"Csodálatos Széder-estet tartottunk, amelyen különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyarokkal közösen gondolkodhattunk el a szabadság jelentésén. Boldog Pészahot!" – írja David Pressman az amerikai nagykövetség oldalán. A vacsorán jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, illetve Nagy Ervin színész.
Zoom
Az, hogy a Mazsihisz képviselői és Gyöngyösi Márton egy asztalnál ülve ünnepeltek, azért is meglepő, mert pár éve még pont a jobbikos politikus antiszemita kijelentései miatt Tömegtüntetés a nácizmus ellen néven tartott tüntetést az MSZP-vel és a Hit Gyülekezetével közösen a szervezet - írja a Mandiner. Csakhogy egy pártot "kifelejtett" a fideszes lap: bizony, Rogán Tóni akkori fideszes frakcióvezető is együtt tüntetett a Mazsihisszel, a cionista szektával és az MSZP-vel, sőt, ő volt az első felszólaló, még népirtásozott és haláltáborozott is.
Zoom
Pressmanékat egyébként nemcsak az "antiszemita múlt" nem zavarta, hanem az sem, hogy a lassan már csak papíron létező Jobbik elnöke 2014-ben választási megfigyelőként vett részt az Európai Unió (EU) által el nem ismert Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban, amely tevékenységért elmondása szerint ki is tiltották akkor Ukrajnából.
Zoom
Íme a fotók a csodálatos széderestéről:
Frissítés: nincs ennél meghatóbb és meghittebb élmény - írja a "zsidó-keresztény kultúrkörbe" megérkező Gyöngyösi:
Szerencsére Pressmann úr tudta helyesen értelmezni Gyöngyösi felszólalását
Ellentétben a Mazsihisszel, a Hitgyülivel, a Fidesz-MSZP-vel, izraeli szervezetekkel stb., akik ezek szerint mindnyájan politikai autisták... Vona keresztfia megmagyarázta:
Zoom
Itt található a teljes felszólalás, a lényeg pedig, melyből Szotyori szerint egyértelmű, hogy a zsidó szót állampolgársági jelentésben használta, szó sem volt származásról: