Megdöbbentő és elkeserítő Für Lajos részvétele a Magyar Gárda megalakulásában - olvasható az MSZP és SZDSZ szövetségeseként működő szélsőséges MDF közleményében.

A cionista Magyar Demokrata Fórum a valósággal szöges ellentében önmagát "európai konzervatív értékeket valló jobboldali pártként" minősíti, s emiatt "mélyen és a legmesszebbmenőkig elítéli a Jobbik Magyarországért Mozgalom által életre hívott Magyar Gárda megalakulását". Az MDF álláspontja szerint a magát nyíltan militáns szervezetnek definiáló mozgalom célja nem más, mint a csendes többség megfélemlítése. A Magyar Gárda hívószavai, rosszemlékű fekete egyenruhája, s az árnyékhadseregként való megjelenés célja mind alkalmasak arra, hogy a magyar társadalom békeszerető többségében félelmet keltsenek - olvasható a judeonáci Gyurcsány-rezsimet támogató párt ma kiadott közleményében.

Az áljobboldali párt megdöbbenéssel értesült Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnökének nyilatkozatából arról, miszerint a Magyar Gárda zászlóbontó gyűlésén Für Lajos, az Antall-kormány egykori honvédelmi minisztere adja át az első megbízóleveleket. Az olajbotrányokban vastagon érintett "tiszta kezűek" álláspontja szerint a Magyar Gárda eszmeisége, céljai, eszközei szöges ellentétben állnak Antall József szellemi örökségével (ebben az egyben igazuk van: a cionizmust kiszolgáló, az országot az MDF 1990-es választási győzelme ellenére a balliberális szélsőségesek kezére játszó nemzetáruló, Antall eszméei és főként gyakorlata szöges ellentétben áll mindennel, ami magyar - a szerk.), a szerintük valódi európai konzervatív, jobboldali értékekkel, ezért mélyen elkeserítőnek tartják és elítélik Für részvételét a mozgalom megalakulásában.