolt a hónalja alatt. Mivel nem ért létfontosságú szervet valószínűleg 1-2 nap múlva kijöhet a kórházból.
 
 
A Kuruc.info úgy értesült a Nemzeti Taxisok egyik vezetőjétől, hogy a Soroksári úton vette fel a sofőr a három utast. A Keletinél ketten azt mondták: nem tudnak fizetni, elmennének pénzért. Harmadik társuk a taxissal maradt, a vita akkor kezdődött, mikor a többiek hosszú idő után sem érkeztek meg a pénzzel. A taxis a kollégáitól a droszton mögötte parkoló kollégájától kért segítséget, hogy segítsen rávenni az utasát a fizetésre.
Az egyik gyanúsított 20 év körüli, kb. 170 cm magas, vékony, csontos testalkatú, vékony arcú férfi, aki fekete színű kötött sapkát és fekete színű prémes galléros kabátot viselt. A másik férfi 20-25 év körüli, kb. 165 cm magas, zömök testalkatú, szőkés „süni” hajú, férfi. A harmadik gyanúsított 20-25 év körüli, kb. 170 cm magas, átlagos testalkatú, fekete hajú, borostás arcú férfi, aki fekete színű kötött sapkát, és fekete kabátot viselt. Az ügyben a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és nagy erőkkel megkezdte a férfiak felkutatását. (police.hu)
 
A férfi ekkor kiabálni kezdett a másik taxissal, a vitát verekedés követte, majd az utas többször megszúrta a segítségül hívott taxist egy késsel. A késelő ezután beszaladt a pályaudvarra. A sebesült sofőr megpróbálta utolérni, de erősen vérzett, ezért visszament segítségért a többi taxishoz. Rendőröket hívtak, de addigra a három utasból már egy sem volt a helyszínen. A három férfit személyleírás alapján keresik a rendőrök.
A Független Hírügynökség információi szerint a késelés után a pályaudvar egy részét le kellett kordonozni a sok vér miatt. A taxist kórházba vitték, ahol kiderült, hogy nem értek létfontosságú szervet a szúrások.
 
 
(Kuruc.info Index, Police.hu nyomán)