2020. január 19., vasárnap, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:27 Nyolc ember halt meg egy csehországi betegotthonban13:17 Hazaszállították az Iránban lelőtt utasszállító ukrán áldozatainak maradványait12:49 BZSH-elnök: a budapesti zsidóság örök hálával tartozik a felszabadító szovjet katonáknak - kormányzati támogatással12:18 A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek11:18 Az apostolok cselekedetei vannak a ma kezdődő ökumenikus imahét központjában11:04 Szellemi holokauszt, fizessenek a gonosz, rasszista szegregáló tanárok! - 444-riport és egy vérző szívű Polgár pénzgyűjtése10:45 Nyíregyházi rasszizmus: túl gyorsan kapnak bérlakásokat a cigányok, és nem is magyar családok mellett10:27 Trump-ügyvédek: az amerikai polgárok szabad választáshoz fűződő jogát sérti az impeachment10:09 Hattagú családot mészároltak le Afganisztánban09:48 Kétszázezer öncélú, hedonista és extravagáns párttagot büntettek meg Kínában09:25 Albin Kurti kapta a kormányalakítási megbízást a koszovói elnöktől09:02 Miskolci orvosigazgató: hazugság a cigánysterilizáció, a magyar nőnek sem vették ki mindkét petevezetékét08:59 Pöcegödör lett a kínai elnökből - a Facebook szerint ez csak műszaki hiba08:43 Gaudiék bepereltek egy magyargyalázó szennyportált08:21 Maduro tárgyalna az Egyesült Államokkal
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Egyik zsidó hazudik: Washingtonban a helyettes államtitkár megcáfolta Netanjáhu nagy bejelentését

Reklám

Maga Donald Trump és kormányának magas beosztású politikusai nem is olyan régen még úgy nyilatkoztak, hogy nem törvénytelen a zsidótelepítés a megszállt Ciszjordániában, sőt Izraelnek jogában áll bekebelezni ezt a területet. Nem csoda, hogy ezek után Binjámin Netanjáhu fölbátorodott, s a Mike Pompeóval csütörtökön, Lisszabonban megejtett találkozója előtt közvetlenül azt nyilatkozta: a portugál fővárosban bemutatja az amerikai külügyminiszternek a Ciszjordánia bizonyos részeinek bekebelezésére vonatkozó izraeli tervet. Csakhogy egy nappal a lisszaboni találkozó után Washington jobbnak látta meghazudtolni a békegalamb Netanjáhut – írja a Má’áriv című újság.
Zoom
Mike Pompeo és Binjámin Netanjáhu csütörtökön, Lisszabonban (fotó: AFP)
Amint arról Binjámin Netanjáhu előzetes megnyilatkozásai által félrevezetve egyes hazai hírportálok is beszámoltak: az izraeli miniszterelnök szerdán, Lisszabonban térképekkel illusztrálva ismertette Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel a megszállt Ciszjordánia – vagy legalábbis annak egyes részeinek – bekebelezésére vonatkozó izraeli tervet. Egy nappal később, pénteken este egy magas beosztású amerikai politikus megcáfolta a sajtóban már egy napja terjedő hírt, amelynek legutóbbi forrása az volt, hogy Binjámin Netanjáhu a lisszaboni útja előtt, a repülőtéren beszállás előtt kijelentette: Portugáliában találkozik Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel, s megbeszélésük egyik fontos témája a ciszjordániai Jordán-völgyre vonatkozó izraeli szuverenitás kiterjesztésének (magyarán: megszállt palesztin területek bekebelezése – H. J.) Washington részéről történő elismerése lesz.
Zoom
Bibi 2019. szeptember 10-én egy tel-avivi sajtótájékoztatón mutatta be először a bekebelezési elképzeléseit (fotó: Odéd Bálilty)
A Má’áriv ezzel kapcsolatban megjegyzi: egy héttel a szeptemberben megtartott izraeli választások előtt – a választása hadjárat során – Netanjáhu K’fár Há-Mákkábijá nevű sport- és kongresszusi központban bejelentette, hogy szándékában áll kiterjeszteni az izraeli szuverenitást a Jordán-völgyre és Ciszjordánia egyéb területeire. A kormányfő azt is mondta, hogy az amerikai kormányzat „évszázad üzlete” elnevezésű kezdeményezése ragyogó alkalom Ciszjordánia izraeli bekebelezésére. „Trump elnök azt mondta, hogy a választások után azonnal, néhány nappal a választások után, bemutatja majd a béketervét. (Amire azonban eddig azért sem került sor, mert időközben elkészült a köztörvényes Netanjáhu elleni vádirat, s így nem nagyon akarnak vele koalícióban kormányt alakítani – H. J.) Ez nagy kihívást, s egyben nagy lehetőséget is jelent számunkra. Történelmi lehetőség, de egyben egyszeri alkalom is számunkra arra, hogy kiterjesszük az izraeli szuverenitást a ciszjordániai településeinkre (az illegális zsidó településekre a megszállt területeken – H. J.) és a hagyományunk, jövőnk szempontjából fontos körzetekre”, idézte föl Netanjáhu szeptemberi megnyilatkozását a Má’áriv.
Zoom
Bibi térképe: a kék alap Ciszjordánia, tőle jobbra Jordánia, balra Izrael. A kék Ciszjordániában számokkal jelölt, bekebelezendő pontok a már meglevő zsidó települések. Bibi a Jordán folyótól nyugatra eső Jordán-medencét és a Holt-tenger szintén megszállt északnyugati partvidékét is szeretné bekebelezni. Meg több más területet is. Kérdés: Az izraeli-palesztin megbeszéléseken miről tárgyalnának?
Az izraeli miniszterelnök fentebb említett két megnyilatkozása – a szeptemberi, majd közvetlenül a mostani lisszaboni útja előtti – következtében a sajtó a lisszaboni PompeoNetanjáhu-találkozó után kész tényként állította azt, hogy Netanjáhu az amerikai külügyminiszterrel ismertette a Ciszjordánia, vagy annak egyes részei bekebelezésének tervét. Az erre vonatkozó, fentebb már említett korábbi magas szintű amerikai megnyilatkozások ismeretében nem kizárt, hogy Netanjáhu Lisszabonban valóban bemutatta Pompeónak a bekebelezésre vonatkozó elképzeléseket, s az sem elképzelhetetlen, hogy az evangéliumi „keresztény” szekta fanatikus híve, Pompeo, amerikai külügyminiszter erre a tervre áment is mondott.
Csakhogy egy nappal a NetanjáhuPompeo-megbeszélés után a Fehér Házban valakinek eszébe juthatott, hogy az ilyesmit esztelenség, finomabban fogalmazva, nem diplomatikus előre kiszivárogtatni, miközben a külvilágnak szóló hivatalos amerikai üzenet az, hogy az izraeli-palesztin viszályt tárgyalásos úton kell rendezni….
David Shenker (aki egészen véletlenül zsidó – H. J.) a washingtoni Külügyminisztérium Közel-Kelet Ügyosztályának helyettes államtitkára pénteken este cáfolta a Netanjáhu által a lisszaboni találkozó előtt is hangoztatott állítást. (Igaz, a Pompeóval való találkozója után Netanjáhu sem beszélt a bekebelezési tervének bemutatásáról – H. J.) Mostanra tehát kiderült, hogy David Shenker és Binjámin Netanjáhu közül valaki hazudott...
Zoom
David Shenker – Meghazudtolta Binjámin Netanjáhut
„Binjámin Netanjáhu miniszterelnök Mike Pompeo külügyminiszternek nem mutatott be semmiféle tervet a Jordán-völgy bekebelezésére vonatkozólag. Elmondhatom önöknek, hogy a NetanjáhuPompeo-találkozó folyamán Izrael nem mutatott be az Amerikai Egyesült Államoknak semmilyen bekebelezési tervet. Nem mutatott be a Nyugati Part (Ciszjordánia – H. J.) bármilyen részének bekebelezésére vonatkozó teljes vagy részleges tervet”, jelentette ki Shenker, majd bejelentését így összegezte: „Az Amerika Egyesült Államok álláspontja szerint a Nyugati Part végleges területi státuszáról az Izrael és a palesztinok közti tárgyaláson kell dönteni”.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready