A kormánypártok idén nem szerveznek központi megemlékezést az október 23-ai forradalom évfordulóján – közölte Hollik István. A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is hozzáfűzte: senkinek sem szabad elfelejtenie azt sem, hogy 16 éve az utcán „gyurcsányista kardlapokkal” találkoztak.
Zoom
Fotó: Hirling Bálint/Origó
Hollik István a Magyar Nemzettel közölte, hogy idén nem lesz központi rendezvényük a kormánypártoknak a szabadságharc évfordulóján. Hozzátette, helyi, választókerületi szinten lesznek megemlékezések a 66 évvel ezelőtti forradalmi eseményekről, és ezáltal „méltóképpen emlékeznek az 1956. október 23-i forradalom évfordulójáról”.
Ne felejtse el, hogy tizenhat éve az utcán gyurcsányista kardlapokkal találkoztunk – fűzte hozzá a kormánypárti politikus a Magyar Nemzet munkatársának nyilatkozva. A cikk a "Méltó ünnep a forradalom hőseinek" címet viseli - a méltó ünnep tehát az, hogy nincs ünnep(ség).
Hollik István egyben arra is reagált, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyék-miniszterelnöke október 23-ára egy demonstrációt szervezett. "Aztán a Gyurcsány-párt ne felejtsen el megemlékezni az 1956-os forradalom hőseiről, miután azoknak a szellemi örökösei, akik vérbe fojtották a forradalmat!" – kommentálta a fideszes politikus.
A DK rendezvénye mellett október 23-án a pedagógusok is utcára vonulnak. (Noár-libsi hátszéllel, természetesen.) Először a Kálvin téren fognak találkozni, ahonnan a Műegyetem rakpartra vonulnak tovább.
Orbán Viktor beszédet mond, de máshol
A miniszterelnök 23-án a zalaegerszegi Mindszentyneum (más néven: Mindszenty József Látogatóközpont) ünnepélyes átadásán mond beszédet – közölte az atv kérdésére válaszolva Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Az, hogy az avatáson Orbán Viktor is részt vesz, azért is meglepő, mert ez az információ nem szerepelt még a város honlapján néhány napja közzétett meghívóban sem.
A Mi Hazánk a Corvin közben emlékezik.
(Kuruc.info - Index nyomán)