Kijev kemény télre készül, mivel Oroszország továbbra is célba veszi Ukrajna energia- és vízügyi infrastruktúráját. Vészhelyzet esetére Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere arra készül, hogy mintegy ezer nyilvános fűtési pontot nyit meg a város lakói számára.
A fontos létesítmények rongálása miatt felkészülnek arra, hogy egyáltalán nem lesz áram- és vízellátás, illetve fűtés. Ebben az esetben legalább ezer fűtési pontot létesítenek, amire már elektromos generátorokkal készülnek. A lakosok felmelegedhetnek, forró teát ihatnak és feltölthetik a telefonjukat ezeken a pontokon. Hozzátették, hogy bármilyen szükségletükkel fordulhatnak hozzájuk.
A vízellátás helyreállt
Tegnap az infrastrukturális létesítményeket ért orosz támadások miatt a vízellátás nyolcvan százaléka megszűnt az ukrán fővárosban. Egy nappal később azonban a város víz- és energiaellátása teljesen helyreállt – erősítette meg Klicsko.
Köszönet érte azoknak a szakembereknek, akik csaknem egy napig dolgoztak azon, hogy a fővárosban helyreállítsák a vizet és az áramot – mondta a polgármester.
(Sky News - Index)