Szerda reggel elfogta a Terrorelhárítási Központ (TEK) azt a német férfit, aki a gyanú szerint vezetője volt annak a magyar internetes webáruháznak, ahonnan migránsriasztó elnevezésű gumilövedékes fegyvereket lehetett rendelni – írja honlapján a rendőrség.
Mario R. (azaz Rönsch) német állampolgárt kiadatási őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi budapesti elfogásáról videofelvételt tett közzé a rendőrség.
A berlini vezető főállamügyész március 13-án intézett jogsegélykérelmet a magyar hatóságokhoz. A német nyomozó hatóság a 34 éves férfit a német fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolja, és kérte elfogását, a személyéhez köthető ingatlanok átkutatását, vagyontárgyainak biztosítását, pénzintézeti számláinak zárolását.
Zoom
Ami az ügyet illeti: január végén a német Die Zeit cikkét követően került fókuszba a fegyvereket árusító honlap. Az újság ugyanis megírta, hogy a frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott összehangoltan házkutatásokat. Lakásokat és üzleteket vizsgáltak át, végül 29 embert gyanúsítottak meg lőszerrel és fegyverrel való visszaélés miatt, többek között a magyar honlapról rendelt fegyverek kapcsán. Hiába legálisak ugyanis itthon ezek, Németországban tiltott a tartásuk és a használatuk is, nehogy meg tudja védeni magát Ilse és Hans a rájuk szabadított muszlim hordáktól...
Mario Rönsch ismert a német rendőrség előtt. Korábban "közösség elleni uszítás" és "állam elleni bűncselekmények" (jelentése a jelenlegi körülmények között: hazafias tevékenység) miatt körözték. Korábban olyan önvédelmi Facebook-oldalt működtetett, ami muszlim betolakodók ellen "lázított", "erőszakra és önbíráskodásra szólított fel".
A férfi 2016 májusában eltűnt a német hatóságok látóköréből, eddig Budapesten élt.
(Kuruc.info - Police.hu - MNO nyomán)
Kapcsolódó: