Ma már lehoztunk egy, az orbáni / pintéri “Rend” eljövetelét “bizonyító” cikket, és máris itt van a (mai) második. Pintért persze továbbra sem fogják zavarni a tények: az, hogy kis kedvencei, a cigányok terrorja egyre inkább elviselhetetlen mértéket ölt. Nem elég főnöke tegnapelőtti önfényezése, a tegnapi, HírTV-s Riasztásban megint elsütötte a “minden nagyon szép, minden nagyon jó” dumát. Ennyire lehet komolyan venni ezt az egész, kormánynak nevezett kuplerájt. "Köszönjük", Fidesz-szavazók!
Húsz százalékkal nőtt a bűnügyek száma
Húsz százalékkal több bűncselekmény történt a Kecskeméti Rendőr-kapitányság működési területén tavaly, mint a megelőző évben. A gazdasági válsággal (Kuruc.info: frászt. A cigányok szaporodásával és elpofátlanodásával – tudják a rohadékok, nekik itt, Cigányisztánban mindent szabad) magyarázható számszerű növekedés ellenére a kecskeméti rendőrök eredményesebbek voltak, illetve jóval több munkát végeztek: azonos létszám mellett 1325 nyomozással többet fejeztek be eredményesen tavaly, mint 2009-ben.


– Kihívásokkal terhes esztendőn vagyunk túl, hiszen azok a külső tényezők, amelyek érzékelhetőek a társadalom egészét illetően, nálunk is éreztették hatásukat – magyarázta a bűncselekmények számának növekedését a Kecskeméti Rendőr-kapitányság hétfő délelőtti évértékelőjén Kassai László ezredes, kecskeméti rendőrkapitány. Hozzátette: elsődleges céljuk volt tavaly a közterületi jelenlét növelése és az állampolgárok bizalmának visszaszerzése. Ami az elmúlt esztendőkben – Kassai László szóhasználata szerint – sajnos „kissé megtépázódott”.

– A közlekedésre különösen nagy hangsúlyt fektettünk, mert érzékeltük, hogy ezen a területen változásokra van szükség. Mindemellett a kecskeméti kapitányság területén növekedett a közlekedési bűncselekmények száma, és több volt az ittas járművezető is. A kapitány hozzátette: ez utóbbi még akkor is rendkívül súlyos probléma, ha tudjuk, hogy a közlekedési balesetek legfőbb okai között az ittas járművezetés a kecskeméti kapitányság területén statisztikailag viszonylagosan nem jelentős.

A rendőrök már 2009 második felében érzékelték azt a folyamatot, hogy emelkedni fog az ismertté vált bűncselekmények száma. Azt, hogy ez a folyamat a gazdasági válsággal függ össze, egyértelműen mutatja, hogy továbbra is a vagyon elleni bűncselekmény a legtöbb a térségben. A Bács-Kiskun megyében egy év alatt elkövetett bűncselekmények 40 százalékét egyébként továbbra is Kecskeméten és a város környékén regisztrálják.

Ebben a nehéz bűnügyi helyzetben a rendőrség egyet tehet: a nyomozások befejezését gyorsítják. Ezt a kedvező folyamatot jelzi, hogy tavaly a korábbinál 20 százalékkal több ügyben állították gyorsított eljárásban bíróság elé a gyanúsítottakat. Ami – mint Kassai László hangsúlyozta – kizárólag úgy volt lehetséges, hogy a napi kapcsolatban álltak eközben a gyorsított eljárásokat kezdettől szorgalmazó városi ügyészséggel.
(BAON)