Az MSZP marcali szervezete a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem foglalkozik a marcali piacon augusztus végén történtekkel, amikor Suchman Tamás - az őt feljelentő Harján Dávid választókerületi elnök szerint - fenyegette és ráborította az asztalt az önkormányzati választásra ajánlásokat gyűjtő párttársára. Erről Horváth Zoltán, az MSZP marcali elnöke péntek kora este tájékoztatta telefonon az MTI-t.
Elmondta: valóban összehívtak péntekre egy taggyűlést, de azt még a piacon történt incidens előtt tették, és a meghívó napirendjén személyi kérdések nem szerepeltek, az önkormányzati választásokra való felkészülésről beszéltek volna. Azt, hogy a taggyűlést azért hívták volna össze, hogy Suchman Tamás kizárásáról tárgyaljanak, "kacsának" nevezte.
A péntek délutáni - Gőgös Zoltán MSZP elnökhelyettessel közös - sajtótájékoztatónak is a választásokra való felkészülés volt a témája - mondta a párt marcali elnöke, hozzátéve: az azt megelőző időpontra korábban meghirdetett taggyűlést azonban elhalasztották. Ennek okáról Horváth Zoltán közölte: a héten több sajtóorgánumban megjelent, Suchman Tamás kizárásáról szóló hírek miatt várható sajtóérdeklődésre tekintettel döntöttek a taggyűlés elhalasztásáról.
Nem akartak, és a rendőrségi vizsgálat befejezéséig nem is akarnak foglalkozni Suchman Tamás ügyével - fogalmazott Horváth Zoltán, aki a marcali MSZP önkormányzati választással kapcsolatos álláspontját ismertetve hangsúlyozta: a szocialisták "korrekt, pozitív és méltó" kampányt fognak folytatni.
Mint arról beszámolt, az MSZP a jelenlegi polgármestert, Sütő Lászlót támogatja, aki ezúttal is a Marcali az Otthonunk Egyesület (MOTTE) színeiben indul. A nyolc egyéni választókerületben ugyancsak a civil szervezet jelöltjeit támogatják. Marcaliban az októberi önkormányzati választáson a polgármester mellett a Fidesz-KDNP jelöltjeként a jelenlegi alpolgármester, Kis-Dörnyei László indul a polgármesteri posztért.
Suchman Tamás korábban az MTI-nek azt mondta, az asztalborogatást "véletlen" volt. A politikus elismerte, azt üzente Harján Dávidnak, hogy megüti a száját, erről azt mondta, ez olyan, mint amikor a gyerekeknek a szájára vernek, ezzel akarta fegyelmezni. Suchman Tamás ugyanakkor a HírTV-nek kijelentette: az MSZP marcali választókerületi elnöke antiszemita nézeteket vall. Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy azért támadják-e, mert kiáll a zsidóságért az MSZP-n belül. Szerinte Harján Dávid ezért nem fogad el semmit, amit ő mond.
(MTI)
Kapcsolódó: