Adjon az Isten!
A tegnapi napon, április 21-én itt járt nálunk Verpeléten Kövér elvtárs a Fidesz színeiben. Győzött a kíváncsiságom, ezért elmentem, hogy halljam, mint gyalázza a Jobbikot. És lőn.
Mintegy 150 ember volt kíváncsi a mondókájára, többségében más településekről. Kezdeném ott, hogy mivel a pontosság a királyok udvariassága, Kövér elvtárs több mint egy órát késett. A felkonferálás után avval kezdte mondókáját, hogy a magyaroknak vissza kell venniük az országot. Ez jó. Teljes egészében a Jobbiktól lopott tétel. Annyi kis hibával, hogy Kövér úr (elvtárs) elfelejtette megnevezni, hogy kitől is kell visszavenni az országot. Majd következett az értékeink visszavétele című tétel, itt a magyar nyelvet méltatta hosszan. Szó nem esett a magyar vagyonról, esetleg az elkótyavetyélt gyárakról, üzemekről.
Ezután következett a múltidézés. Mi volt 1990-ben, mi volt 1998-ban, 2002-ben, 2006-ban. Természetesen a Fidesz érdemeinek kidomborításával és avval, hogy igen! Ha akkor! Az a 2,2, meg az a 2,6 százalék. Ha az nem oda szavaz, hanem oda. Mintegy negyven percig tartott a múltidézés és a lehetőségek taglalása. Tehát bő egy óra után konkrét dolgot, hogy mi lesz akkor, mikor a Fidesz alakít kormányt, vagy mit tesz majd az Európai Parlamentben Magyarország érdekében, egy szó nem esett.
Következtek a kérdések. Az előbbieket meg is kérdezték tőle, EP, stb. A válaszok nem igazán feleltek a kérdésekre. Egy előre megírt szöveget mondott, aminek a lényege ekkor már kidomborodott, vagyis hogy a Jobbikra nem szabad szavazni. Eljutottunk a Jobbik- és a Magyar Gárda-témáig, hogy szegín romákoknak ugye rettegniük kell a csúnya fasiszta Jobbiktól és Gárdától (a szociszadi rezsimről, a cigányterrorizmusról nem sok, vagy egyáltalán nem esett szó). A megjelent Gárda-tagok ezt erősen megmosolyogták mellesleg.
Ekkor én is feltettem két kérdést. Az egyik az volt, hogy másfél órája hallgatjuk a múltidézést, és a "mi lett volna, ha"-mesét. Ugyan beszéljen már egy keveset a Fidesz jövőbeni teveiről. A másik, ha már ilyen derekasan szidja a Gárdát és a Jobbikot, ugyan hol volt a Fidesz Olaszliszkánál, vagy Horák Nóri esetében, esetleg a pécsi gyilkosságnál???
A válasz lassan kezdett el jönni, kicsit akadozva, aminek a lényege, hogy a Jobbiknak nincsen programja, vagyis megint csak nem a Fidesz programjából hallottunk konkrét dolgokat. Az én kérdésemre, ami a múlt eseményeire vonatkozott, a jövőbeni "három csapás" tervezetükkel válaszolt. És természetesen nincs cigánybűnözés!!! Ezt kijelentette szó szerint! Majd a végén természetesen jött az okosság, hogy szegény romákok, meg kell adni nekik a felzárkózási lehetőséget, tanulás, meg munkahely.
Ha lett volna még kérdezési lehetőség, azért megkérdeztem volna: Kövér úr! Járt már maga vidéki iskolában tanítási időben, ahol a purdékkal vannak tele az osztályok? Nem? Ugyan üljön már végig egy pár órát! Akkor lesz fogalma arról, mit művelnek az órán, és mennyi esélye van egy tanárnak tisztességesen leadni az anyagot. Ennyit a tanulásról. A munkához való hozzáállásukat pedig hagyjuk, amíg segílykékből úriasan meg tudnak élni, miközben a magyarok megszakadnak a munkahelyeiken, már akinek még van.
Volt néhány kitérő is, mint pl., hogy nem kell félni, pocsék világ lesz itt a válság miatt, de azért tessék szépen 3-4 gyereket vállalni a magyaroknak, mert különben évek múlva elfogy a magyar. Ez is mintha a Jobbik programjából lenne elcsenve. És hogyan, te okos?  Munkahely, pénz, megélhetés nélkül? Vagy a magyaroknak is segélyt fogtok osztani? Ilyen jól áll az államkassza?
A másik természetesen a Jobbik volt. Ami "ugye MSZP-képződmény". Ezt arra alapozza, hogy a Jobbik csak a Fidesz hibáival foglalkozik, azt kritizálja, támadja (Hogy az MSZMP -s Kövér és pártja kisebb-nagyobb szünetekkel megalakulása óta rágalmazza a Jobbikot, az persze nem számít). Gondolkodjunk egy kicsit. Ha a Fidesz ellenfele volna, és a "halálát" kívánná, akkor felhívná a figyelmét azokra a dolgokra, ahol a Jobbik szerint hibát követ el? Nem lenne egyszerűbb hagyni, hogy elkövesse a hibákat és belebukjon? Kövér úr! Hallott már az építő kritikáról?
Ha mást nem is, a kérdésekkel annyit elértünk, hogy a műsor végén azért nem dörgött a taps olyan lelkesen, mint az elején.
Szebb jövőt!
Longjohn
Kapcsolódó: