Az Európai Unió (EU) migrációs politikáját bírálja csütörtökön közzétett, legújabb jelentésében az Amnesty International (AI) nemzetközi "jogvédő" szervezet, részben Brüsszelt téve felelőssé amiatt, hogy egyre több migráns fullad vízbe a Földközi-tengeren történő átkelés közben.
Zoom
Ilyen hajókkal hordják ide a "civilek" (is) Afrika szemetét
Az idei év első hat hónapjában mintegy 73 ezer betolakodó érte el az olasz partokat, ami 14 százalékos emelkedés 2016 első félévéhez képest – derül ki az AI-jelentésből. Közülük körülbelül kétezren vesztették életüket az átkelés során, így a halálozási ráta jelenleg 2,7 százalék. Ez háromszor magasabb a 2015-ös év második feléhez képest, amikor az EU fokozta őrjáratait és mentőakcióit a térségben – panaszkodik beszámolójában a felforgató szervezet.
Zoom
A láblógatás az ment otthon, megy a tengeren, de menni fog nálunk is - bárcsak erőszakolni is lusták lennének
Az AI részben az embercsempészek tevékenységét felszámolni hivatott uniós erőfeszítések számlájára írja az egyre több halálesetet. Válaszul “a líbiai csempészek több embert engednek fel a silányabb minőségű hajóikra, amelyek többsége csupán egy felfújható gumicsónak, és amelyek nem rendelkeznek elég üzemanyaggal, ahogy mentőmellénnyel vagy bármilyen más biztonsági felszereléssel, illetve sokszor segélykérésre alkalmas kommunikációs eszközzel sem” – vádol jelentésében a Soros pénzelte szervezet, azt elhallgatva, hogy az embercsempészek a "jogvédők" kiokítása nélkül vajmi keveset értenének a nemzetközi joghoz. A kevés üzemanyag a nemzetközi vizekre való kijutáshoz pont elég, de néha még meg is lékelik a csónakokat, hogy biztosan kimentse őket a legközelebbi őrjárat, onnan pedig már egyenes az út az EU-ba.
Zoom
A nők és gyerekek többségének sikerül az átkelés
Az AI kifogásolja a megváltozott uniós migrációs politikát, amely a tengeren zajló kutatási és mentési műveletek helyett inkább a migránsok elindulásának megakadályozására koncentrál. ”Ez a meggondolatlan európai stratégia nemhogy nem hozza meg a várt eredményt, de még nagyobb veszélynek teszi ki a migránsokat és menedékkérőket a tengeren” – teszi hozzá a "jogvédő" szervezet. Ha “észreveszik őket, visszakerülnek Líbiába, ahol szörnyűséges fogvatartási körülmények, kínzás és erőszak vár rájuk” - hazudják a Soros-huszárok, a valóság ezzel szemben az, hogy lassan nem győzik az uniós országok eldönteni, hogy melyikükhöz szállítsák az akár Líbia partja mentén lubickoló új európaiakat.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: