Kik szerkesztik a Kuruc.infót? A kaftánosok párszor leállíttatták a Kuruc.info szerverét, de hogyhogy mégis újra működik az oldal? Hol van a szerver? Tényleg törvénysértő a Kuruc.info működése, ahogyan azt a hatalom állítja? Hogyan lehet és miért annyira érdemes mégis hirdetni rajta? Mekkora a látogatottsága? Sok ilyen kérdés érkezett portálunkhoz 2006. február 1-jei indulásunk óta, alább igyekszünk mindenre válaszolni.


A Kuruc.info több, mint hírportál; egyfajta ellenállási mozgalom is. Névválasztásunk oka, hogy a kurucokat példaképeinknek tekintjük, Rákóczi talpasaival több párhuzamot is lehet vonni ma. Szerkesztőségünk úgy véli, hogy a magunkfajták nem tarthatták oda a másik orcájukat is a köztörvényes, választási és adócsaló, szemkilövető Gyurcsány Fegyencnek és brigádjának, sőt velük szemben szerintünk szinte minden eszköz megengedett. Hasonló a helyzet most az új médiatörvénnyel cenzúrát biztosító Orbánékkal is. Ezért kíméletlenül megírjuk a valóságot a Kuruc.infón, mely olvasottságban már a Strabag Nemzet, a Néphazugság online, a Hírszerző és a Hírtv hírportáljait is megelőzi - az ezt ábrázoló grafikonok itt tekinthetőek meg. Mára tehát a Kuruc.info vált az ún. jobboldal legolvasottabb hírportáljává, ezt a látogatottsági adatok egyértelműen igazolják. Sőt nem csak hitelesen tudósítunk, hanem közre is működünk a közélet alakításában. Mindezek szellemében már a 2006-os országgyűlési választások előtt antiliberális plakátjainkat ragasztgattuk Budapesten, amiből nagy botrány is lett.




A rendőrterror idején az ellenállók kézikönyvében foglaltuk össze a hasznos tudnivalókat, és a felkelés koordinálásában is szerepünk volt. A vérkomcsi Gönczöl-bizottság 263 oldalas jelentése 158-szor említi a Kuruc.infót. A tanulmány többek közt arról is említést tesz, hogy október 23-ára hírportálunk számítógépes SMS-küldő rendszerével mozgósított. 2007. március 15-én ugyanezzel az eszközzel és babakocsiba rejtett hangszóróval Budaházy kiszabadítására invitáltuk a hazafiakat; két nap után jobbnak látták szabadon engedni, mint tízmilliókat költeni a készenlétre. Toroczkait pedig rögtön vidékre evakuálták, ahogy szervezkedni kezdtünk. 2007. október 26-án, a taxisblokád évfordukójára megszerveztük az Erzsébet híd blokádját.


Közzétettük már számos, az El-Qró diktatúra üzemeltetéséért felelős személy elérhetőségét, hogy felelhessenek bűneikért, pontosabban egyelőre csak kedves olvasóink kérdéseire, melyeket Ön is jogszerűen feltehet. Ugyanis – ha a hangnem nem fenyegető – bármely telefonszámot felhívhatunk egy kis beszélgetésre, pláne ha az illető a mi pénzünkből finanszírozza nem éppen alacsony színvonalú megélhetését. A félősebbek persze telefonálhatnak azonosíthatatlanul az internetről is (pl. Skype-ról, ha az egyenlegüket feltöltik, vagy hasonlók a voipszolgaltato.lap.hu-n). A telefonszámok közzététele gyakran meghozza gyümölcsét, bár néha sok munka vár olvasóinkra, pl. amikor a forradalmárokat börtönbe juttató bírák, ügyészek adatait tettük közzé.




Habár a komcsik mindent megtesznek hírportálunk eltüntetéséért, a Kuruc.info egyik szervere továbbra is az Amerikai Egyesült Államokban van, így a hazai jogszabályok nem vonatkoznak külföldi honlapunkra (miként a BBC-re és bármely külföldi sajtóorgánumra sem). Szeretnék elnémítani az igazságot, mely átmenetileg többször sikerült is: 2008. július elején mindenféle bírósági ítélet, indoklás és figyelmeztetés nélkül - vélhetőleg cionista nyomásra - a Softlayer cég leállította főszerverünket. Egy héten belül újraindultunk, ám legnagyobb meglepetésünkre néhány nap elteltével az új szolgáltatónk, a szintén amerikai LayeredTech is előzetes értesítés és végzés nélkül kikapcsolta szerverünket. Tovább üldöztek minket, így másodszor is elnémultunk, 2008. július 14-től egészen augusztus közepéig teljesen elérhetetlenek voltunk. A magyarellenesek örömtáncot jártak, antifasiszta összefogásról hadováltak, de örömük korai volt. Másfél hónapig dolgoztunk és kerestük a megfelelő helyet, biztonságunkat tovább növeltük: több szervert béreltünk a világ különböző országaiban, hogy a jelenlegi helyzet ne ismétlődhessen meg soha többé. Kuruc.info van és lesz is, mert szükség és igény van rá. Működésünk azóta olajozottan működik - hála tapasztalt programozóinknak. Stábunk és szolgáltatásaink sora pedig egyre bővül.

Ám hiába próbálták jogszerűen bezáratni oldalunkat, hiába vették fel a kapcsolatot az FBI-jal, hiába kért Gyurcsány azonnali megoldást, nem jártak sikerrel (az ügyészség csendben, de bejelentette: az amcsik elhajtották őket), hiszen még Tom Lantos hazájában is működik a szólásszabadság, sőt náci párt működhet az USA-ban. A Kuruc.info soha nem sértette meg az amcsi törvényeket, így a zsidók csakis mindenféle bírósági ítélet nélkül tudtak rövidebb-hosszabb ideig elnémíttatni. Ha törvénysértő lenne a működésünk, már rég leállították volna a szerverünket az Egyesült Államokban. Orbánék persze tovább lobbiznak a lekapcsolásunkért at amerikaiaknál.


Látogatottságunk rohamosan növekszik: jelenleg mintegy napi 130 ezer látogatással, napi 70-80 ezer (egyes kiemelkedő napokon, időszakokban ennél is jóval nagyobb)  és havi 700-900 ezer feletti egyedi látogatóval, illetve az ehhez tartozó átlagnál jóval nagyobb számú, mintegy napi 700 ezer körüli oldalletöltéssel az egyik legjelentősebb közéleti tartalomszolgáltatóvá nőtte ki magát korlátlanul magyar hírportálunk, az ún. jobboldalon pedig átvette a vezető szerepet.

A mi portálunk alján is látható az Impresszum. Ebben bővebb információkat tudhat meg munkatársainkról is - kissé humoros stílusban. Komolyra fordítva: az emberek jogait semmibe vevő hatalom üldöz minket, és ahogyan anno a pesti srácok sem fedték fel kilétüket, úgy mi sem tervezzük ezt felesleges mártírkodásból, pusztán azért, hogy utána majd koholt vádak alapján lecsukjanak, a Kuruc.info működése pedig ellehetetlenüljön. Ismételjük: semmilyen törvénysértő dolgot nem csinálunk, különben az USA már rég kiadta volna az adatainkat, ám az biztos, hogy Orbánék rövid pórázon tartott bírái szemrebbenés nélkül dugnának minket börtönbe pusztán azért, mert leírjuk a meztelen igazságot, felnyitjuk a szemeket, tolvajnak nevezzük a tolvajt és a cigánybűnözőket is rendre a helyükön kezeljük. De ma hazánkban szeretnék elnémítani ezeket a hangokat, és érthető, hogy nem szívesen irányítja senki magára a célkeresztet, mert azzal az ellenségen kívül senkinek nem lesz jobb. Pedig rendkívül kellemetlen munkatársaink számára a magánéletben is a kényszerű névtelenség és bujkálás.

Ha exkluzív információkkal rendelkezik, esetleg szeretne kiszivárogtatni valamit: ne habozzon, írjon a szerk(csiga)kuruc.info címre, de forrásmegjelöléssel vagy fotókkal, dokumentumokkal, bizonyítékokkal együtt! Hírportálunk biztosítja a teljes anonimitást - szerverünkhöz, leveleinkhez a rendőrség nem fér hozzá, így nálunk van a legnagyobb biztonságban. Mivel túl sok levél jön az utóbbi időkben, ezért kérést fogalmaztunk meg olvasóinkhoz. (Más hírportálok cikkeit, videókat, ppt-ket ne küldjenek el, mi magunk is olvassuk a híreket, és lehozzuk őket! Számtalanszor kapunk olyan híreket, amit mi már réges régen lehoztunk. Vicceket sem kérünk, a többségüket már rég lehoztuk / portálunkról indultak el. Egyénileg készített montázsokat, képes tudósításokat viszont szívesen fogadunk!)




A Kuruc.info nem szemellenzős portál, meglátja a minőséget, érdekeset, hírértékűt még a túloldalon is. Saját írásaink és korrigált átvett hírek mellett gyakran teszünk közzé kommentár nélkül is máshonnan származó cikkeket, hogy olvasóinknak biztosítsuk a teljes tájékozottságot. Hogy ne kelljen tucatnyi lapot nyomon követniük, portálunkon minden érdemleges anyagot igyekszünk közölni. Mi megtehetjük, mivel nem kötnek minket a magyarországi szerzői jogok, ugyanakkor pl. a megtekintésre általunk is ajánlott filmek letöltéséhez nem adunk segítséget. Ugyanis etikátlannak tartanánk, mert ha a szabad információáramlás hívei is vagyunk, elismerjük a filmkészítés nagy költségigényét, így pl. Koltay Gábor alkotásainak moziban való megtekintését és DVD-n való megvásárlását javasoljuk.


Ha szeretne szerepelni linkjeink között teljesen ingyen, olvassa el linkcsere ajánlatunkat! Ha nagyobb méretben szeretne megjelenni hírportálunkon, nézze meg hirdetési ajánlatunkat! Nem túlzunk: a piacon messze a legkedvezőbb árakat találja nálunk! A Kuruc.info hírportálon való reklámozás semmilyen jogszabályba nem ütközik, és az, hogy egyre több - politikához, hazafias mozgalmakhoz nem köthető - cég van elégedett hirdetőink sorában, magáért beszél.


Jobb számítógépes ismeretekkel rendelkező olvasóink számára jelent nagy előrelépést az RSS-szolgáltatásunk beindítása. Az RSS révén ugyanis előre beállíthatják, hogy mely portálokról szeretnék a friss híreket rögtön megkapni, amelyek aztán együtt hozzáférhetők, kezelhetők lesznek. Így nem kell mindig feljönni az adott oldalra megnézni a legfrissebb híreket.


További hasznos funkciók:
- hírportálunk jobb felső sarkában a Feketére váltok! gombra kattintva fekete változatban is olvashat, ami pl. éjszaka sokkal kellemesebb a szemnek;
- a cikkek legalján egy formalevéllel könnyedén elküldheti a cikk linkjét egy ismerősnek;
- a cikkek címe mellett a jobb felső sarokban megtalálja a Nyomtatóbarát változatot, amely csak a cikk szövegét és képeket tartalmazza. Szintén itt a Megosztom! szövegre kattintva egyszerűen hozzáadhatja az adott cikket a kedvencekhez vagy Facebook, MySpace adatlapjához.
Érdemes az egész oldalt szemlélni, alább a Kuruc.info lekicsinyített címlapjának képén négy dolgot mutatunk be kedves olvasóinknak, mert sokan átsiklottak felettük eddigi tapasztalataink szerint.


Magyari Gábor - Kuruc.info
Kapcsolódó cikkek: