Köln városában ma kezdődött meg az Alternative für Deutschland (Alternatíva Németországnak - AfD) nevű, a tömeges bevándorlást ellenző párt hétvégi kongresszusa, vagy ahogyan ott mondják, "pártnapja". Amint azt már korábban mi is beharangoztuk, a kölni "keresztény" egyházi vezetők (akiknek a keresztjén márpedig nincs horog...) hathatós támogatásával, uszításával és személyes részvételével az AfD-nek két napra otthont adó Maritin szálló közelében nagyszabású rasszizmus elleni tüntetésre kerül sor. Már gyülekeznek és hangoskodnak az antifák.
Zoom
Az AfD országos vezető politikusai: Frauke Petry (középütt), Jörg Menthen (jobbra) és Georg Pazderski (fotó:dpa)
A reggeli órákban Kölnben még erősen esett az eső, ám mostanára kissé lecsendesedett, javult az időjárás. A Sputnik Deutschland a helyszínről közvetít, közelről is bemutatja a gyülekező mindenféle antifákat, feministákat, jogvédőket, azaz sáskasimogatókat. A rendezők a kora esti órákra mintegy 50 ezer "emberre" számítanak a német nagyvárosban. A komoly erőkkel kivonuló rendőri alakulatokat is lehet látni a tüntetők közelében.
Zoom
Lovasrendőrök a Maritim szálló előtt (fotó: FAZ)
Zoom
Néhány antifa már szombaton reggel nem bírt magával (fotó:dpa)
A tüntetésnek jelképes üzenete is van: a díszes társulat ugyanis Köln Széna terén (Heumarkt), III. Frigyes Vilmos (1770-1840) nagy porosz király és kiváló politikus lovasszobra körül óbégatnak, énekelik a szobor mellett fölállított emelvényről előénekelt, Kurt Weil és Bertoldt Brecht stílusában komponált és szöveggel ellátott náciellenes nótákat. Amint azt a tüntetők soraiban elvegyülő, és állandó mozgásban levő RT operatőrének jóvoltából olvasóink is láthatják: sehol egy szövetségi vagy tartományi zászló, ám annál több a kifeszített molinókon és transzparenseken olvasható "Köln a gyűlölet ellen", "A nácikat elűzni, míg a menekültek maradjanak!", vagy "Keljünk föl a rasszizmus ellen!" szövegű harcias fölirat.
LIVE: Proteste gegen AfD-Parteitag in Köln
Közzétette: Sputnik Deutschland – 2017. április 21.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: A Maritim szállóban rendben zajlik az AfD országos kongresszusa, míg kinn, a környező utcákon, tereken tombol az antifa társulat. A rendőrség közben kénytelen volt lezárni a forgalom elől a szállodához vezető néhány főbb utcát. Egy antifa korábban faléccel támadt a helyszínre érkező egyik AfD-küldöttre, egy rendőr igyekezett az utóbbit megvédeni, amelynek következtében a rendőr megsérült - írja az express.de hírportál.
Zoom
Antifák a Széna tér felé vonulnak Kölnben (fotó: Hendrik Geisler)
Zoom
Játszanak a tűzzel az tolerancia hívei (fotó: express.de)
A tüntetés központjára, a Széna térre (Heumarkt) tartó, vonuló antifa társulat pirotechnikai eszközöket használt. Közben az express.de hírportál fotósa lencsevégre kapta az antifák tüntetésén részt vevő, egy csoportban álló Franz Meuer plébánost, Jupp Wirges polgármestert (SPD) és Stephan Brings zenészt.

Antifa plébános, polgármester és zenész a tüntetésen (fotó: Robert Baumanns)
Van képünk a III. Frigyes Vilmos porosz király lovasszobra mellett a méltatlan utódok által fölállított színpadról, pontosabban az ott fölsorakozott, rendkívül jó arcú antifa vezetőkről is. A pódiumon állók háta mögött a többi között ez olvasható: Együtt a világ nyitottságáért, a toleranciáért és a szolidaritásért.
Zoom
Együtt a világ nyitottságáért (fotó: Robert Baumanns)
H. J. - Kuruc.info
2. frissítés: Az antifa csürhe vonulása az RT Deutsch közvetítésében.
Köln: 22.04.17 Proteste gegen AfD-Parteitag 06
Közzétette: RT Deutsch – 2017. április 22.
3. frissítés: "Európai kultúrájukat húzzák le a vécén, és fel sem fogják" - Kölnben lakó olvasónk beszámolója
Tisztelt Szerkesztőség!
10 éve lakom a kölni belvárosban, 100 méterre a Heumarkttól. Sokszor gondoltam már, hogy billentyűzetet ragadok és tudósítok önöknek. Voltak itt rendszeresen antifa tüntetések, illetve szétvert nemzeti érzelmű békés felvonulás a Breschlauer Platzon (amit azután, hogy a balliberális újságírók petárdákkal megdobálták a rendőröket brutálisan feloszlattak) Mindent személyesen láttam, és tudom, hogy elferdítve jöttek le a világsajtóban. Én személy szerint német újságot vagy internetes sajtót csak akkor veszek a kezembe, ha alacsony a vérnyomásom, szemenszedett liberális propaganda mind, az önök portálján tájékozódom jórészt a világ eseményeiről.
Már napok óta visszhangzott az itteni sajtó a "szemét náci" AfD-ről, ami ide meri tenni a kongresszusát. Tegnap állítólag halálos fenyegetéseket kaptak a Maritim dolgozói (hogy ki merik őket szolgálni - ez is a másik oldalt minősíti...), akik 24 órán keresztül el sem hagyhatják a hotelt stb. Ötvenezer tüntetőt vártak a balliberális tiltakozóktól, az első nagyobb hangzavar 2 óra körül hallatszott, 3 után lementem a térre (Heumarkt, Alter Markt). Csatolok pár fotót, amik engem kísértetiesen emlékeztetnek a Budapestről pár nappal ezelőtt napvilágot látott képekre a CEU-s barmokról.
Zoom

Zoom

Zoom
Szemét mindenhol, részeg hippik sörösüveggel a kezükben ülnek, bandáznak, énekelnek, éltetik az európai kultúrájuknak és értékrendjüknek a vécén való lehúzását. És fel sem fogják... Ezen a téren rengeteg rendezvény van, szinte minden hétvégén, ez a "tömeg", ami a fotóimon látszik, szánalmasnak se mondható, talán ha 100-200 ember lődörgött. Amikor fél 6-kor eljöttem a színpad előtt, egy agymosott előadó épp a rasszizmus és a jobboldali extremizmus ellen buzdított, és hosszasan beszélt a 30-50 őt figyelő hasznos baromnak a NSU és Beate Zschäpe történetéről, hozzátéve, hogy Magyarországon, Orbán Viktor pontosan ezeket az elveket képviseli és valósítja meg éppen. Tovább nem volt gyomrom ott maradni...
Zoom
Zoom
Az ember ilyenkor azt mondja, megérdemli ez az ország, amit ami éppen történik, bár rengeteg ismerősöm - született német németek - itt is velem, velünk érez együtt, de ki sem merik mondani, még egymás között se... Engem kérnek meg, hogy fordítsak le kurucos cikkeket nekik, de csak szigorúan szóban, vagy pendrive-on adjam át, mert biztosak benne, hogy az e-mailjeiket figyelik..... Ez lett ebből a büszke német nemzetből, és nekem a szívem szakad meg az itteni barátainkért...
Üdvözlettel,
Egy hűséges olvasó
4. frissítés: Szerencsére leszavazták Frauke Petry "néppártosodó" javaslatát
Szélsőbaloldali tüntetők összecsaptak a rendőrséggel szombaton Kölnben az Alternatíva Németországnak (AfD) jobboldali párt kongresszusának helyszíne körül, két rendőrt megsebesítettek, és felgyújtottak egy rendőrautót - derül ki az MTI tudósításából.
Szombaton megkezdődött a parlamenten kívüli legnagyobb német párt kétnapos kongresszusa, amelyen megtárgyalják a szeptemberi Bundestag-választásra készített programot, és a tervek szerint döntenek arról, hogy ki vagy kik lássák el az úgynevezett csúcsjelölt feladatát, azaz hogy ki vagy kik vezessék a pártot a választási kampányban.
Frauke Petry társelnök szerdán egy videoüzenetben bejelentette, hogy nem vállalkozik a szerepre sem egyéni csúcsjelöltként, sem egy csoport tagjaként. Egyúttal hangsúlyozta, hogy az AfD-nek a rendszerkritikus, “fundamentális ellenzékiség” helyett a “reálpolitika” irányát kell követnie.
"Kössön választási szövetségeket más pártokkal a párt"
Petry egy olyan indítvánnyal érkezett a kongresszusra, miszerint a párt a jövőben inkább kössön választási szövetségeket más pártokkal, mint hogy tartós ellenzéki pozícióba ássa be magát. A mintegy 600 pártküldött nem sokkal a kongresszus kezdete után nagy többséggel leszavazta, hogy Petry indítványát egyáltalán napirendre vegyék. Utána a társelnök azt mondta, hogy hajlandó kompromisszumokat kötni tervével kapcsolatban, de a pártnak el kell indítania egy lelki-erkölcsi változást Németországban és Európában.
A kongresszusra rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készült a rendőrség, négyezer rendőrt mozgósítottak, és mintegy 50 ezer szélsőbaloldali tüntetőre számítottak. A kölni rendőrség szóvivője közölte szombaton, hogy a helyzet nagyon változékony, időnként erőszakba torkollik. Az n-tv hírtévén adásában az látszott, hogy mintegy 50 tüntető összecsapott lovasrendőrökkel, és egy tudósító szerint a rendőrök paprikasprayt vetettek be az erőszakosan fellépőkkel szemben.
(MTI - Híradó nyomán)